Před několika dny jsem se zkušebně připojil k WiFi (severozápad Prahy) a tak mohu srovnávat s CDMA, které bohužel stále mám.
Mohu-li něco doporučit, tak je to ISP Pe3ny.
Na http://www.pe3ny.net/mapy.html je mapa pokrytí, kterou se proclickáte na umístění jednotlivých AP a na http://www.pe3ny.net/cenik.html je ceník. Za 1190,- (vč. DPH) získáte skutečně neomezenou linku 2 Mbps s agregací 1:5. "aktivace" 1500,-, veřejná statická IP 500,-
Provider funguje několik let, známý je připojený přes rok a za tu dobu nepozoroval žádné omezení.
Aktuálně jsem připojený zkušebně (zdarma (!)) 500 kbps, na P2P neklesá rychlost pod 400 kbps (průměrně přes 450 kbps). Zatím testuji 48 hodin.
Denní download cca 5 GB, teoreticky by měl vzrůst až ke 20 GB denně u připojení 2 Mbps za Kč 1190,-.
Linka je téměř symetrická, nepozoroval jsem relaci mezi zvyšováním rychlosti uploadu a rychlostí downloadu.
Ve spojení s WiFi routerem Asus WL-500g s firmware 1.9.2.7-4 (Oleg) v režimu client, s pomocnými utilitami asusmon (něco jako DU meter) a AP-test2 (měří RSSI a šum), za nevýhodných podmínek - AP providera cca 800 m skrz husté stromořadí, yagi 12 dB, P_out standard (19 mW), S/N ratio 14 (!) - 22 dB...
Ping: seznam.cz občas nedostupný, nix cz okolo 300 ms, google.com okolo 400 ms při plně vytížené lince, nix cz okolo 350 ms, google.com okolo 400 ms (opakuji - plně vytížená linka - to není špatné), při nezatížené lince seznam.cz opět občas nedostupný, nix.cz 25 ms, google.com 140 ms.
Packet lost nemá smysl vyhodnocovat, protože signál umí vykazovat prudké výkyvy a ještě k tomu je v pásmu 2,4 někde blízko microwave touba, nebo nějaký podobný občasně spínaný spotřebič.
Http se načítá svižně (včetně serverů, na které nejde pingnout - a to i při plně vytížené lince.), P2P, FTP, POP bez problémů, občas reffused z některých proxyserverů, které chodí bezproblémově, SMTP mě přinutilo používat některé volné z .ru a pod - to ale není problém připojení. (Vyhodnocováno v situaci, kdy je download z P2P limitován na 80% možného, HTTP i při plném vytížení linky).
Ještě jednou zdůrazňuji, že zásluhou stromů mám velmi nestabilní signál a odstup S/N je poměrně nepříznivý.
V porovnání s CDMA neuvěřitelně rychlé, je z toho subjektivně pocit jako při přechodu z klasického dialupu na CDMA

Doufám, že je po republice takových providerů více.
Osobně nemám co řešit - je jen otázka, jak se nejlépe a nejrychleji CDMA zbavit.
POKUD MÁTE TIPY NA PROVIDERY VE VAŠÍ OBLASTI, TAK JE SEM PROSÍM DEJTE S PŘÍSLUŠNÝMI LINKY.