T-Mobile CZ: Internet 4G - diskuze

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod qwertus 23. 11. 2006 03:44

v soucasne dobe je to pokryti solidni, ze? ale chtel jsem se hlavne zeptat, abych to na svem notebooku zprovoznil potrebuju ten modem 4G i kartu 4G combi soucasne..? nebo staci jenom jedno z toho..? co z toho je lepsi? a muzu na tom provozovat teda i EDGE a GPRS, ze? nebo jak to vlastne presne funguje? pak jsem cetl, ze do nekterych notebooku se ta karta proste nevejde.. vyresili to nejak? muze byt problem s timhle http://www.alza.cz/notebook-hp-compaq-nx6310-d67304.htm ? diky

jeste jsem se chtel zeptat jak to je s pridelovanim ip adres... jsou asi dynamicke, ze? proste poakzde mam jinou? ma treba vic uzivatelu v dosahu stejnou?
qwertus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XXTeens 23. 11. 2006 08:58

:arrow: stačí Ti buď modem nebo PC karta, nemusíš mít obojí
:arrow: kombi PC karta umí 4G, GPRS a EDGE, modem jen 4G
:arrow: HP 6310 by měl s novou verzí ovladačů s kombi kartou fungovat, ale doporučuju nejdříve vyzkoušet
:arrow: adresa je defaultně dynamická, nevim ale jestli veřejná či privátní, dá se ale připlatit za veřejnou pevnou
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod qwertus 25. 11. 2006 02:38

jeste jsem se chtel zeptat, jaky je "neciselny" tvar te ip adresy? je to vzdycky neco jako "12-34-56-78.customers.t-mobile.cz" ? nebo tam muze byt cast meho jmena apod. diky
qwertus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod XXTeens 25. 11. 2006 07:17

Ne, jméno v adrese není.
XXTeens - Simply closer...
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod Driver 25. 11. 2006 10:17

Modem je praktictejsi, ze ho pripojis ke kterymukoliv PC pres USB, ale neumi GPRS a EDGE. Za to combi karta do notebooku umi vsechno, takze se s ni pripojis vsude. 4G je jen v Praze a asi v 90 dalsich mestech.

Ale lepsi je to si to za vratnou zalohu pujcit na 3 dny, vyzkouset a pak se uvidi. Na modem pro Prahu je zaloha 4000, na mimoprazskej je to 5000. Na kombi kartu je zaloha vyšší.

notebooky HP maj totiz divnej port, takovej vykouslej, a ty karty jsou standartni PCMCIA, takze to vetsiny notebooku jdou.
Das Auto
Driver
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod qwertus 25. 11. 2006 22:36

jo tu kartu prave testuju, ale jednu vec jsem nepostrehnul- jak rychle pripojeni je to testovaci? je to omezeno na 512kbps? protoze vic tam snad jeste nebylo..
qwertus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Thom 25. 11. 2006 23:13

Driver: modem praktičtější? Jak na co, ty kabely se celkem pletou, hůř se to vozí / přenáší a navíc je jen na to 4G. Existují ale redukce na PCMCIA kartu do stolních PC, dokonce v provedení, že se do nich picmicka strčí zepředu jako do disketové mechaniky a zapojuje se to celé do PCI. Praktickou zkušenost s tím nemám, ale tak za 8 měsíců (po stěhování) mě to bude asi zajímat (i když od T-Mo spíš ne) ...
Thom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KatyC 29. 12. 2006 21:42

Ahoj, zrovna se rozhoduju, že bych kvůli připojení na net přešla k T-Mob. Mám už 2 roky Go Data Nonstop (850,- drahé, pomalé GPRS přes mobil a kabel do nb, výhoda - 30min měsíčně zdarma kamkoli). Před pár dny mě upozornili na tarif Internet 4G Standard, za nějakých 835,-. A k němu 4G Combi kartu za 999,-. Opravdu to funguje tak, že když v místě není pokrytí 4G, karta se připojí přes EDGE, resp. GPRS? Kdo máte tuhle kartu a tarif, jste s tím spokojení (rychlost, spolehlivost)? A zvládnu si sama nastavit nb, nebo je v tom nějaký chyták? Jo a ještě jedna primitivní otázka - do té karty se vkládá simka, nebo je to bez? Dík za zkušenosti. Katy
Jsem lama. Ale učím se ;-).
KatyC
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 29. 12. 2006 22:04

KatyC:
1) Go Data Nonstop - opravdu pomalé a drahé..
2) Ano opravdu to tak funguje
3) Já mám stolní modem Obrázek a tarif Premium, rychlost takových 120kB/s
4) Určitě si to sama zvládnete nastavit, je k tomu dodáváno instalační CD
5) SIMka se vkládá do modemu/karty
6) Při úpisu na 1 rok dostanete 3 paušály zdarma a při úpisu na 2 roky dostanete 6 paušálů zdarma
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Vacatko 7. 1. 2007 00:50

Já mám stolní modem, tarif ten nejlevnější, a to basic, a po plzni sem se skoro vždy připojil. Má to i akumulátor, takže není problém ho vzít ven i když nepraktické. Nejvíc mě překvapila anténa, která se dá namontovat dovnitř i vně. Mám na 2 roky, takže ještě neplatim. Na prohlížení www pohoda, na stahování do 10 Mb taky, pak je to horší.
Jo a jaký mám věřit rychlosti. V grafu u T-mobile comm. centre je hodnota tak 230 kbs, ale vokna ukazujou 30 kbs, znamená to, že se v tabulce ve voknech nevešla před tou 30 ta 2? A když si nechám změřit rychlost, na kolik jim můžu věřit?
Vacatko
Junior

Odeslat příspěvekod oooOmmrrOooo 7. 1. 2007 14:37

Ohledně instalace 4G modemů popř. PCMCIA karet:

Na webových stránkách TMCZ je k dispozici seznam zn. prodejen na kterých se vyskytuje datová podpora. Dá se domluvit s danou osobou na setkání. Stačí si přinést notebook a jejich člověk to nainstaluje... :idea:
http://t-mobile.cz/Web/Residential/OSpolecnosti/ProdejniMista/ZnackoveProdejny.aspx

Jinak je pravda, že instalace 4G modemu je velice jednoduchá...

Uvádí se, že modem se dá díky své baterii použít také při cestách, ovšem výdrž baterie není nejlepší; taktéž nabíjení přes USB kabel, ano ono to "nabíjí" ale neznatelně takže nespoléhat na tu variantu, že připojím modem k notebooku, který mi vydrží třeba 3 hodiny v provozu a v této době budu vesele napájet svůj modem :pozor2 .

Co se týče rychlosti zápújčních zařízení: do všech zařízení se umis´tuje SIM s tarifem 4G Standart tj. rychlosti 512kb/s

Nekompaktibila karet by měla být vyřešena novými ovladači, ale! :!: např. u notesů od značka ASUS se vyskytuje konstrukční problem... PCMCIA slut je příliš zapuštený do samotného těna notebooku a tím pádem neumožnˇuje kompletní zasunutí karty - prostě karta ma moc velký batoh / vřed [mažentové barvy]... Snad se tohle časem vyřeší...
oooOmmrrOooo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobba 8. 1. 2007 21:49

Má někdo zkušenosti s připojením více PC k 4G modemu? Jestli je to možné, jak je připojit. Díky
:... Nokia 6280...:
mobba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mobba 8. 1. 2007 21:54

Vacatko píše:...na stahování do 10 Mb taky, pak je to horší...
mobba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vacatko 8. 1. 2007 22:51

mobba: jelikoš mám ten nejpomalejší, tak to trvá docela dlouhou dobu. A když taham tak 30 Mb tak se mi 1 ze 3 tak při 90 procentech přeruší, či zamrzne. Což může být problém i pc, nechci vše svalovat na T-mobile :). Pro mě jako pro běžného uživatele na běžné serfování to bohatě stačí.
Vacatko
Junior

Odeslat příspěvekod mobba 9. 1. 2007 09:30

Vacatko píše:mobba: jelikoš mám ten nejpomalejší, tak to trvá docela dlouhou dobu. A když taham tak 30 Mb tak se mi 1 ze 3 tak při 90 procentech přeruší, či zamrzne. Což může být problém i pc, nechci vše svalovat na T-mobile :). Pro mě jako pro běžného uživatele na běžné serfování to bohatě stačí.e/quote]

Jo takhle je to! Netuším, kde by mohla být chyba. Tento týden to snad už vyzkoušíme taky a uvidíme. Tarif ten zlatý střed. Chceme na to připojit 2 PC, snad to nějak půjde.
mobba
Kolemjdoucí

Další stránka