GPRS+ET=Problém :( POMOC!!

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod djmilas 10. 3. 2006 12:21

Chci poprosit..pořídil jsem si připojení k netu přes eurotel..Jako modem mi dali siemens A75..Rychlost je asi jen 30KBps..Problém je v tom že asi polovina stránek nahlásí, STRÁNKU NELZE ZOBRAZIT..Nevíte čím to je?Není přece normální aby se nezobrazovali některé stránky :(
djmilas
Junior

Odeslat příspěvekod fury_only 10. 3. 2006 12:27

Zkus ping na stránky...Ještě jukni, jestli náhodou nepoužíváš nějaký soft na kompresi přenosu, jestli není špatně nastaven...
Rulezzz...!!!
fury_only
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 10. 3. 2006 12:30

To ze se Te nezobrazuji nektere stranky bude problem nekde u Tebe v PC, pripadne v nastaveni. Co se tyka rychlosti, tak poridil sis GPRS s maximalni laboratorni rychlosti 53.2 kbits takze 30 kbits je ciste normalni provozni rychlost, je sice fakt ze to beha i rychleji...jinak modem Siemens A75 fakt neznam..jako mobil ano, ale modem rozhodne ne...
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod djmilas 10. 3. 2006 13:07

Omlouvám se za možnou dezinformaci..Siemens A 75 je opravdu mobil, mýnil jsem že ho používám jako modem :)

Jinak k těm stránkám - jak na PING NA STRÁNKY..jinak pro připojení používám software siemens gprs modem asistent..To je špatně když je povolea komprese dat?Našel jsem pouze nco v síťová připojení>siemens gprs>tam je povolena komprese dat..

Občas nechodí ani stránky jako seznam.cz, google.com, mobilmania.cz :(, ...

Jak tedy optimalizovat připojení??
djmilas
Junior

Odeslat příspěvekod djmilas 10. 3. 2006 13:40

prosím neví někdo něco?
djmilas
Junior

Odeslat příspěvekod honziss 10. 3. 2006 13:51

Standardni gprs od et jede pre apn "internet" a v tomto rezimu jsou nektere stranky blokovane. Za pausalni poplatek (myslim 400,- kc) si muzes aktivovat apn "internet.open" - pak pojede vsechno. Musis to samozrejme prenastavit ve vlastnostech pripojeni.

Mel jsem stejny problem kdyz mi nechtela bezet replikace lotus notes se serverem a ie nenacital hafo stranek...
honziss
Junior

Odeslat příspěvekod djmilas 10. 3. 2006 15:02

To nebude asi ono..Měsíčně platím asi 700Kč..Je to neomezené připojení k internetu s rychlostí až 320 KBps..Myslím že ta služba se jmenuje eurotel mobil 24..
:( poradí někdo?
djmilas
Junior

Odeslat příspěvekod honziss 10. 3. 2006 15:18

Pozor, to nema nic spolecneho s tarifem! Taky mam nonstop, ale za internet.open jsem musel zaplatit jednorazovej poplatek, prave za aktivaci 100% volny apn !!!
honziss
Junior

Odeslat příspěvekod KubbY 11. 3. 2006 16:33

honziss meles blbosti :wink:

djmilas: hele vem to a skoc si s tim na prodejnu, jestli je to stolni komp, tak si vsechno odstran a preinstaluj, sice Te to prijde divny, ale za todle v 99% muze nejaka hovadina ve voknech, takze reinstal voken by byl idealnim resenim, naisntaluj si jenom modem a vytvor si klasicky pripojeni ve voknech, nepouzivej zadny gprs asistenty a podobny sra*ky :wink:
Ou tů - ken dů
KubbY
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sangis 11. 3. 2006 16:58

Zkus zkontrolovat v síťovém připojení/vlastnosti/protokol sítě (TCP/IP), některé autosamo-programy tam pro Eurotel zapisovaly IP adresy pro DNS. Když dáš "získat adresu serveru DNS automaticky" nemělo by to dělat potíže s občasným nezobrazováním některých webů.
Sangis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlasta 11. 3. 2006 23:15

Používám gprs data EU a bez problémů. Vykopl jsem eurotel optimizátor stahování. Musíš ho odinstalovat ze systému odinstalátorem, jinak Ti bude dělat stále peklo, hlavně na XP. Potom jsem použil Cproxy, kvůli oběmu stahování dat. Zrušil jsem IE, protože to je šunt a má problémy se stahováním a nainstaloval jse FF. K tomu jsem nainstaloval jejich doplnňky, : Blokování reklam, flash animací, turbo stahování a pod a od té doby, absolutní pohoda. :D
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Pilot (novy) 12. 3. 2006 09:20

No, já bych varoval před tím, rušit připojení pomocí tohoto prográmku. Moje několikadenní snaha připojit se na web Siemensem (M55, S55) jen skrze manuální nastavení skončila debaklem, ještě rád jsem jej pak instaloval zpět.
Teď mám Nokii, a tam to ručně šlo.
Pilot (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlasta 12. 3. 2006 09:35

2 Pilot. Nerozoměli jsme si. Myslele jsem odinstalovat Eurotel akcelerátor plus. Tak nějak se ten prevít jmenuje. Cproxy je několikrát lepší.
vlasta
Junior

Odeslat příspěvekod Pilot (novy) 12. 3. 2006 11:22

Omlouvám se, to měla být odpověď KubbySovi a pár příspěvků výš. Ten radí Siemens GPRS Assistanty aj. vyházet. Po vlastní zkušenosti se 2 Siemensy před tím varuji.
Pilot (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vlasta 12. 3. 2006 11:26

2 Pilot. Já mobil asistant nepoužívám vůbec.
vlasta
Junior

Další stránka