Vodafone Mobile Connect express karta (Huawei E870)

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod AiR 19. 10. 2007 11:45

Ahoj, Vodafone nove nabizi Vodafone Mobile Connect express kartu (Huawei E870).

Features:
HSUPA/HSDPA/UMTS 850/1900/2100MHz
EDGE/GPRS/GSM 850/900/1800/1900MHz
HSDPA Downlink 7.2Mbps
HSUPA Uplink 2Mbps
SMS Service
Plug and Play
PCMCIA Card when adaptor equipped

System Requirements:
Express Card/54 or 34 slot, PCMCIA slot
Windows® 2000, XP & Vista Operating Systems
50MB free hard disk space or above
128MB RAM or above

Obrázek
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Já Osobně 19. 10. 2007 13:04

Už bylo načase :mrgreen: Ještě O2 a jsou kompletní :)

Já Osobně 8)
Já Osobně
Pokročilý

Odeslat příspěvekod AiR 20. 10. 2007 11:58

Me zaujala podpora HSUPA, takova trochu nadcasova karta.
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 20. 10. 2007 12:54

AiR v našich končinách určitě přímo sci-fi :)
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lumir 17. 11. 2007 00:48

Ahojte,

mam neskutocny problem s touto kartou. Na Slovensku ju predava Ornage pod nazvom 3G Gold a nemozem tu kartu rozchodit na Notebooku Fujitsu-Siemens Amilo xi2428. Je to novy notebook viac info o konfiguracii na tomto linku.

Po zasunuti karty zisti Vista novy hardware ale ovladace uz nedokaze nainstalovat. Spravne by to malo fungovat tak, ze system rozpozna dalsiu opticku diskovu jednotku, z ktorej sa nainstaluje prislusny software s ovladacmi. Problem je, ze tuto jednotku Vista vobec nenajde, najde len 2x nezname zariadenia Data Interface.

Skusal som samozrejme vsetko mozne, stiahol som si tie ovladace na inom notebooku a kartu som nainstaloval rucne. Ovladace vyzeraju funkcne, dodavany software mobile connect ju vsak nenasiel, stale chce inizializovat wireless device, ktore nenaje. Po restarte systemu uz ovladace hlasili konflikt...
Po stiahnuti updatu zo stranok vyrobcu a preflashovani karty sa vsetko sprava rovnako, akurat po rucnom nainstalovani sa ovladace uz drzia aj po restarte (tvaria sa ok, nehlasia ziadny konflikt). Software vsak nadalej odmieta komunikovat.

Vsimol som si aj taku vec, ze karta v Toshiba notebooku zacne okamzite po vlozeni (aj ked este nie je nabootovany system) blikat. Vo Fujitsu pokial nespustim prvykrat Mobile Connect je uplne zhasnuta, az potom sa slabo rozsvieti kontrolka....
Neviem mam pocit jak keby dostavala nizke napajanie alebo take nieco.

Na inom notebooku s Win Vista ta karta bezproblemovo funguje, aj v mojom notebooku funguje akakolvek ina expresscard karta, takze oboje je v poriadku. Zda sa, ze som narazil na nekompatibilitu, o ktorej nikto nevie, respektive som na nu nenasiel ziadne riesenie a vyrobca notebooku uz tyzden nedal ziadnu odpoved, len sa meni status tej poziadavky, tak snad sa niecoho dockam. V Orangei sa taktiez tvaria ze je to pre nich nova informacia. Prehladal som snad vsetko co sa dalo, riesenie som nenasiel vobec ziadne, budem rad za kazdu rozumnu radu.

Ked uz nic, berte to ako pripadne varovanie, pretoze obe strany sa teraz budu pravdepodobne odvolavat, ze nerucia za kompatibilitu inej strany, len mi nejde do hlavy, ze ked su nejake standardy (co expresscard urcite ma) moze nastat takato situacia...
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martinsip 17. 11. 2007 02:27

Mám taky nový FujitsuSiemens a taky uvažuji o téhle kartě, tak teď si mi nasadil brouka do hlavy. Určitě písni, jestli problém vyřešíš jinde. Jestli ji u Voďáka koupím, tak ji budu chtít nejdřív v obchodě vyzkoušet. Alespoň jsi tady ostatní varoval.
martinsip
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lumir 17. 11. 2007 10:20

no ja neviem, mozno to je konfiguraciou mojej masiny, netusim, je to novy book postaveny na santa rosa platforme, mozno to nemaju este vychytane... na tvojom mieste by som urcite vyskusal pred zakupenim... napisem, ked sa dopracujem k niecomu
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 17. 11. 2007 16:18

myslím,že chyba bude jinde,na kartě je jasně uvedeno :1.nejprve náhrát CD 2.zasunout sim a kartu do NB. Poté nastane autoinstalace. V žádném neinstalovat případě obráceně !!!!
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lumir 17. 11. 2007 16:47

ale vonkoncom nie... neviem ako v cr vodafone ale v sk orange ziadne cdcko k tomu nie je a to ci tam je sim alebo nie na to taktiez nema vplyv. ked to nema vplyv v toshiba notebooku, nemoze to mat vplyv tu... ta karta je samoinstalacna, ako som pisal, po zapojeni by mal system najst dalsiu virtualnu opticku mechaniku, ale mne tu mechaniku nenajde... povazujem sa za znacne pokrocileho uzivatela, takze taketo banalne rady fakt nepotrebujem...
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 28. 11. 2007 15:32

dobry den,
mam ten isty nb ako lumir tj. FS amilo xi 2428, vista home premium a ten isty problem s express kartou. vista ju oznaci ako novy hw, ale nespusti sa samoinstalacia. :hm
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 28. 11. 2007 20:40

Pokud si všimnete na stránkách Vodafonu je jasně napsáno jako položka ke kartě :Ovládací software v balení - anebo je chyba v HW
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Aleš P. 29. 11. 2007 09:02

venusa3 : A nebo za to můžou Visty. V podobných případech je to s kompatibilitou na štíru..
externí redaktor e15.cz/finexpert a mobilmania.cz
Aleš P.
Redaktor MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod venusa3 29. 11. 2007 09:51

aleš: vsetko je mozne, ale pytal som sa prave na to pri kupe a bolo mi povedane ze na viste to bezi ok. skor bude skutocne problem v kompatibilite s nb. ale je to take divne, aby si novy nb s express slotom nerozumel s klasickou express kartou.

este uvazujem o tom skusit to pripojit cez usb, len kde nabrat istotu ze to pojde?
Kód: Vybrat vše
http://www.notebookshop.sk/inshop/scripts/detail.asp?itemId=5362&level=37
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumir 29. 11. 2007 21:09

vitaj v klube. dneska som si spravil den trucovania na centrale v Orange, pretoze tyzden posudzuju moju reklamaciu a k nicomu nedospeli. spravil som si obraz o tejto spolocnosti, pretoze totalne nemaju zaujem to nejako efektivne riesit k spokojnosti zakaznika a stale sa ohanaju 30dnovou reklamacnou lehotou. postupuju podla ich standardnych tabulkovych postupov v nestandardnej situacii a neda sa s nimi nijako pohnut. jedine co som dosiahol, ze sa tym konecne zacali zaoberat, bolo mi slubene, ze na buduci tyzden dostanem vyjadrenie, tak som fakt zvedavy. dam vediet...

venusa3 píše:dobry den,
mam ten isty nb ako lumir tj. FS amilo xi 2428, vista home premium a ten isty problem s express kartou. vista ju oznaci ako novy hw, ale nespusti sa samoinstalacia. :hm
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 29. 11. 2007 21:16

obavam sa ale ze u orange nepochodime. to je na tom to najhorsie. karta je inak funkcna a nefunguje len na nasich NB Amilo. daj ale urcite vediet ako ta poriesili, by som to skusil tiez.
venusa3
Kolemjdoucí

Další stránka