Zpověď sosače

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod d_Hemon 8. 4. 2005 13:58

[quote]Jediné co je jisté je, že mnoho lidí spokojeno není a jsou nespokojeni tak, že si dávají práci se zakládáním fór a přispíváním do nich.
[/quote]

Podle mne míra nespokojenosti se nedá vyjádřit zakládáním fór. Ano, zakládají fóra, to dokáže spousta lidí, ale co víc? Kam se poděl Radek Hulán se svým otevřeným dopisem a předáním celé věci právníkovi? Co dělají všichni kromě vylévání srdce na fórech? Jen nářky nad pomalým "vysokorychlostním" připojením, které je stojí jen o málo víc, než GPRS.
btw.Jsem přesvědčen, že většina lidí, kteří používají CDMA, je spokojena. Pochopte, že se nevyplatí stavět nové BTS kvůli pár nespokojeným "sosačům".
d_Hemon
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 8. 4. 2005 14:05

Podle mne míra nespokojenosti se nedá vyjádřit zakládáním fór. Ano, zakládají fóra, to dokáže spousta lidí, ale co víc? Kam se poděl Radek Hulán se svým otevřeným dopisem a předáním celé věci právníkovi? Co dělají všichni kromě vylévání srdce na fórech? Jen nářky nad pomalým "vysokorychlostním" připojením, které je stojí jen o málo víc, než GPRS.
btw.Jsem přesvědčen, že většina lidí, kteří používají CDMA, je spokojena. Pochopte, že se nevyplatí stavět nové BTS kvůli pár nespokojeným "sosačům".n/quote]

Kde bereš to přesvědčení, že všechno je kvůli pár lidem, kteří hodně stahuji? V době bojkotu se jim moc nepodařilo zahltit síť. To, že za všechno může pár nenažranců je jen spekulace.

To, že jsi přesvědčen, že je většina spokojena je jen přesvědčení (jak sám píšeš) bez jakýchkoliv podkladů a nemá tedy žádnou výpovědní hodnotu.

Vylévání srdce na fórech má jeden úžasný a zcela nedocenitelný efekt. Odrazuje případné další zákazníky před průserem.

Není pravda, že CDMA stojí jen o málo víc než GPRS. 900 mi nepřijde jen o málo víc než 545.
Navíc nyní skoro 5 000 Kč za pořízení! Na Data nonstop většině stačí koupit kabel za pětikilo. /quote]
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 8. 4. 2005 22:34

Rada píše:Kde bereš to přesvědčení, že všechno je kvůli pár lidem, kteří hodně stahuji?n/quote]
Je mi jedno co ti lidé stahují, nicméně si stačí prolézt několik fór a všude jsou jen jedni a ty stejní lidé, naprosto chápu, že nespokojeno je mnohem víc lidí, ale jsou i desítky tisíc lidí co jsou spokojeni a to je fakt, mobilmánia není středem zeměkoule.

quote="Rada"]Vylévání srdce na fórech má jeden úžasný a zcela nedocenitelný efekt. Odrazuje případné další zákazníky před průserem.y/quote]
Vylevání srdce na fórech nemá valného efektu, lidé co takováto fóra navštěvují jsou dvojího druhu, ti co mají již CDMA a bez rozmyšlení skočili do dlouhodobé smlouvy (dobře jim tak!) a lidé, kteří CDMA nemají a mít nechtějí. Sotva sem přijde potencionální zákazník CDMA, který se běžně nepohybuje na serverech s obdobnou tématikou. Kdyby to tak fungovalo, tak nikdo nekupuje šedivky, všichni studenti mají studenský tarify a podobný naivní představy.
kquote="Rada"]Navíc nyní skoro 5 000 Kč za pořízení! Na Data nonstop většině stačí koupit kabel za pětikilo.a/quote]

Jo a ten kabel si dám do mobilu za 5000,- :D

Schopnost nespokojených lidí hulákat na fóru je obdivuhodná, jejich vynalézavost v argumentech, proč se tedy nebrání právní cestou je ještě obdivuhodnější.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod AmPedro 9. 4. 2005 00:33

K diskuzi mám jen pár poznámek :)
1. Všichni se snaží maximalizovat svůj užitek, sosači, browseři i ET. ET je vlastníkem sítě a tak hledá pro něj nejvýhodnější poměr náklad/zisk. Pokud má někdo pocit nesplnění podmínek smlouvy, žalujte ET a budu Vám fandit. :tleskani

A nebo změňte poskytovatele broadbandu a potrestejte ET za nenaplnění slíbeného tím, že své peníze dáte někomu jinému. Máte-li tu svobodu volby a tedy změny, využijte ji. Pokud ji nemáte žalujte je.

dejvidek napsal :
Vylevání srdce na fórech nemá valného efektu, lidé co takováto fóra navštěvují jsou dvojího druhu, ti co mají již CDMA a bez rozmyšlení skočili do dlouhodobé smlouvy (dobře jim tak!) a lidé, kteří CDMA nemají a mít nechtějí. Sotva sem přijde potencionální zákazník CDMA, který se běžně nepohybuje na serverech s obdobnou tématikou. Kdyby to tak fungovalo, tak nikdo nekupuje šedivky, všichni studenti mají studenský tarify a podobný naivní představy. s/quote]
Svatá pravda, řečněním na fóru MM si asi fakt moc nepomůžete. :pozor2

2. Pokud není ve smlouvě garantována minimalní rychlost (mám ADSL tak neví co jste ET podepsali) máte smůlu do té doby než soud přesvědčíte že Vám ET prodal broadband, ale vlastně Vám posktuje zcela neadekvátní službu, která s broadbandem nemá nic společného. :!:

3. ET teď patří pod ČTc a asi od něj chytá nemoc jménem kašlu na svou pověst. Jó holt grossovci kopli do zadnice Terence (Valeskiho) tak se nedivte, že ET nejni co bejval. :cry:
AmPedro
Junior

Odeslat příspěvekod Techchch 9. 4. 2005 01:55

Ahoj lidi,
jsem opět nemile překvapen, co vše se tu píše. Nechápu útoky vůči lidem, kteří stahují větší objemy dat než ostatní. Je to přeci každého věc co, jak a jak moc stahuje. Od toho internet koneckonců je. Pokud někdo chce riskovat konflikt se zákonem, stahováním nelegálního SW, autorskými a jinými zákony chráněná díla, je to opět jen jeho věc. Jedná se přeci o jinou otázku a to poskytování služby, která byla a je nějakým způsobem prezentována a v nesouladu s mediální prezentací ( veřejným příslibem ) provozována. Nikde jsem neviděl ani nečetl upozornění ze strany Eurotelu, že je tato služba nějakým způsobem omezena. Všude se přeci píše " Neomezené objemy dat ! " a pokud mi někdo sníží rychlost tak mě tím omezuje.

Teď odpověď těm, kteří tvrdí že kdo stahuje je zloděj. Já stahuji a posílám pravidelně ( denně ) velké objemy dat. Živí mne muzika ( třeba k filmům ) a kdo si myslí že se dnes muzikanti schází v garáži, aby sesmolili nějaký song, je na omylu. Vše se dnes řeší přez internet a každý sám doma přihraje k základu ten svůj podíl a pošle ostatním k odsouhlasení. Pochopitelně zároveň s tím běží čile korespondence a výsledkem je hotová skladba která se namíchá, přidají se vokály ( pokud jsou ) a je to. Pokud jsem napsal že posílám a stahuji velké objemy dat, mám tím namysli třeba i 1,5 GB denně. Jsem tedy sosač ( dle terminologie některých omezenců ) a nestydím se za to. Využívám P2P, popř. FTP a nevidím jinou možnost jak přenést třeba 800MB soubor ať již tam nebo zpět. Pokud by to šlo posílat mailem, nebo ICQ, udělali bychom to. Eurotel data Expres jsem si pořídil naprosto cíleně, protože pracuju ( a práce to nepochybně je ) kdekoliv, doma, na chatě, atd. Eurotel mne ale omezil v rozporu s tím co propaguje. Cítím se tedy podvedený a jsem připraven se za svá práva brát a hájit je. Pokud se najde někdo, kdo se chce připojit bude vítán. Vše již má na stole právník ( všichni ho znáte :potichu ) a uvítal by další smysluplné podněty. Ten problém je totiž v právním výkladu. Je to naprosto stejné, jako kdyby existoval jediný prodejce televizí který by byl zároveň jediným distributorem televizního signálu a prodal by vám televizi s tím, že se můžete dívat neomezeně jak dlouho chcete, ale oni by půlku dne nevysílali ...... Dívat se však můžete ....... i na černou obrazovku :mrgreen:
Kdo chce, napište mi.
Techchch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rada 9. 4. 2005 11:06

Hmm, takhle velké objemy by asi bylo rychlejší posílat poštou na CD než přes Data Expres :x
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 9. 4. 2005 11:17

Je mi jedno co ti lidé stahují, nicméně si stačí prolézt několik fór a všude jsou jen jedni a ty stejní lidé, naprosto chápu, že nespokojeno je mnohem víc lidí, ale jsou i desítky tisíc lidí co jsou spokojeni a to je fakt, mobilmánia není středem zeměkoule.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 10. 4. 2005 15:02

Cosi jsem zaslechl o tom, že nespokojeným uživatelům CDMA nabízí Eurotel bezplatný přechod na ADSL. Víc nevím.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod citron(smazano) 10. 4. 2005 16:00

Ano, nabizi. I mne ho nabidl. Ale ma to nekolik hacku:

1) v me lokalite neni adsl dostupne a pry se rozsireni adsl do me lokality v brzke dobe neplanuje

2) upsat se na 15 mesicu firme, ktera je daleko horsi k internetovym uzivatelum nez eurotel, opravdu nemuzu akceptovat

3) na adsl se nyni pry take zkousi nova forma FUP, takze rozhodne nechci slapnout z blata do louze
citron(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rada 10. 4. 2005 16:09

2) upsat se na 15 mesicu firme, ktera je daleko horsi k internetovym uzivatelum nez eurotel, opravdu nemuzu akceptovat

Pokud jsem to správně pochopil, je zřizovatelem a provozovatelem ADSL jak Telecom, tak Eurotel. Při zřízení ADSL u Telecomu platí jiné podnínky než při zřízení ADSL u Eurotelu. Nepochopil jsem, proč je to takto (Eurotel je přece 100%-ně vlastněný Telecomem).

nquote]3) na adsl se nyni pry take zkousi nova forma FUP, takze rozhodne nechci slapnout z blata do louze

Aby to nebylo z deště pod okap :cry:
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 10. 4. 2005 16:17

Ano, nabizi. I mne ho nabidl. Ale ma to nekolik hacku:

1) v me lokalite neni adsl dostupne a pry se rozsireni adsl do me lokality v brzke dobe neplanuje

Tak tohle není háček, ale pořádný hák :x

Před pár dny jsem se na infolajně ptal, jak je to s ADSL v případě přestěhování. Telefonní číslo na pevné lince jde převést...kolik to stojí nevím. S ADSL je to tak, že je možné buď starou smlouvu ukončit (se všemi sankcemi) a uzavřít novou (za aktuálních podnínek a standardních poplatků) a nebo se dohodout s novým nájemcem na postoupení ADSL a na nové adrese si ho zřídit znovu :x

Nakonec je snad nejlepší to GPRS. Na Vánočkách za 450 Kč / měs. s třiceti minutami kamkoliv, připojení kdekoliv, kde je signál GSM, použití v každém zařízení, které má HD modem a GPRS (takže třeba i v mém SE T610 na wap nebo v Tréu na web, ICQ, wap).
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 09:56

Dočasné snížení ceny paušálu pro stávající uživatele CDMA je vlastně blbost. Nejde ani tak o to, že by ET přišel o pár milionů, ale spíš o to, že by přiznal chybu. Takhle je to pořád presentováno jako chyba pár lidí, kteří moc stahují a ne jako totální selhání Eurotelu.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod bluetake 11. 4. 2005 10:57

Opakovani je matka moudrosti, ale hlupak stejne nechape o cem je rec............Kdyz nekdo napise - cituji " ....Všude se přeci píše " Neomezené objemy dat ! " a pokud mi někdo sníží rychlost tak mě tím omezuje........." tak to samo o sobe vypovida mnohe o urovni jeho uvazovani. Takze opakuji uz po nekolikate - Neomezeny objem dat je dan a zarucen ale o rychlosti, at uz omezene technologickymi moznostmi a nebo fup , neni v podminkach ani slovo, zadna garance. Takze se bavime jen o nespokojenosti nekolika malo jedincu, kteri se citi byt podvedeni. A ja se ptam - CIM VAS EUROTEL PODVEDL ??????. Jaky bod smlouvy porusil ? zac jej chcete zalovat ? Sepisujete nejake zvasty na nejruznejsich forech a mate pocit, ze je vas vetsina, protoze se v tech svych duchaplnoastech vzajemne doplnujte. Spokojeny uzivatel do takovych for nechodi, protoze je spokojeny a nema potrebu si nejakymi zvasty zvedat sve pochgable sebevedomi....ale to neznamena, ze je jich mensina, naopak, je jich valna vetsina.Tomu verte, o tom svedci stale stoupajici pocet uzivatelu. Nespokojenci, vyjadrujici se vice ci mene duchaplne jsou vsude .......Tak konecne nekdo podejte tu vasi zalobu !!!!! Nepodate ? Nedivim se, kazdy zacinajici pravnik nebo koncipient se vam vysmeje a neda vam sebemensi sanci.......Zkratka vazeni, pokud umite cist a mate mozek k mysleni, pak jste vedeli, co podepisujete. Ze jste podlehli nejakym svym nerealnym predstavam a velmi dobre zvladnute reklamni kampani, to je jen vas problem. Rvat muzete ,jak chcete ale je vam to stejne prd platne . Dostali jste nabizenou sluzbu= neomezeny internet = neomezeny pocet stazenych dat. TECKA . Predstavovali jste si, jak budete tahat stovky filmu , jak budete CDMA sdilet s kamarady ? jak budete parit hry a hrat si na borce,jaky mate bohaty archiv mp3 ? Ale kde ze. Doplatili jste na svou hloupost a tak , hledate-li vinika sveho vzteku, doporucuji pohled do zrcadla,tam jej najdete.... I kdyz chapu, ze ten pohled je u mnohych z vas urcite hodne tristni.......Preji hezky den :-)
bluetake
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 11. 4. 2005 11:25

bluetake píše:Všude se přeci píše " Neomezené objemy dat ! "t/quote]
V reklamě také říkali neomezený objem dat?
dquote]Jaky bod smlouvy porusil ? zac jej chcete zalovat ?

Co třeba za klamavou reklamu?

quote]pokojeny uzivatel do takovych for nechodi, protoze je spokojeny a nema potrebu si nejakymi zvasty zvedat sve pochgable sebevedomi....

Proč seš tady ty? Jsi snad nespokojený uživatel? :D
-quote]Tak konecne nekdo podejte tu vasi zalobu !!!!! Nepodate ? Nedivim se, kazdy zacinajici pravnik nebo koncipient se vam vysmeje a neda vam sebemensi sanci.......

Já tady četl, že právník jednoho pisatele odhaduje úspěšnost žaloby na 50%. Pokud nikdo žalobu nepodá, tak to bude asi proto, že je to drahé a velmi časově náročné a ne proto, že by se mu za to někdo smál.
quote]Predstavovali jste si, jak budete tahat stovky filmu , jak budete CDMA sdilet s kamarady ? jak budete parit hry a hrat si na borce,jaky mate bohaty archiv mp3 ? Ale kde ze.

Tohle fakt nemá cenu rozebírat. Jsou to čisté spekulace. Nebo snad umíš číst myšlenky??
Aha...to byly vlastně otázky. Nevím, jak ostatní, ale kdybych si já pořídil NEOMEZENÝ VYSOKORYCHLOSTNÍ INTERNET za docela slušnou měsíční pálku, tak bych opravdu očekával, že sem tam si nějaký film, nebo MP3 album budu moci stáhnout.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 11. 4. 2005 12:18

Rada píše:Z čeho usuzuješ, že jsou desítky tisíc lidí spokojeni? Dělal jsi nějaký průzkum? Četl jsi nějaký průzkum? Nebo tak soudíš podle toho, že na fórech křičí jen desítky lidí a ne desetitisíce?i/quote]
Jak říci Eurotelu, že je jeho služba je nepoužitelná, pomalá, že jí nechci, že mě okradl, oklamal? Jsou dvě cesty. Buď smlouvu zruším, nebo se budu bránit. Další indícií pro Eurotel by bylo, kdyby si tu službu nikdo (nebo minimální počet lidí) zřizoval. Nic takového se viditelně neděje. Z toho jsem vycházel.
dquote="Rada"]Bez rozmyšlení skočili do dlouhodobé smlouvy...A co asi tak měli dělat? Měli si koupit modem za plnou cenu? (9 000 Kč?)
Já třeba CDMA nemám a jeho koupi si HOOODNĚ rozmyslím právě díky tomu co čtu na fórech.o/quote]
Uvědomuješ si co píšeš? Vždyť nikdo nikoho nenutil se uvazovat na dobu určitou. Eurotel ti dal volbu a každej si musí uvědomit co podepisuje, to že někteří nezvážili všechny pro a proti je jejich problém a výmluva, že nemají 9tis na modem je více než trapná.
mquote="Rada"]Jenže ten mobil mnoho lidí má. Si myslím, že většina lidí, kteří se chtějí připojit k internetu má mobil s HD modemem a GPRS.
A pokud nemá, koupí si k Data nonstop dotovaný za pár šupů a mohou ho využívat i na telefonování atd.i/quote]
Ten mobil taky něco stojí to zaprvé. Za druhé pokud se tu bavíme o pokud možno stálém připojení (ne tedy několik hodin denně) tak by bylo dobré říci, že pak je tomu člověku ten mobil k ničemu, nikdo se mu nedovolá a on se taky nedovolá. Ale ono se vždy napíše, že každej má mobil s GPRS a modemem a že to je vlastně úplně normální, ale když se ti to hodí do krámu, tak pro ne, že? :-)
=quote="Rada"]Že by proto, že je velice náročné na čas a peníze?
Btw. řešení právní cestou se tady jak jsem si všiml pomalu začíná rýsovat.
dejvidek
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka