Zpověď sosače

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _-0-_ 14. 4. 2005 11:04

S REALITOU SE MUSÍ ČLOVĚK SMÍŘIT... Z ABSENCE REAKCÍ SOUDÍM, ŽE VĚTŠINĚ NESTOJÍ ZAVEDENÍ FUP_3 ZA ZMÍNKU...

DC JE PŘES DEN PRAKTICKY NEPOUŽITELNÉ...

Download přes DC přes den = 0 (limitace na cca 1kBps na součtu download streamů), v noci (od 01:00 do 09:00) 400-600 MB. V té době je podle mě provoz stále limitovaný, i když podle jiného algoritmu, který je přece jen mírnější. Za dané situace nemá smysl používat DC ani ve dne, ani v noci. Zkusil jsem použít různé socks5 na nestandardních portech se stejným výsledkem.

Jiné P2P sítě jsem nezkoušel, jestli někdo ano, dejte prosím vědět.

Samozřejmě to není až taková tragédie, ale jen značná otrava. Zase musím "oprášit" nepohodlné hledání na FTP, zase musím pracně navazovat kontakty. Jaký je výsledek? Pohodlné vyhledávání na DC, vykoupené relativně malým objemem stažených dat bude vystřídáno nepohodlným vyhledáváním na FTP, odměněné relativně velkým objemem stažených dat. Sosač je naštvaný kvůli nepohodlí a současně se zvýší traffic. Tak tedy proč? Kde zůstala logika?

Pokud to někoho zajímá, tak budu vděčný za věcné reakce na http://mobilforum.mobilmania.cz/posting ... eply&t=163 - nikoliv na téma zdali je stahování mravné, či nemravné, ale na téma JAK OBEJÍT NA DC FUP 3, JAKÉ P2P FUNGUJÍ, JAKÉ VLASTNOSTI MÁ FUP_3 A JAK JE ŘEŠENA...

V neposlední řadě by bylo zajímavé zjistit, zdali se jedná o celoplošné, nebo lokální nasazení FUP_3
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod Rada 18. 4. 2005 14:26

PATRNĚ JSEM JEDINÝ ZE 40 000 PŘIPOJENÝCH, KOMU VADÍ FUP_3F/quote]

Kolik těch FUPů ještě bude? Nebylo by lepší rovnou vyblokovat vše kromě HTTP , HTTPS a pár dalších? Vyblokovat teda asi ne (to by pak nebyl "neomezený" internet), ale určitě by šlo omezit rychlost třeba na 1 bit za sekundu. Podle Eurotelu by to jistě stále byl neomezený internet.
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Railbot 25. 4. 2005 14:31

Souhlasim s _-0-_. Paradoxne je ted na tom sosani mnohem lip nez bylo, a to jen diky FUP ze strany ET :)
CDMA - více ze života! :D
Railbot
Junior

Odeslat příspěvekod teXter 27. 4. 2005 03:06

Jsem uz docela zoufaly. V noci se moc casto na net nedostanu, az ted jsem sednul ve dve v noci k poci, chci se pripojit a zjistuji, ze neni signal. Asi po ctvrt hodine naskocil, pripojil jsem se, spustil DC, ale po chvili prestaly uplne teci data, nacez se signal opet na ctvrt hodiny ztratil. Po dalsim pripojeni jsem spustil DC, ale nemile me prekvapilo, ze FUP na p2p - max 1kB/s se drzi i ted - ve 3:05 v noci. Mel jsem za to, ze od jedne ranni je p2p neomezene..? Kde je chyba?
teXter
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rada 27. 4. 2005 09:23

Jak tak na to koukám, jsem na tom s GPRS o kus lépe :shock: Připojím se vždy a tahám až 5 kilo. Za poloviční cenu, s pořizovacími náklady 300 Kč (za kabel), použitelné i ve smartphone. Hlavně že mi po každé když volám na *11 to debilní CDMA nabízí :x
Rada
Junior

Odeslat příspěvekod Martin K. 27. 4. 2005 09:39

V poslednich nekolika dnech jsem na nekolika mistech v Brne a okoli zaznamenal problemy s kolisanim signalu, chvilemi s jeho uplnym zmizenim!! Mozna neco ladi co se tyce vykonu ci smerovani sektoru, ale po presunuti anten do vyhodnejsich a volnejsich mist(puvodne to bylo v kanclech na stole a na oknech) nebo ven z budovy vse bezi jako hodinky, mozna jeste krapet rychleji(prumerne tak 60kb/s, spickove i 100kb/s z windowsupdate).
Zkusil bych si byt vama pohrat s antenama.
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Odeslat příspěvekod _-0-_ 27. 4. 2005 23:53

Martin K. píše:V poslednich nekolika dnech ... v Brne ... kolisanim signalu, chvilemi s jeho uplnym zmizenim!! Mozna neco ladi co se tyce vykonu...
V casti Prahy, kde pouzivam CDMA, je to nekolikrat tydne pozorovatelny jev, vetsinou prichazejici v noci (dnes ale behem dopoledne). Nemyslim si, ze je to zalezitost "ladeni vykonu", ale obecne jev, provazejici vypadek a start prislusne BTS. Pri umisteni anteny mimo stineni budovy bych cekal, ze muze dojit k pripojeni na jinou BTS...
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod davidmuzik 10. 6. 2005 16:43

Takových věcí jsem už slyšel. A četl i během zkušební doby mého CDMA. Mám jej proto že chci být připojen vysokorychlostním připojením na místě kde jiná možnost není. V jiném případě bych si asi pořídil něco jiného. A souhlasím stím, že když někdo veřejně prohlásí že je něco neomezené, tak nemůže najednou zavést omezení. Podle mě je to jenom vychcanost Eurotelu a blbost naše. Mimojiné mi CDMA do teď šlo docela dobře. Takže jsem byl rád aspoň za to. Dál se uvidí.
david_m
davidmuzik
Junior

Předchozí stránka