Nedostupnost na volání při připojení GPRS

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Šaman 18. 5. 2006 08:45

Jestli půjde využívat gprs zároveň s probíhajícím hovorem záleží na telefonu. Existují 3 třídy gprs modemu A, B, C.
- Třída C je "mobil", který je určený jen pro přenos dat, neumožňuje volání (typicky pcmcia karty).
- Třída B jsou běžně dostupné mobily, které v jednu chvíli umožňují buď hovor nebo přenos dat (pokuď stahuješ souvislý tok dat - nějaký soubor, nejsi dostupný pro hovor, při běžném surfování (prohlížení stránek) by se hovor přesto měl na mobil dostat, tzn. přenost dat se pozastaví, po ukončení hovoru opět pokračuje)
- Třída A je to co potřebuješ, můžeš zároveň volat i přenášet data. Bohužel mám takový dojem, že s takovýmto mobilem se jen tak nesetkáš, neznám žádný, který by to uměl... :wink:
Šaman
Junior

Odeslat příspěvekod elho_cid 18. 5. 2006 10:05

Diky za dalsi informace. Jen me to utvrzuje v tom, ze s mobilama neni neco v poradku. Puvodne mely byt urcene na komunikaci, ale ted se zda, ze zalezi spis na blbinach jako jsou integrovane kamerky, mp3 a java hry. A komunikaci -primarni urceni- nezvladaji.
Upadek.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Junior

Odeslat příspěvekod XXTeens 18. 5. 2006 11:08

Není to úpadek, ale přirozený vývoj. Mobil, který nebude mít dobrý digitální foťák, zářivý displej, kvalitní MP3 přehrávač a případně použitelnou kameru, bude brzy neprodejný, lidi tyto blbinky vyžadují.. A když srovnám, jakej mobil byl přibližně před 8-10 lety za deset tisíc (třeba tento)

Obrázek

a jaký je dostupný dnes za 10 tisíc, tak radši teda ten dnešní...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 18. 5. 2006 11:41

panové, souhlasím s váma.
Místo kvalitního procesoru, stabilního OS........ se výrobci snaží dávat foťák, mp3 .....
Jen by mě zajímalo, kdo opravdu použije fotku z mobilu (multimedialního počítače :lol: :wink: )
Já foťák na smartfounu nemám (ani netoužím), přítel má, ale používáme normál digiťák (i když né hoooooodně drahý, ale kvalita se prostě nedá porovnávat) :hm
blanka
Junior

Odeslat příspěvekod krtenek 18. 5. 2006 12:36

[quote="Zdeněk L.";Podle mého názoru jde spíš o to, že tato vlastnost je dána samotnou sítí GSM. Jednoduše, pokud připojení běží přes všechny timesloty, tak má hovor nebo SMS smůlu.r/quote] Tak to bude, neboť pokud jsem byl připojen na internet přes GPRS, tak jsem mohl přijímat hovory i SMS.
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Šaman 18. 5. 2006 13:46

Přečti si ještě jednou pozorně můj příspěvek...
Šaman
Junior

Odeslat příspěvekod pan14 23. 5. 2006 19:30

...nic proti všem příspěvkům tady, ale...mám NK 6230 operátor Vodafone a bydlím v J.H. a dosti často jsem na internetu přez tento mobil, ať už se s ním připojuji k PC a na internet nebo jsem na ICQ v mobilu to je jedno, ještě se mi nestalo že by jsem zmeškal nějaký ten hovor, nebo že by mi přišla pozdě SMS. Prostě když jsem připojený k netu tak mobil přeruší GPRS a na displeji se zobrazí přeškrtnuté G v rámečku a když hovor ukončím nebo dorazí celá SMS tak se telefon zase připojí...funguje to takhle dobře a nikdy s tím nebyl problém....
Jen žít a nechat žít.
pan14
Junior

Odeslat příspěvekod spam 24. 5. 2006 11:45

To pan14 - tak to funguje, problem ale je, kdyz nekdo vola a zrovna se stahuji data - to se proste nedovola. Tzn. pokud stahuji neco souvisle z webu, tak se proste nikdo nedovola, nedopise... Proste smula...
s.
spam
Junior

Odeslat příspěvekod pan14 24. 5. 2006 11:48

spam píše:To pan14 - tak to funguje, problem ale je, kdyz nekdo vola a zrovna se stahuji data - to se proste nedovola. Tzn. pokud stahuji neco souvisle z webu, tak se proste nikdo nedovola, nedopise... Proste smula...

...ale ne když stahuju třeba písničky Mp3, tak se to normálně přeruší a dovolá se a pak to normálně pokračuje...nevím jestli je to normální, ale mě to takhle funguje...a za to jsem rád...
Jen žít a nechat žít.
pan14
Junior

Odeslat příspěvekod spam 24. 5. 2006 14:58

Tak to je divny. Ma nekdo jiny podobnou zkusenost? Ja s N6020 a T-Mobile nemam sanci...
s.
spam
Junior

Odeslat příspěvekod pan14 24. 5. 2006 16:28

podle mě to vypadá na nastavení telefonu...sice se v tom moc nevyznám , ale jsem rád že mi to tak šlape....
Jen žít a nechat žít.
pan14
Junior

Odeslat příspěvekod blanka 25. 5. 2006 11:49

takže N9500 při připojení přes GPRS může přijímat hovory v případě, že se zrovna nestahují data a totéž funguje na Motorole MPx200. Mám to potvrzené, včera jsem dělala test. Je to věc sítě, né mobilu. To samé je i na SMS, přijde, když nestahuji data.
blanka
Junior

Předchozí stránka