Výpadek a pád rychlosti

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod M.S.P. 21. 1. 2006 23:43

V úterý byl celorepublikový výpadek CDMA. Trval cca od 23:00 h do středy 9:30. Od té doby rychlost silně klesla, a to jak na downloadu, tak i na uploadu. Errortel samozřejmě mlčí... Jak jsou na tom ostatní?
M.S.P.
Junior

Odeslat příspěvekod diamant 22. 1. 2006 19:23

hmm :hm celorepublikového výpadku sem si nevšimla, páč sem nějakou shodou a souhrou okolností tou dobou zrovna nešla na net a to ani večer ani ráno. Rychlost je na dvě věci odjakživa, a jestli je nějaké zpomalení, tak sme to přisuzovali modemu, sme totiž zrovna ve středu ráno měnili na AnyData a sem myslela, že se nám tím "mstí" :eh :hm tek teď koukám, že nejsem sama, komu to šlape pomalu...

sem si to měřila a už sem to tu psala...
download 475 kbps a upload úžasných 54 :potichu
se Eurotel překonává, co? :tleskani
To je teda složba a to sme podle jejich chytrejch FUP tabulek "BEZ OMEZENÍ" by mě zajímalo, jak rychle to šlape těm "S OMEZENÍM" :lol:
diamant
Junior

Odeslat příspěvekod M@tezz 22. 1. 2006 20:00

Diamant: Ty máš 475 a stěžuješ si? Kdysi dávno ET uváděl formulaci: očekávaná průměrná rychlost je cca 256 kbps ... Tak nějak to bylo. Když to někomu jede 100-150 tak to chápu, že není spokojený, ale skoro 500? Nejvíc co jsem viděl bylo 740.
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod diamant 22. 1. 2006 20:34

Hmmm, ale neříká takhle nááááhodou Eurotel něco o rychlosti až 1Mb? :? bych teda taky někdy chtěla vidět
A kdysi dávno mě fakt teda nezajímá. Mě zajímá co je TEĎ a navíc, když ví, že nejsou schopný to splnit, tak ať to neuvádí. Vim, že je tam až nebo do nebo tak nějak to tam maj, že to mega negarantujou, ale myslim, že když teda nemáme to žádný omezení, tak si tu větší rychlost fakt jako zasloužíme, páč pak omezení na 512 vlastně ani neni žádnym omezenim, že :hm
diamant
Junior

Odeslat příspěvekod M.S.P. 22. 1. 2006 20:57

TO: diamant

Tak to je blbý, když pořádně nečteš, co Eurotel píše. Píše rychlost až 1Mbit a u varianty PRO je maximální rychlost 512kbps, což odpovídá tebou zmíněné rychlosti 470kbps. U ADSL od telekomunistů je reálná rychlost 435kbps.
M.S.P.
Junior

Odeslat příspěvekod M@tezz 23. 1. 2006 00:25

Diamant: Eurotel něco o rychlosti až 1Mb říká :wink: Ale pokud si objednáš tarif Internet Pro ve variantě s ADSL. To pak máš až 1024 kbps. Jenže to pak není mobilní. Jako max. u CDMA se, nemýlím-li se (když tak mě nekamenujte), uvádělo 800 kbps. Ale ani u ADSL to jako obvykle není garantovaná rychlost, v praxi to bývá tak na 75% maximálky.

Tak už se nerozčiluj a juchej, že ti to jede docela dobře :)
Jůzr rekvestuje akces do fajlu na šérpojntu. Responsibl menedžr jeho rekvest ridžektnul.

Upozornění: Přečtením tohoto příspěvku potvrzujete, že souhlasíte s jeho obsahem.
M@tezz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod diamant 23. 1. 2006 15:49

M.S.P. píše:TO: diamant

Tak to je blbý, když pořádně nečteš, co Eurotel píše. Píše rychlost až 1Mbit a u varianty PRO je maximální rychlost 512kbps, což odpovídá tebou zmíněné rychlosti 470kbps. U ADSL od telekomunistů je reálná rychlost 435kbps.
diamant
Junior

Odeslat příspěvekod dewill(smazano) 24. 1. 2006 02:24

Přesně tak. Od toho výpadku mi taky rychlost poklesla. Uvidíme co bude dál. :hm
dewill(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod scryper 24. 1. 2006 11:50

nevim jestli po vypdaku, ale taky jsem se jeden den rano nemohl pripojit...kazdopadne v poslednich dnech (tyden nebo tak) stoji rychlost za PÍÍÍP. Nikdy jsem si na cdma moc nestezoval, protoze mi to jelo 600-700 a nekdy i vic, ale nevim jestli to je mrazem nebo necim jinym, ale v poslednim tydnu jedu max na 200...v noci jsem se dostal na 350. Chce se mi zvracet.

BTW: o mobilnich komunikacich toho moc nevim, ale muze mit mraz nejaky vliv na BTSky potazmo na rychlost pripojeni (treba jako mlha)??? Mozna to je blbost, ale fakt mi pripada, ze cim vetsi mraz, tim nizsi rychlost :-/
scryper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondřej Čada 30. 1. 2006 14:32

To diamant: :idea: Ale s tím, že rychlost připojení není 1Mb Eurotel moc nenadělá.
Zkus přemluvit všechny lidi kteří jsou zrovna připojení na BTS stanici ve tvým okolí ať se odpojí a dočkáš se i toho 1Mb.
Mně to spomalují třeba sousedi :).
"I carried a torch for you through the wind and rain,
I'll never forget you, but I won't see you again." - PHIL COLLINS
Ondřej Čada
Junior