Rychlosti a zkušenosti s mobilním internetem

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Snekac 11. 8. 2011 09:21

Koukám, že Vodafone opravdu hodně zrychlil :-O
Vodafone 3G, Praha

Obrázek

Na tom samém místě O2 1,8/1 Mb/s :-/
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 11. 8. 2011 23:36

Pokud to místo nejede ze stejného stožáru, neporovnal jsi dBm obou opů apod., tak to nejde moc porovnávat...

Zajímavé by "to samé místo" bylo v případě sdílených sajtů TM & O2, komu by to na tom samém místě & v tom samém čase jelo asi rychleji, TM nebo O2? :)

Na to potřebujeme 2 stejné terminály s antenou, 2 notebooky, 2 SIM, 2 ruce... jestli by to jelo stejně? Ani nemusí, protože antény si ladí (tilt) prý každý op sám...
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Snekac 12. 8. 2011 23:51

Mně je úplně fuk kdo má jak daleko vysílač, důležitá je pro mě uživatelská zkušenost. Jde o téměř centrum Prahy, takže na pokrytí se vymlouvat nemůžou a zkrátka tady je rychlejší Vodafone než O2. Toť vše, porovnatelné to je naprosto v pohodě ;)
> Jak pokračuje kampaň za svobodu informací?
>> Pardon, o tom nelze mluvit.
Snekac
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod skype 13. 8. 2011 03:06

Šumperk je na tom teď nějak bledě...
O2 HSPA Huawei E870
Obrázek
Odeslat příspěvekod vpe 13. 8. 2011 06:03

nikdo neví, kde "tady" je a že mobil o metr vedle může dát jiné výsledky (jak Rx, tak i propustnosti) :-)

Apropos, nemá v Praze O2 ještě ty původní Nokia UMTS z roku 2005 nebo už je nahradil Huawei?
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod Reku 13. 8. 2011 09:26

Zkoušel jsem modem Huawei 1750 s O2 mobilní internet, a stačí pár milimetrů, a dvě čárky ze čtyř pro 3g zmizí, a jedu Edge :D

-- 13. 8. 2011 09:28 --

Takže ani se dvěma notebooky vedle sebe nebudou výsledky jisté - jedině je i prohodit a opakovat měření x krát
Reku
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Krevety 13. 8. 2011 20:25

Obrázek
O2, modem vestavěný v netbooku (max 7,2Mbit), lokalita Ostrava Přívoz
Samsung NP730U
Xperia Z1 Compact
Krevety
Junior

Odeslat příspěvekod silfex 14. 8. 2011 08:30

Obrázek
Telefonica 3G, lokalita Praha, měřeno z PC, jako modem použita Nokia E52
silfex
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 14. 8. 2011 14:53

O2 v Kladně, SE Xperia X10
Obrázek
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zajDee 15. 8. 2011 16:31

vpe píše:Apropos, nemá v Praze O2 ještě ty původní Nokia UMTS z roku 2005 nebo už je nahradil Huawei?

O2 má v Praze NSN technologii, ale rozhodně ne tu původní - původní měla limit 384 kbps, což byste poznali :-)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 15. 8. 2011 16:40

Ve 2006 to bylo ještě bez HSDPA? Jako nevím jak v roce 2006, ale v roce 2007 už jelo v Praze HSDPA. I když škrcené na megabit.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zajDee 16. 8. 2011 08:06

Dnešní HSPA se 7/2 Mbit/s limitem v Praze/Brně ve 2005 rozhodně nebylo, proto jsem psal, že ta technologie není "původní".
V létě 2006 už HSDPA bylo minimálně v testu - tehdy mi psal KubbY, ať se zastavím u nich (O2), že mi ten zázrak ukáže :-) Sám jsem neměl terminál s HSDPA dřív, než na podzim 2006 a tarif (tehdejší Data Nonstopy měly omezení na 384 kbit/s a to dodnes přetrvává u některých firemních tarifů) s megabitovým limitem až v říjnu 2007.

Tehdy byla síť úžasně prázdná a stabilní, škrcení na megabit mělo svoje kouzlo - stahování jelo stabilně a nekolísalo jako dneska. A to i v centru Prahy.

Zajímalo by mě, jestli všechny ty upgrady za posledních pět let proběhly jen softwarově, nebo jestli měnili i HW...

zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 16. 8. 2011 17:18

Tak to jasně že není stejná jako v 2005, jen jsem měl na mysli ten meziskok :)

Jojo, souhlasím :) Já měl jakýsi Internet Mobile 1024 (jestli se to tak přesně jmenovalo) a musím souhlasit, že to mělo něco do sebe. Rafička s rychlostí cvrlikala pořád na megabitu, žádné výchylky, atd :)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vpe 17. 8. 2011 00:02

Měl jsem na mysli 2-3Mbity, které O2 mělo někdy okolo 2008 v Praze Brně?
V 2009 v létě se už přece ČR spouštěla se 7Mbity (jela všechna krajská města až na Zlín tuším) a Praha Brno jelo nejpomaleji - okolo 2Mbit.

ps: Internet Speed 1024 už dávno někdy v 2007 neměl limit 1024 myslím...
vpe
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 17. 8. 2011 13:09

Ať nejsem pořád offtopic: dnešní výsledek pro Prahu 5, Anděl, O2:
Obrázek

Limity rychlosti se začaly rušit v průběhu roku 2008 v závislosti na tarifech (dodnes vím o lidech ze státní správy, co mají Data Nonstop 384 a fakt jim to jede 384 kbit/s).

Praha a Brno tehdy jely pomalu, protože všude jinde byl Huawei se 7 Mbit/s stropem, zatímco v Praze a Brně byl strop 3,6 Mbit/s. O2 tu síť upgraduje průběžně, klíč jsem v tom neobjevil, takže to asi bude podle stavu rozpočtu :)

zajDee
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka