Nový modem 4G od T-mobilu, už jej někdo máte?

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod retron 1. 10. 2006 21:57

mam novy katalog na rijen a je tam vyfocena je podobna te predesle, tzn trci ruzova ven, ale navic ma sklapovaci antenu ale GC85, plna cena si sedmicku
retron
Junior

Odeslat příspěvekod Mobilní muffin 2. 10. 2006 14:57

tak jsem si dneska prodloužil smlouvu a mám ji za kačku. instalace opět pohodička. automatická volba sítě, manuálně můžeš ovládat přes wnw managera, který je součástí, externí anténa na displej noťasu, ale doma (HK) jedu na plný céres i bez ní. Před tím jsem měl modem a tam visely pořád dva kabely, takže můžu jen doporučit.
Mobilní muffin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod netop 5. 10. 2006 19:42

Nesetkal se někdo náhodou se situací, kdy po instalaci ve správci zařízení došlo k chybovému stavu zařízení (kód 12) - zařízení nenalezlo dostatek systémových prostředků?

ntb HP NX6125, XPpro, AMD, 512MB RAM + karta UE PCMCIA V3
netop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rratio 8. 10. 2006 09:26

Chtěl jsem si koupit u T-Mobilu 4G ale zjistil jsem že na této síti údajně nefungule Skype ani jiní Voip operátoří které ve stávajícím připojení přes Karneval hojně využívám. Máte o tom někdo informaci co s tím? Není to jobovka?
jIŘÍ
rratio
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honza D. 8. 10. 2006 10:34

Zatím to je pověra. T-Mobile zatím žádné VoIP komunikace neomezuje.
Honza Dadák
Honza D.
Junior

Odeslat příspěvekod KingMartin 13. 10. 2006 21:12

Praha Strašnice:

Velké problémy s rychlostí, BitTorrent prakticky nepoužitelný.

Na T-mobilu mi řekli, že venku to bude běhat slušně. ale v domě může být problém (takže jsem s desktopem na zahradě, že :-) )

Dálkové připojení k SQL databázi přes VPN rovněž na hranici použitelnosti.

Měsíční poplatek: skoro 1.200,- CZK (!!!)

Pouze USB vstup, i pro router typu ASUS WL500gP nepoužitelný, nebo jen s custom flashí. Potíže tudíž v domácí síti.

Celkově: modem se brzo objeví v bazaru a utíkám k GTS pro 4096/512. (bude to stát o pět stovek měsíčně víc)

Martin
KingMartin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Artemiss 14. 10. 2006 07:52

Strasnice jsou skoro cele pokryty kabelem od UPC. Jinak dik za varovani. Zrovna jsem uvazovala o 4G Basic. Kabelovku nechci, protoze se chci v dohledne dobe stehovat pryc. Problemy jsou tady ve Strasnicich i s volanim, hovory casto padaji, kvuli tomu rusim sluzbu Moji blizci a dokonce i s obycejnym GPRS byvaji dost casto potize a situace je nemenna uz nejmene 2 roky. Takze zase nic. K O2 se mi nechce a VF je 100 let za opicemi.
Artemiss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KingMartin 14. 10. 2006 19:37

Ve Strašnicích, Počernické ulici je bohužel UPC na tom bídně.

telecom (O2) jsme odhlásili před pár měsíci, neboť dva měsíce mi nešel Internet Express a neváhali účtovat poplatky jako by se nechumelilo.

Bohužel před přechodem na GTS je nutno O2 opět na nějaký čas přihlásit.

Největší nevýhodu 4G vidím v nedostupnosti modemu s Ethernetem, potom by se dalo experimentovat s předsunutými porty atd... dsl.cz mi ukazuje nějakých 256-512 kbit/s, reálná rychlost je ale menší a s DSLkem se nedá srovnat.

Určitě si 4G modem půjčte než do toho vletíte! :-)
KingMartin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KingMartin 14. 10. 2006 20:23

Ještě k tomu USB...

zdá se, že existuje opce Ethernetu. ale kabel je potřeba koupit zvlášť. Rád bych to vyzkoušel, ale nemám ponětí, kde se Ethernet kabel ke 4G IPWireless modemu dá sehnat...

http://www.mobilring.cz/operatori/jaky_je_4g_modem_a_kde_vsude_ho_rozchodite.html
KingMartin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Adost 15. 10. 2006 01:21

Jen se tak zeptam... umi ta PCMCIA karta bezproblemovy handover z 3G site do 2G a zpet? Jsem z euroteliho UMTS zvykly vyjizdet vlakem z Prahy na UMTS a v prubehu jizdy plynule skoncit na GPRS/EDGE, pripadne naopak. Pricemz T-M ma nejakou divnou UMTS sit, tak se radsi jistim...
Adost
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XXTeens 15. 10. 2006 07:29

Artemiss píše:Problemy jsou tady ve Strasnicich i s volanim i s obycejnym GPRS byvaji dost casto potize

Internet 4G je odlišná síť, je tedy určitá pravděpodobnost, že to tam může mít lepší pokrytí než GSM síť. Doporučuju půjčit na prodejně a vyzkoušet na místě - třeba budeš přeqapenej.. :-)

equote="Adost "] umi ta PCMCIA karta bezproblemovy handover z 3G site do 2G a zpet?

Myslím, že ho neumí vůbec...
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod aisicek 17. 10. 2006 21:25

To sa divim ze k modemu ste nedostali ethernet kabel. Ja som bol jeden z prvych zakaznikov 4G a dostal som k modemu USB a aj ethernet kabel.
Athlon X2 5000+, 8GB DDR2 A-data, MB Asus M3A78-T, Radeon 3870, Asus D2X sound, Raptor 74GB, WD 500GB, WD 1TB, Logitech G5, Logitech G15, QuickCam Sphere MP, Samsung 2343B 2048x1150 DVI, Windows 7 x64
aisicek
Junior

Odeslat příspěvekod frouzman 18. 10. 2006 11:04

Já mám modem připojen přes ethernet a kabel byl v balení které jsem dostal od T-mobilu.
''I believe in myself'' Intel Celeron D350 3.20GHz,Motherboard Asus P4S800D-X,HDD 2x80GB,1GB ram,NVIDIA GeForce NX6200Ax with AGP8X 256MB,C-Media PCI Audio Device
frouzman
Junior

Odeslat příspěvekod Vojtus 8. 11. 2006 19:41

ahoj,tak co sem dneska cet tak chytrej TmobileSHIT to provozuje na frekvenci 1900 na coz ma i ty modemy a karty, JEN v praze, vsude jinde bude frekvence nejak 800 nebo 500 pressny cislo sem uz zapomel...coz v realu znamena ze potrebujes uplne jiny zarizeni a nevypada ze by ti ho dali zadaco. reseni je prej ta combo karta ale ta stoji bez slev asi sedm litru...hezky...
jedina vyhoda v tom bordelu je prej ze 1900potrebuje vic visilacu a prej dojde k mensi agregaci nez treba u CDMA eurotelu a tak...ale zase jen v praze...

je hezky ze Tmobilesvine to nidke nepisou a mapa pokryti je pro CR univerzalni takze kdyz si pritelkyne koupila 4G pro prahu s tim ze v lete se treba pripoji tady tak ani napad...grrrrrr..vsechno to sou upiri
Vojtus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vojtus 8. 11. 2006 19:53

aby ses nesplet...oni vsude pisou cena 1kc a pak je tam ta podelana hvezdicka :tleskani
Vojtus
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka