Problemy s internetem 3G Eurotelu

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod M 16. 2. 2006 23:56

Mam posledni dobou problemy s pripojenim k internetu pres 3G v Praze. Pouzivam N70 a obcas proste prestanou tect data a vetsinou je nutny restart telefonu. Taky se obcas stava ze spadne hovor. V ET mi dnes rekli, ze maji problem s 3G siti a ze to resi. Tak se chci zeptat, zda mate nekdo obdobne problemy? Jeste jednou podotykam, ze jde o Prahu, konkretne P4 Libus.
M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aldav 17. 2. 2006 00:18

No paráda , to jsem rád , že to není v mem telefonu (N6630) řeším to s nimi už 3 měsíce.Žádnou chybu nepřiznali jen to svádí na to,že muj telefon je mezi dvěm základnami , tak se přepojuje a data pak přestavají téct. Vůbec neberou v potaz,že mi to dělá na dvou místech. (BRNO-střed).Už fakt nevím co s tím.Edge tady není a skok z 380kb/s na 40kb/s je opravdu neúnosný.Po několika telefonech na linku mě odkázali na placenou datovou pomoc. Nakonec jsem našel ochotného operátora pana Lukáše , který vyřídil datovou linku za mě a bezplatně. Ozvali se mi pak sami a řekli ,tu věc o dvou BTS, mezi kterými můj tel. běhá.Bohužel náprava se nekoná a já mám prý smůlu a mrzí je to.Ještě jsem dal poslední fw telefonu a pořád stejné.Restart je můj nejoblíbenější koníček :-) Sbohem Euroteli
aldav
Junior

Odeslat příspěvekod TOMCAT.MIRA 17. 2. 2006 00:41

Od neděle používám k připojení na internet N 70. S tou se mi shora popsaný problém stal od té doby 2x. Před tím jsem používal K600i a tam to bylo bez problémů. Konkrétně se připojuji na Jižňáku a ve Vršovicích k notebooku zhruba v těch samých místech k PDA.
N 5110, Siemens C35i, N7110, ERICSSON R510m, N3310, Sony J6, Motorola T720i, N7650, N7210, N-GAGE, N2600, N3220, SE K 750i N6230; N3310, Nyní: N3410, N6230, N70, Fujistsu Siemens C 550
TOMCAT.MIRA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zekon 17. 2. 2006 00:46

Kámoš měl minulí týden ve čtvrtek a pátek problém uskutečnit hovor. Nenavázal ani jediný hovor (N 70). Nakonec přepnul pouze na GSM a vše ok. Praha 4 Krč.
Jak je vidět, Eurotel byl sice první, ale někde udělal chybu...
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod aldav 17. 2. 2006 09:51

S tim volaním to mohu potvrdit.Vytočím číslo a mám tam přes sebe dva tóny podobné těm obsazovacím.Tady už stupidní dotazy operátorek,jaký používám operační systém neobstojí.Teď ráno jsem musel dvakrát restartovat.Sice jsem se připojil,ale data netekla. Zajímavé je,že mi často fungjuje ICQ a MSN ale neotevřu jedinnou stránku.Samozřejmě jsem uvažovla,jestli to nedělá telefon. Myslím,že tady už někde v recenzi psali,že první kusy N6630 tímto trpěly.Mám ale nový fw a když to dělá i N70??? Tak nevím.
aldav
Junior

Odeslat příspěvekod rk747 17. 2. 2006 10:07

S daty problém nemám, vždy fungovala bez chyby, problém však nastává v určitém místě (konkrétně P-10 Strašnice ul.Brigádníků 6) při hovorech v 3G. Dochází k jevu, kdy druhá strana neslyší mne a já ji ano. Problém jsem nahlásil na ET, poslali sem techniky, kteří zde provedli měření sítě, závěrem je, že je chyba na BTS, problém je v řešení. Naštěstí četnost výskytu této chyby není velká, přesto jsem kvůli ní koncem minulého roku dával N70 2x za sebou zbytečně do servisu, byl jsem totiž přesvědčen, že je to telefonem, není!!!
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M 17. 2. 2006 11:02

Jojo, taky jsem mel telefon v servisu, vymenili mi (pry) cely vnitrek telefonu a stejne to nepomohlo. Kdyz jsem sel do ET dat telefon znovu opravit, rekli mi o tech problemech se siti. Tak uz jsem ho znovu opravit nedaval. Hlavne doufam, ze s tim neco brzo udelaji. Kdyz poradne nechodi ani normalni umts, na HSDPA muzeme v brzke dobe asi opravdu zapomenout.
M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubbY 17. 2. 2006 11:05

Tenhle problem resi primo dodavatel technologie (Nokia), problem neni dan siti Eurotelu, ale technologii a neni jediny na svete, bohuzel je to globalni problem 3G technologie dodavane Nokii :hm
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aldav 17. 2. 2006 11:52

Otazka zni : Kdyz vymenim N6630 za SE 600i, zbavim se toho problemu ? Popr. jaky jiny telefon ?
aldav
Junior

Odeslat příspěvekod Jandra1 17. 2. 2006 12:00

Já jsem se toho problému zbavil, jsem v Ostravě:)))
Jandra1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rk747 17. 2. 2006 14:35

Výměna telefonu není nic platná, protože to na telefonu nezávisí,viz. výše!!! Kromě toho tyto problémy potvrdil přímo Eurotel!
SONY CMDX-1000/SONY CMD Z-5/N7650/N7610/N70/N73/N95/iPhone 3G 16 GB/Samsung I8910HD/iPhone 3GS 32 GB Black/iPhone4/SONY Xperia S/SONY Xperia T/SONY Xperia Z/SONY Xperia Z Ultra
rk747
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aldav 17. 2. 2006 14:51

Pry je u nich vse v poradku.Kdyz jsem tvrdil operatorce,ze si myslim,ze je to vlastnost jejich site a ze zbytecne porad dokola zjistuje jaky pouzivam OS,DNS a telefon,tak mi tvrdila,ze oni maji vse OK.Dokonce mi technik uplne vazne vzkazal,abych se pripojoval pres BT a ne pres kabel.Abych si dal telefon nekam za okno,kde bude urcite lepsi signal.Jindy kdyz jsem volal na linku,ze uz to zase pul dne nejede,tak mi opratorka rekla , ze se nemam pripojovat pres BT,ale pres kabel ze je to rychlejsi.Docela jsem se pobavil,ale legrace uz prestava.....
aldav
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 17. 2. 2006 14:57

NO hlavne je spostu problemu taky mezi zidli a PC...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M 17. 2. 2006 15:02

Zajimalo by me, jak lze problem s 3G siti ET vyresit mezi zidli a PC. Kdyz jsi tak chytrej poradis???
M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KubbY 18. 2. 2006 10:46

Jedna celkem pomaha nechat litat pakety, takze si zapni ping a nech ho porste ject porad. Dalsi vec ktera pomaha a nedelam si srandu je posunuti telefonu treba o pul metru vedle. Jinak sit ve svem stadiu je stavena na externi pokryti, takze v budovach je signal proste horsi az temer zadny. A problem ktery tady byl popisovan je proste v reseni dodavatele, ale lze ho castecne tlumit i tim co jsem psal...je fakt, ze u nekterych typu telefonu tomu jeste nahrava spatny FW...napr. u N70...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Další stránka