SonyEricsson GC85 nebo Option Globetrotter EDGE?

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 24. 6. 2007 22:19

Ahoj,

omlouvám se za mírný offtopic, ale určitě je zde hodně mobilně internetujících. Chci koupit paket Twist Internet na 12 měsíců s PC kartou od T-Mobile a nevím, kterou z dostupných karet - SonyEricsson GC85 a Option Globetrotter EDGE - mám vzít, jde mi především o citlivost na signál, v místě, kde se to bude převážně používat, není signál úplně ideální. A také o stabilitu, pokud se to bude co čtvrthodinu sekat, tak je citlivost celkem k ničemu. Má někdo zkušenost s nějakou z těchto karet, nejlépe s oběma?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod Mobi 14. 3. 2008 23:58

S oběma.
Na signál Sony Ericsson.
Mobi
Junior

Odeslat příspěvekod Aleš P. 15. 3. 2008 01:44

Mobi : Tazatel už si něco určitě koupil, netřeba reagovat za 9 měsíců.
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 15. 3. 2008 14:41

Koukám odpověď skoro po třičtvrtě roce. Koupil jsem tehdy ten SE, byl mi tak nějak sympatičtější, v místě s dobrým signálem to funguje krásně, klidně i 200 kbit/s, když se zadaří, ale na chalupě, kde se to mělo používat především, to bylo nepoužitelné, takže to nakonec půl roku leželo ladem. Ježíšek přinesl mobil SonyEricsson W610i a s tím to jede slušně, EDGE okolo 100kbit/s, škoda jen toho promarněného půlroku, takhle špatnou práci se signálem jsem od specializované datové karty nečekal, dost mě to zklamalo. Taky jsem mezitím vzal za 1 Kč u T-Mobile Siemens ES75, ale ten byl taky slabota, ačkoliv umí EDGE, jelo to skoro hůř než můj starý GPRS only modem Enfora.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 15. 3. 2008 14:48

Aleš P./ proč ne? třeba někdo ten topic vytáhne za další dva měsíce a šup, rovnou tam najde odpověď! nechápu tyhle pohnutky, každá rada dobrá.

xtonda/ SE karta je dobrá. Dneska už bych do toho šel jinak, koupil jsem u vf tu jejich, vyjde na pár korun a umí i 3G, HSDPA/HSUPA. Tak snad se to v Česku někdy uplatní i víc, i když jsem nejvíc v Praze.
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod xtonda 15. 3. 2008 14:55

Co sem na tu kartu procházel diskuse, ta s ní bylo spousta problémů, já sem už měl o dost novější firmware i drivery a karta funguje a ovládá se příjemně, sekání, odpojování se nekonalo, teda pmoc sem jí nepoužíval, protože na té chalupě nestačil signál.

Jen je prostě tupější na signál, na chalupě, kde zmiňovaný W610i i můj K550i (což je vevnitř to samé) při dobrém napolohování mají 4-5 čárek signálu a EDGE tam jede rychlostmi okolo 100 kbit/s, což při troše trpělivosti je použitelné na browsení po webu, tak na stejném místě ta karta kolísala mezi jednou a dvěma čárkami a chvílemi se nechytala takovým způsobem, že padalo TCP spojení a stránku se vůbec nenačetly.
xtonda
Junior