Problémový modem Siemens ES75

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod krtenek 4. 3. 2006 20:45

Chystal jsem se pořídit modem Siemens ES75 (který je v nabídce všech operátorů). Ovšem v jedné prodejně mi bylo sděleno, ať ho nekupuji, že tento model má jakousi neodstranitelnou závadu atd. A že Siemens již o tomto oficiálně informoval.

Tudíž bych se chtěl zeptat na vaše zkušenosti s tímto modemem - funkčnost, problémy, reklamace - důvod a s jakým výsledkem.

Sice mi v druhé prodejně toto nepotvrdili, ale pochybnosti a nedůvěru mám.

Mimochodem: bude fungovat i pod Win98? Je součástí balení USB i COM kabel?
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 5. 3. 2006 22:11

No to bys me nepotesil. Ja si ho v patek objednal a zaplatil a ma mi prijit behem tydne domu.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod fabiahtp 6. 3. 2006 11:13

Uvažuji o nákupu modemu ale nevím zda má externí napajení nebo ne?
fabiahtp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 3. 2006 16:14

Ma externi napajeni.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod krtenek 6. 3. 2006 21:27

Tak jsem to sepsal, poslal na Vodafone a dneska mi přišla tahle odpověď:

Vážený pane,

děkujeme za Váš e-mail a velmi nás těší Váš zájem o naše služby.

Moc nás mrzí, že jste na prodejně Vodafone získal tuto informaci. Rádi bychom Vás ujistili, že jsme nezaznamenali žádné potíže s využíváním modemu Siemens ES75 a rovněž naši zákazníci si na tento modem nestěžují.

Pokud tedy máte o modem Siemens ES75 zájem, můžete si ho bez obav pořídit. Více informací a ceník tohoto modemu najdete na této stránce http://www.vodafone.cz/consumer/handset ... iees75.htm.

Věříme, že Vám tyto informace pomohou.

Přejeme Vám hezký den...

No, chcu si ho taky pořídit.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 6. 3. 2006 21:29

fabiahtp píše:ale nevím zda má externí napajení nebo ne? /quote]
pouze externí napájení. Jen si nejsem jist, jestli poběží i pod Win98. :hm
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 6. 3. 2006 23:20

Pobezi docela urcite. Ma standardni AT prikazy takze neni duvod aby nefungoval.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod krtenek 7. 3. 2006 19:25

Fido+ píše:Pobezi docela urcite. Ma standardni AT prikazy takze neni duvod aby nefungoval.
No tak to nevim. Dneska sem volal do Vodafouna a na technickým oddělení mi řekli, že pouze Win2000, XP a novější. A jako naschvál to na stránkách výrobce nemůžu najít. Ani v super anglickým návodu :x Prej ovladače pro Win98 nejsou a hotovo. Pokud to tak je, tak jsem s internetem skončil ještě před začátkem. :x Ale poslal jsem jim emaila, snad odpoví. :oboze
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 8. 3. 2006 13:15

I kdyby nebyly ovladace tak muzes pouzit ovladac pro standardni modem. Ja t snad kvuli tobe nekde zkusim az se dostanu k pc s W98.

Doma ani v praci to bohuzel nemam. Doma mam na jednm pc WinXP a na druhem Ubuntu a v praci to je podobne.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod krtenek 8. 3. 2006 22:39

Fido+ píše:I kdyby nebyly ovladace tak muzes pouzit ovladac pro standardni modem. Ja t snad kvuli tobe nekde zkusim az se dostanu k pc s W98.
Ja ja :mrgreen:, tohle mi dneska řekl chlápek z technický podpory Siemensu a taky poslal návod. Teda řekl, že radši Win98SE, takže jsem dneska dělal reinstal. Stejně přes GPRS nemůžu rychleji jak s klasickým 56kb modemem. Takže jsem hned zdrbal odborníky na technickým oddělení Vodafonu :wink:. A zejtra si jedu pro modem.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 9. 3. 2006 00:18

Jedinej problem snad muze nastat u pripojeni pres USB kdy to ovladace chtit muze ale kdyz pouzijes normalni seriovej port tak to behat bude.
A tu rychlost vetsi pouzit muzes za predpokladu, ze mas pokryti EDGE. Chce to ale nastavit vetsi rychlost portu. Me PC sezere rychlost portu az 460800 ale uplne kazdej i ty nejvetsi vykopavky sezerou 115200.
Jinak ja ten modem doufam budu mit taky zitra. Teprve dneska to poslali protoze ti pitomci maji ucet v KB a fakt neznam pomalejsi banku. Posilal jsem tam penize v patek a teprve dneska jim to prislo.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Gabry 9. 3. 2006 16:39

Ten modem uz mame nekolikatem PC a uplne v pohode a je hodne dobrej, je tam garatovana podpora win 2000, XP, melo by to jit na 98SE,ME,ale pres COM. rycklosti pres EDGE vyuzijete pouze priojenim pres USB, a pres COM jen GPRS,to jsou ty rychlosti portu
Toshiba A100; C2D T7200, 2GB Ram,HDD 160GB, NVIDIA Go7600 256MB + Maxtor One Touch 4 Mini 160GB
MDA Vario + 2GB UltraII, GPS Nokia LD-3W +
TomTom 6, iGO 2006 Plus
Nokia N73
Sansa e250
TomTom One (1st) v7 + mapy 680
Gabry
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 9. 3. 2006 19:45

Tak kdo mě polopatě řekne, jak ho rozchodit na Win98SE, má u mě odměnu. Na COM1 mám stolní klasiku (teď z něj píšu), tohohle novýho zkoušim přes dvě hodiny na COM2, ale milostpán je stále odpojenej (nebo nemá ovladač?). Modem se sice dle Win podařilo úspěšně přidat, leč diagnostika hlásí, že neodpovídá, asi není připojen. Ale on je a je i zaplej a dokonce má i signál! Já už nevim... :cry: Tudíž mi Wokna neumožní ani vytvořit připojení - klikám na tlačítko Dokončit 100x a nic, funguje jen Storno. :x

No doufám, že ho kdyžtak budu moct vrátit. :(
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Fido+ 9. 3. 2006 23:44

Proste nainstaluj novej modem na com2. Ze seznamu modemu vyber nejaky standardni (nejlepe Hayes nebo proste jen standard modem) a bude to chodit. Respektive vyber novej modem a prirad mu port com2. Pak to bude chtit inicializacni retezec modemu (AT+CGDCONT=1,"IP","internet") a jako vytacene cislo zadej *99# nebo *99***1#. U siemensu je pravdepodobnejsi spis ta druha moznost i kdyz me to u starsiho typu chodilo i s tou prvni. Ten internet v uvozovkach je nazev APN takze pokud mas T-mobile, bude to asi trosku jinak. Ale napis to presne takhle vcetne tech uvozovek. Mozna budes muset vyzkouset na jaky rychlosti portu se to jeste necha inicializovat. Me zatim neprisel takze ti nemuzu rict co to zkousne.
Ten inicializacni retezec musis zadat primo ve vlastnostech modemu, vytacene cislo az pri vytvareni noveho spojeni.
Fido+
Expert

Odeslat příspěvekod Fido+ 9. 3. 2006 23:49

Gabry: Za predpokladu, ze mu port zkousne rychlost 460800 jako me tak to dokaze vyuzit i rychlost edge. Ale asi to neumi kazdej port. Precejen mam tak trosku neobvyklej stroj ackoliv je to pekna vykopavka.
Fido+
Expert

Další stránka