Jak zprovoznit ET-3G s K600/608/V600i

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Martas06 29. 1. 2006 18:48

Pripravil jsem pro vsechny jednoduchy navod,jak zprovoznit 3G od Eurotelu,pomocí SE K600/608/V600i
pripojeneho pres Bluetooth,pokud pouzivate USB kabel,tak se to az na pouzite ovladace,temer nelisi.

(Tento navod pouzijte v pripade ze nechcete stahovat 48MB balik PC Sute ze stranek SE.)

Pouzivam WindowsXP-Professional SP2 + MSI BT-Adapter s originalnimi WIDCOM ovladaci(je mozne pouzit i opravu ovladacu Microsoftu
BT SPXP2 ale nezkousel jsem to)

Pote co rozchodite spojeni pres Bluetooth,kliknete pravym "mysitkem" :o na ikonu TENTO POCITAC/Vlastnosti/Spravce Zarizeni/Hardware
zvolte MODEM
a standartni ovladace BluetoothModem nahradte ovladacem z tohoto odkazu http://www.sonyericsson.com/downloads/K ... cripts.zip

duvod tohoto reseni je prosty.....standartni ovladace BT-Modemu umoznuji nastavit max. 115200kbps :hm ,kdezto firemni od SE
460800kbps :) ,a musim rict ze rozdil stoprocentne poznate 3G pak jede naplno(ET uvadi max.rychlost 384000kbps,takze mate jeste rezervu.) :wink:

Dalsi krok:V ovladacich panelech windowsu,spustime pruvodce vytvorenim pripojeni k internetu,zaskrtneme "nastavit rucne" a "pripojeni pomoci modemu"

Spojeni dame libovolny nazev a jako vytacene cislo zadame: *99***1#,dokoncime pruvodce a zvolime moznost "umistit zastupce na plochu"

Ve vlastnostech vytvoreneho pripojeni dame "Konfigurovat" a zrusime veskera zatrzitka(funkce HW/akcelerace hw modemu atd.)
To same udelame v zalozce "site"/nastaveni/Protokol TCP/IP a ponechame pouze "Softwarova komprese",timto dosahneme nejvyssi mozne rychlosti pripojeni.

Jeste jedna malickost,bez ktere se vam spojeni nepovede sestavit! :!:

Ve TENTO POCITAC/Vlastnosti/Hardware/Spravce Zarizeni/Modem/K600i-Modem,musime zadat do prislusne kolonky,inicializacni
retezec modemu

Pokud pouzivate PAUSAL je to: AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
V pripade GO-Karty je to: AT+CGDCONT=1,"IP","gointernet"

Tvaru prikazu jsem v ruznych casopisech videl spoustu,ale jedine tyto jsou spravne a funkcni.
Po aktivaci mi trvalo 2-hodiny,nez jsem na to prisel(spojeni ne a ne navazat...),stranky eurotelu jsou pomerne strohe,veskere
dotazy ohledne nastavovani PC vam radi sdeli pracovnici nasi "Placene" :x Datove Linky,toto mi mimo inic. prikazu,poradila operatorka
infolinky.
V telefonu jako takovem neni potreba nic nastavovat (pouze pokud chcete pouzivat WAP a MMS)

DODATEK: Pokud si nekdo nevi rady jak preinstalovat ovladace modemu,zde je navod v EN:

http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc= ... 6&esi=true
Martas06
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod p-id-a 18. 2. 2006 11:16

Šlehetný to počin, každopádně totu na fóru už někde bylo ... Ale dobrý, snaha se počítá :-)
Hlupáci se učí s chyb vlastních, ale jen ti moudří se dokáží učit i z chyb ostatních...
p-id-a
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martas06 28. 2. 2006 23:13

Dik za reakci :wink: :) ,jen je skoda ze jsem "erika" K608i dal do "pryc"...krome 3G umi stejny kulovy jako ostatni.
Ted jsem "Powered by WM03+MPx220,a tam je jen GPRS :cry:
Na druhou stranu.....zkusil jsem tri-GE mesic,za 850kc(GO DataNonStop),za ty dva a pul mesice,to bylo hezky "svezeni",jen je priserny PING a predevsim cena.....za ty prachy muzu mit 1MBit ADSL.Problemek je taky vydrz,pri surfovani je nejlepsi mit mobil porad na nabijecce a doost se zahriva,jak dlouho by ten napor vydrzel nevim ale ani nabijecka obcas nestiha doplnovat kapacitu.
Stat to 450 jsem spokojenej,ale bezmala devet stovek je dost...
Martas06
Mírně pokročilý