od vlasta 11. 1. 2006 00:53
Díky za rady. Já se Vám pokusím vysvětlit, proč jsem se rozhodl, pro Siemens S75.
Telefony a modemy, můžeme rozdělit na nové a použité.
Dále je kritérium výbava, Zub a podobně, určitě je důležité, možnost dobíjení při připojení!.
Z nových přístrojů, je jistě možno dobíjet modem Siemens(EDGE Clas 10 a GPRS Class 12), dál nic neobstará. Dobíjení telefonu při datovém spojení určitě Siemens(zkušenost), s Nokia a Motorola nemám zkušennost. Prý moc ne. Vybavení( Email-Přílohy, adresář, SMS, Kontakty, Synchronizace s PC a pod.: Nejmenší Motorola, větší Nokia a nejlepší Siemens.
Cena.: Nejmenší Motorola cca 5 300 poté siemens cca 6 800 a největší Nokia cca 7 500.
Provedení a displej.: Nejhorší Nokia, nepoužitelný displej pro správu, Motorola, nemám rád véčka z praktických důvodů, Nejlepší Siemens.
Technicky: Siemens a jeho datové technologie mně vždy spolehlivě sloužily, za jednoduchého nastavení. Nokia vykazovala nestabilitu, jsou tam různá omezení v souborech a podobně. Motorolu neznám.
Rezumé: Za cenu navíc cca 1 200 Kč oproti Motorole a 1 000 kč oproti modemu Siemens EDGE, dostanu od telefonu Siemens navíc obrovskou přidanou hodnotu a spolehlivost. Nokia je cenově nejdražší a proti Simensu má vážné nedostatky v emailu, synchronizaci s PC displeji periferiích.
Výběr Siemens.
Použité.: Modem k dostání není. Dostupné telefony jsou cca rok staré, nikdo neví jak používány, zda nejsou namočeny, záruka pofiderní a cena u 6230 cca 4 000 tisíce. To si raději připlatím za nového siemense s dvouletou zárukou a cena se mi vyrovná při pozdějším prodeji telefonu.
Proto jsem jednoznačně upřednostnil Siemens S 75.