Vzdálená plocha versus Vodafone data

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xarrow 10. 10. 2007 13:01

Zdravím,
mám problém s připojením ke vzdálené ploše přes datové přenosy Vodafone. Telefon je N70, datový tarif Připojení nadlouho. Počitač ke kterému bych se chtěl připojit běží s Windows 2003 Server a počítač z kterého bych se rád připojil má Windows XP. V době kdy jsem zkoušel připojení jsem měl přenosové rychlosti zhruba 40kb/s-down 20kb/s-up. Při pokusu o připojení se po chvíli objeví chybové hlášení: "Časový limit relace vypršel.Pokuste se k počítači připojit znovu." Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti? Má Vodafone tyto porty blokované (což se mi nezdá) nebo je to příliš pomalou konektivitou a Windows to ukonči na Timeoutu a nebo je chyba úplně někde jinde?
Dík za pomoc a odpovědi.
xarrow
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jirka_2 10. 10. 2007 13:13

Já jsem někdy nucen pracovat podobně: Notebook - jedna vzdálená plocha s Terminal serverem (win2003) a z něho na další servery (mainframe, unixy, windows). Nemám žádné problémy. Akorát používám O2 GPRS, které je ještě pomalejší. Telefon N70 přes BT.

Jirka
Teprve pivo dělá žízeň krásnou...
Jirka_2
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 11. 10. 2007 14:30

Doporučil bych používat co nejnižší rozlišení a 256 barev. To vše se dá nastavit na záložce Display (nevím teď, jak je to česky).

Pak se se vzdálenou plochou dá pracovat i přes GPRS.

OVšem musíte si pohlídat, aby vám na pc na pozadí neběžely aplikace žeroucí pásmo :-)
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 12. 10. 2007 20:53

Používám úplně stejnou kombinaci. N70 x WinXP (WinVista) x Win server 2003 x Připojení nadlouho a není problém. Takže pochybuji, že by to měli blokované.
dolnajs
VIP uživatel