ET GO data nonstop - padá to

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod louis_c 10. 6. 2005 06:37

Ahoj, mám Nokia 7650 a ET GO GPRS data nonstop a na net se pripojuji pres infra port. Mam problem s tim, ze kdyz si chci stahnout nejaky vetsi soubor, tak se mne to odpoji. Naskoci hlaska, ze vzdaleny pocitac neodpovedel..... Nekdy to dela i pri samotnem surfovani. Jsem z toho nestastny.... Dokazete nekdo poradit? Nastaveni jsem udelal podle nektereho z drivejsich prispevku nasledovne:

pro Eurotel:
at+cgdcont=1,"IP","internet","0.0.0.0",0,0 (pro GO: internet -> gointernet)

v nastavenÝ p°ipojenÝ:
tel. ŔÝslo: *99***1#
jmÚno: internet
heslo: internet
servery (DNS + IP pro TCP/IP): vÜe na automaticky

dokonce jsem zkousel nechat otevreny Stav pripojeni, jak taky psal nekdo nize, ale bezuspesne. Chtel jsem si nechat pres noc stahnout 15MB soubor, ale samozrejme kdyz jsem k tomu rano prisel, tak bylo stazencych 5MB a spojeni ukonceno, protoze vzdaleny pocitac neodpovedel...... :(

pls, help....
Děkuji
louis_c
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 10. 6. 2005 09:26

Moje rady:
1. Pokud je to možné, tak používej nějaký download manager, který umí navázat spadlé stahování.
2. Bylo by dobré vyzkoušet připojení přes jiný mobil, vyloučí (a nebo potvrdí se) závada v telefonu, infraportu nebo sítě v dané lokalitě.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Zdeněk L. 10. 6. 2005 09:38

Pro stahování doporučuji například Free Download Manager, je zdarma.
Zdeněk L.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod KatyC 11. 6. 2005 09:32

Ahoj, mám stejný problém. Bohužel dost často v okamžiku, kdy se chci přihlásit do sítě. Zaregistruje se třeba až po hodině na nějaký 38. pokus. A když ano, nechám si otevřený stav připojení a nezřídka mi místo příchozích dat začnou naskakovat chyby.. Připojuji se přes EricssonT65 a kabel. Taky nevím, co s tím:-(.
Hezký den
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod wossik 14. 6. 2005 21:04

Pro ET Go Data Nonstop jsem už vyzkoušel dva telefony. Standartně používám Siemens ME45 a občas se stalo, že spojení "spadlo". Tedy connection meter běžel dál, ale nic se nenačítalo a aktuální rychlost spojení byla ukazována 0 kB/s a to i ve chvíli, kdy se několik programů snažilo o přístup k netu. Pak jsem vyzkoušel telefon "na volání a SMS" tedy Samsung E300 a tady toto udělal pouze jednou za asi 3 dny. Ale po návratu na Siemens toto nastalou pouze asi jednou. Takže si myslím, že občas to může být hlavně třeba signál nebo přetížení sítě v tom okamžiku. Myslím tedy vysílače, ke kterému se člověk přihlašuje. Ale vážně bych asi taky zkusil ještě i jiný mobil. Jo a ještě nehejbe se ti mobil třeba? Tedy když jsi přes infra, tak stačí kus pohnout mimo a problém je tu, nebo jsem ještě slyšel u kamaráda, který je připojen přes infra na samsungu C100, že když dlouho nabíjí a vytěžuje spojení naplno, tak se samsung přehřívá a pak i vypíná občas infra. Zkus kouknout i na to. To by bylo ode mě asi vše.. 8)
wossik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Driver 14. 6. 2005 21:55

No tak to me moc netesite, ja chci DN na prazky na chatu.. minulej rok sem mel TMO, ale ted mam Vanocni goučka... Jinak me to padalo, ale to bylo mobilem (N3650).

Takze podle me to bude tou 7650, proste to netahne ty GPRS prenosy, tak to spadne. 7650 neni moc stabilni ani bez GPRS.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wossik 14. 6. 2005 22:03

Když se tady tak baví o mobilech a GPRS a stabilitě.. Nemátě někdo zkušenost se Samsungem X480? Má GPRS třídy 10 a chtěl bych do něj jít právě na připojení k netu.. Tak abych nepadl hůř než se starším Siemensem ME45 a GPRS třídy 8.. :oops:
wossik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dejvidek 15. 6. 2005 11:48

KOnkrétně s X480 zkušenost nemám, ale nějaký čas sem se připojoval přes Samsunga S500 a E700 a naprostá spokojenost. Stabilní připojení, telefon se nevypínal. Připojoval sem se přes originál USB kabel od Samsungu, uprostřed kabelu byla i "krabička" s konektorem na nabíječku, pak ty dráty tvořily jakési "téčko". :-)
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Agent 15. 6. 2005 12:32

Taky jsem s tím míval problémy. Doporučuju stáhnout si Cproxy (http://www.cproxy.com). Od té doby mi jdou načítat všechny stránky a stahovat všechny soubory, protože spojení jde přes jinou IP.
Motorola T180, Siemens C35i, A35, A50, Nokia 3330, 6300, N73, E52, Sony Ericsson T630, K700i, Samsung Z300
Agent
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Driver 15. 6. 2005 14:01

Cproxy ti jen urychli nacitani stranek, protoze je tam treba zakaz AD2 banneru, komprimace obrazku atd. Ale na padani spojeni to nema zadnej vliv, to zalezi vetsinou na mobilu a v druhy rade taky na operatorovi - na dostupnosti signalu pro danou lokalitu
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wossik 15. 6. 2005 14:38

Díky za info. Já právě to zkoušel na tom ME45 a na Samsungu E300, ale ten mám na normální volání, tak chcu jít do rychlejšího GPRS na té X480, tak se raději ptám.. Jinak ale je pravda, Samsungy jsou fakt v pohodě founy. :tleskani A ještě jak tady čtu o cproxy, má to opravdu tak výrazný vliv na rychlost? Zkoušel jsem třeba original eurotel akcelerátor a teda nepřišlo mi to nijak světoborný, spíš se to i hádalo s Kubik SMS Dreamcomem apod. :roll:
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí. :)

Alcatel OT Max -> Siemens M35i -> Siem. ME45 -> Siem CF62 -> Samsung E300 -> SE K750i -> Motorola V3 Razr ->N6234 -> Nokia N70 -> Nokia E65 -> HTC Touch 2
wossik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ukulelembo(smazano) 15. 6. 2005 14:49

CPROXY urcite vyzkousej, urychleni nacitani je slusny...
Ukulelembo(smazano)
Junior

Odeslat příspěvekod wossik 15. 6. 2005 23:04

Ukulelembo píše:CPROXY urcite vyzkousej, urychleni nacitani je slusny...

Díky za radu.. Dneska jsem ho nainstaloval a zaregistroval a zatím to vypadá slušně.. :tleskani uvidíme.. :hm
Neberte život příliš vážně, stejně z něj nevyváznete živí. :)

Alcatel OT Max -> Siemens M35i -> Siem. ME45 -> Siem CF62 -> Samsung E300 -> SE K750i -> Motorola V3 Razr ->N6234 -> Nokia N70 -> Nokia E65 -> HTC Touch 2
wossik
Mírně pokročilý