Rychlosti a zkušenosti s mobilním internetem

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Vahač.X 28. 7. 2014 12:34

zajDee píše:Cesi si furt stezuji, ale ona se ta situace fakt lepsi.

Asi jak kde - u mně je to stejný jak před 5 lety

zajDee píše:O tomhle pokryti se (zvlast zakaznikum cerveneho) jeste loni ani nezdalo. Dnes je podobna zkusenost uplne bezna prakticky v celych Cechach a na casti Moravy.

Věřte tomu že není - místo o kterém mluvím je 15 km od okraje Prahy a asi 4 km od dálnice, žádné LTE, žádné HSDPA... žádné 3G .... pouze a jen EDGE. Situaci na Moravě si nedovolím posuzovat, jezdím tam teď málo, abych to mohl komentovat...
Aktuálně LG G2 a S GS3 ... ale začínal jsem už s Motorolou 160 :-)
Vahač.X
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 28. 7. 2014 13:59

Vahac.X: jde o vodafone? Protoze pokud ano, ten ted v okoli Prahy (tj. i Vami uvadenych 15 km) spousti LTE800. Tedy v mistech, kde bylo bud 3G (na silnem signalu) nebo EDGE (na slabem) dostane nove rychla data. Nejde to najednou, napriklad na Chrudimsku a Jindrichohradecku jsou taky diry, podobne u Lipna, ale vazne se to lepsi.
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod rhinos 28. 7. 2014 14:09

S edge mam podobnou tristni zkusenost ted z dovolene u Dvora Kralove...

Pokud je lte k dispizici pripoji se tel. Automaticky?
Mam sg note 3.
rhinos
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 7. 2014 14:17

Ano, přepíná se sám.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Vahač.X 28. 7. 2014 15:10

zajDee píše:Vahac.X: jde o vodafone? Protoze pokud ano, ten ted v okoli Prahy (tj. i Vami uvadenych 15 km) spousti LTE800. Tedy v mistech, kde bylo bud 3G (na silnem signalu) nebo EDGE (na slabem) dostane nove rychla data. Nejde to najednou, napriklad na Chrudimsku a Jindrichohradecku jsou taky diry, podobne u Lipna, ale vazne se to lepsi.

Ne nejde o Vodafone, ale je to úplně jedno, protože v dané lokalitě mají všichni operátoři pouze EDGE... a podle dostupných informací asi ani v dohledné době tomu nebude jinak. Ani VDF mi nebyl schopen říct, že by se tam chystalo něco jiného a dle mapy pokrytí "turbointernetem" tam nic není a ani nebude... (mapa VDF - září 2014) - jak ke konci roku nevím - tam ta mapa nemá detail...
Aktuálně LG G2 a S GS3 ... ale začínal jsem už s Motorolou 160 :-)
Vahač.X
Junior

Odeslat příspěvekod pavel.pipal 30. 7. 2014 06:48

Vodafone a přeplacený internet na 1 rok FUP 600 MB (ve skutečnosti 1,5GB)

již asi týden mám sníženou rychlost (asi tak na úroveň Ufona, pokud znáte), do té doby to cca 5 měsíců běhalo docela svižně. Lokalita Praha - Pražského povstání.

Mechanicky jsem vyloučil chybu u mě, kartu jsem dal i do jiného modemu, a poté i modem připojil do jiného PC - stále pomalé.
pavel.pipal
Junior

Odeslat příspěvekod paty07 30. 7. 2014 11:54

Vy si stěžujete a já jsem rád, že na chatě je signál tristní. Aspoň si odpočinu od neustálých notifikací na FB, SMS a volání. Všichni mi můžou vlézt na hrb. Příroda, večer západ Slunce, super :D
paty07
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HonzaMo 5. 8. 2014 16:33

Dobrý den, prosím o radu s výběrem mobilního připojení k internetu pro notebook.
Je něco výhodnějšího, než předplacená sim na 24 měs. od Vodafone, FUP 1GB za 2,790,-? (Vodafone není podmínkou)
Jde mi o stahování pošty + prohlížení webu na cestách.
Za tipy děkuji!
HonzaMo
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 5. 8. 2014 16:54

Jo, druhy prispevek nad tvym. ;-) FUP 1,5 GB za cca 1300 Kc na rok.

Anebo O2 SK. viewtopic.php?p=10160366#p10160366
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod HonzaMo 5. 8. 2014 17:49

To jsem měl donedávna, ale v posledních měsících byl FUP opravdu 500MB a to mi nestačilo...
HonzaMo
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 5. 8. 2014 18:04

Ja to mam stale a FUP je 1,5 GB.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod HonzaMo 5. 8. 2014 18:06

Mě vždycky přišly sms - vyčerpáno 50%, 75% a 90% a po 500MB to fakt spadlo na nepoužitelnou rychlost. Stalo se to dva měsíce po sobě. Tak nevím :-/. Každopádně teď mi to již vypršelo a hledám náhradu...
HonzaMo
Junior

Odeslat příspěvekod malejarda 5. 8. 2014 18:21

Tak zkus tu slovenskou SIMku.
malejarda
Junior

Odeslat příspěvekod HonzaMo 5. 8. 2014 21:24

Pročetl jsem tu dlouhou diskuzi o O2 fer. Díky moc za zajímavý tip.
Koukal jsem, že relativně slušně vychází i Tescomobile, pokud si člověk vezme clubcard. Zajímavé je např. zpomalení po překročení fup na 200kb, což na maily a web nouzově stačí. Při FUP 150MB/měs. je to pak za 75,- Kč. S FUP 1GB za 175,-. Možno internet "na den" za 10,- Kč. Vyberu jedno z toho.
HonzaMo
Junior

Odeslat příspěvekod dj.kure 5. 8. 2014 21:45

Kdyby jste se uskromnil na 500MB měsíčně, tak se u Vodafonu dá pořídit 500MB za 89,- měsíčně.
dj.kure
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka