Konečně jsem se včera zbavil CDMA - chtěl bych se s Vámi podělit o jednu zkušenost: CDMA nemá smysl někomu přenechat za přepis.
Nesmíte ale inzerovat na serverech, které se zabývají problematikou CDMA, protože si tam každý přečte, s kolika problémy se CDMA potýká a uvidí nabídky "za přepis". Tam nemáte šanci.
Inzerujte v "laických" periodicích, jako je např. Annonce. Na inzerát, kde jsem uvedl, že prodám CDMA, kterému v létě vyprší závazek, s vyměněným modemem a akku za Kč 2.000,- + převod Kč 495,- se mi ozvalo několik lidí (7), z nichž pět výrazně nesmlouvalo o ceně. Druhý člověk si připojení zamluvil a následně jej ode mě zakoupil s převedením smlouvy. Překvapivě ani neocenil jako výhodu, že mi závazek končí v létě. Možná by se dalo dostat i víc, ale jsem moc rád, že vše proběhlo rychle a hlavně bez problémů.
Zájemců, kteří netuší co je CDMA zač, je patrně hodně (nikoho z těch lidí neodradil můj věcný popis problematiky - přišlo mi zábavné, jak jsou zmasírovaní kampaní). Kromě toho existuje početná skupina lidí, kteří chtějí mobilní připojení a FUP, ani blokování P2P pro ně není problém. Cena CDMA je poměrně vysoká a nabízená sleva se lidem "z venku" jeví jako velmi výhodná. Nenechte se odradit a inzerujte, za pár minut práce ušetříte několik tisíc.
Je to rozhodně finančně výhodnější (i pro Vaše nervy), nežli odstoupit od smlouvy, reklamovat modem + zrušit kontrakt dle O.Z., nebo dokonce přenechat připojení zdarma.