Vodafone Mobile Connect express karta (Huawei E870)

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod WildWave 4. 12. 2007 15:17

Pripajam sa do klubu. Dnes som v praci vyfasoval tuto kartu. NTB mam Lenovo N200 (ma asi mesiac), OS Win XP. Problem presne ten isty. Tak som sa dogoogloval az sem. Ako to tak citam, neviem ci ma vyznam sa s tym hrat... Kazdopadne tomu chvilu venujem a zrejme zamierim do Orange.

Edit:
Tak sa asi docasne z klubu odhlasim. Skusil som nainstalovat "Mobile partner" zo suboru, na ktory je link vyssie (dakujem zan) a po zasunuti karty mi ju tentokrat naslo a koreknte nainstalovalo.
Dufam, ze je to OK - realne to budem moct vyskusat az v piatok 7.12., ked budem mat SIMku/sluzbu aktivovanu.
WildWave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 4. 12. 2007 19:04

instalacia mobile partner sice nahodi express kartu, ale intetu sa aj tak nedockas. hoci ti prajem samozejme bezstarostny chod :wink:
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nxsys 5. 12. 2007 08:55

ano, presne tak....kartu ti najde v poho..ale akonahle spustis tu aplikaciu, tak ti napise ze zariadenie nieje pripojene...a nieje moznost ho ani pridat. uz som trochu skusal aj konfiguraky pozerat a upravit...ale aj tak to neslo..no a co sa tyka notebooku Lenovo...tak na tych je tak isto problem. a to nijako neodstranis. jedina moznost je cakat na update nejaky ;( inak, ja som kartu dal reklamovat...tak momentalne cakam na vyjadrenie z orange....som straaasne zvedavy ze ako to dopadne...
nxsys
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WildWave 5. 12. 2007 10:00

Mmm, tak dik za povzbudive slova :) No nic, zatial musim cakat. Potom dam vediet.
WildWave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KGPe 7. 12. 2007 15:30

Nie j e to hardverovy problem, ani problem operacneho systemu, je to problem driverov,...no je to dost smola, ten isty problem riesi aj IBM (teda Lenovo), treba mat strpenie a skusit kontaktovat support- akov z Fujitsu-Siemens.cz zaciatkom roka. Hovoril som s nimi a vraj v Nemecku na centrale na tom probleme intenzivne pracuju :o)) (neviem ale co u nich znamena intenzivne..., kedze som mal problem s XP (nakolko je Vista dost velky ***** a chcel som robit downgrade) a ked by som si to nerozbehal sam, tak s FJS by som sa dockal pomoci tak mozno o pol roka...

Peter
peterk@centrum.sk
KGPe
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 7. 12. 2007 18:05

prepis odpovede na moj mail:

Vazeny zakaznik,

po dôkladnom prešetrení všetkých dokladov a skutočností sme zaujali nasledovné stanovisko: Podmienky výmeny zakúpeného tovaru alebo odstúpenia od kúpnej zmluvy sú definované príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka a Zákona na ochranu spotrebiteľa, pričom tieto neboli Vo Vašom prípade splnené. Na základe tejto skutočnosti považujeme Vašu reklamáciu za neopodstatnenú. Vzhľadom na skutočnosť, že Vaše dátové zariadenie je nekompatibilné s notebookom sme však v rámci dobrých obchodných vzťahov pristúpili k stornovaniu Dodatku na predmetné dátové zariadenie. Dátovú kartu v originálnom balení a originálom záručného listu (bezchybný stav, bez mechanického poškodenia) je potrebné odovzdať v predajných priestoroch spoločnosti *****, spol. s r.o. Súčasne so zánikom Dodatku ku Zmluve o pripojení zanikajú všetky bonusy poskytnuté v rámci ponukovej marketingovej akcie. Faktúra, na základe ktorej bol vyfakturovaný okrem iného aj poplatok za mobilný telefón, bude upravená v zmysle § 25 a § 75 zákona číslo 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších zmien a doplnkov vystavením dobropisu a dodatočne Vám ju zašleme poštou na Vašu fakturačnú adresu. Kúpna akciová cena mobilného telefónu Vám bude vrátená v hotovosti na predajni. Vážený pán *****, vzhľadom na vyššie uvedené očakávame z Vašej strany uzavretie nového Dodatku k Zmluve o pripojení (Vaša požiadavka na výmenu dátového zariadenia). Po prípadnej realizácii storna Dodatku teda nadobúda účinnosť podmienka ohľadom uzavretia nového Dodatku k Zmluve o pripojení do 14 dní. V prípade, že k uvedenému nepríde, pristúpime k vyúčtovaniu zmluvnej pokuty.

S pozdravom Karol K*****
Referent reklamačného oddelenia

myslim ze sa zachovali velmi pekne. ale definitivne sa vyjadrim az v pondelok po navsteve predajne.
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumir 7. 12. 2007 19:05

venusa3: prosim ta kedy si podaval tu reklamaciu? lebo ja som ju podal 21.11. a doposial sa nikto neunuval mi dat vediet, bol som tam minuly tyzden vo stvrtok osobne a tvrdili mi ze tento tyzden sa ozvu, nehovoriac ze som teraz volal s operatorom a povedal mi, ze ta reklamacia je stale v konani... Neuveritelne... mesiac mam sluzbu, ktoru nemozem pouzivat, takto sa Orange stara o zakaznikov.
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 7. 12. 2007 20:01

minuly tyzden, ale napisal som im priamo cez ich stranky. na predajni som zatial ani nebol.

co tomu predchazalo:
Vazeny pan *****,

dakujeme za prejaveny zaujem o nase sluzby.

V predmetnej zalezitosti som poziadal o konzultaciu reklamacne oddelenie. Akonahle budem mat k dispozicii vyjadrenie, budem Vas kontaktovat.

V pripade otazok nas mozete kedykolvek kontaktovat e-mailom na adrese 595@orange.sk alebo telefonicky zavolanim na Zakaznicku linku 595 (0905 595 595), ktorej operatori su Vam k dispozicii 24 hodin denne.

S pozdravom

Radoslav B****
CS B2B TECHNICAL SUPPORT REPRESENTATIVE
Orange Slovensko, a. s.
http://www.orange.sk

----- Original Message -----

From: ******@gmail.com
To: info@orange.sk
Sent: 30.11.2007 15:18
Subject: zakaznicka linka 905 - otazka

Dobry den,

zmluvne som sa vo Vasej firme zaviazal k uzivaniu 3G SIM karty c. zmluvy ******** mobilny Orange internet. Pri tejto prilezitosti som zakupil za akciovu cenu aj 3G Gold expressnu kartu, ktora vsak ako zistujem v internetovych diskusiach nie je kompatibilna s novymi typmi notebookov Fujitsu Siemens, HP a dalsich. Je to aj moj pripad, pricom som vlastnikom Fujitsu SIemens Amilo Xi2428. Kontaktoval som koli tomu aj helpdesk Fujitsu SIemens, kde mi bolo povedane ze problem je v karte a jej kompatibilite resp. ovladacoch a doporucili mi obratit sa na predajcu karty, cize na Vas. Nez navstivim Vasu pobocku v mojom meste, rad by som vedel ake su moje sance na vymenu (pripadne dalsie riesenia, pricom od zmluvy nechcem odstupit, ziadam len ine zariadenie a som ochotny alikvotnu ciastku priplatit) tejto pre mna nepouzitelnej karty , pricom chyba nie je na mojej strane, pretoze o nekompatibilite ma nikto neinformoval. Predavajucej som pritom priamo oznamil typ mojeho NB a dokonca sme pre istotu pozreli jeho parametre na strankach fujitsu siemens pricom dotycna skonstatovala, ze NB splna vsetky podmienky.

forum, kde sa na tu istu nefunkcnost stazuju dalsi uzivatelia:
http://forum.mobilmania.sk/viewtopic.php?p=528753

Dufam vo Vasu skoru odpoved na moj mail ******@gmail.com

S pozdravom

este pridam vyjadrenie fujitsu siemens,kde som im tiez poslal link na tuto diskusiu:

Dobrý den,
z diskuse vyplývá, že problém bude pravděpodobně na straně výrobce karty . Ovladače mají pravděpodobně problém s kompatibilitou s novou intelovskou čipovou sadou 965 (SantaRosa). Tento dotaz by měl být tedy spíše směřován na dodavatele a výrobce karty.
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 7. 12. 2007 20:18

ja planujem zobrat ten ich usb modem Huawei E220
Obrázek

tam ale budem musiet najprv aktualizovat firmware na XP a az potom to snad bude fungovat na vistach, hlavne ale dufam ze NB ten modem rozpozna...

Upozornenie pre používanie modemu vo Windows Vista:
Pred použitím modemu si prečítajte návod na aktualizáciu! V prípade nedodržania postupu môže dôjsť k poškodeniu modemu!
Nepripájajte modem do počítača s Windows Vista, pokiaľ nemáte aktualizovaný firmware a software v modeme!
Aktualizáciu firmware a aplikácie Mobile Connect je potrebné urobiť na počítači so systémom Windows XP, pred aktualizáciou musí byť USB modem Huawei E220 na tomto počítači správne nainštalovaný.
Zariadenie obsahuje samoinštalačný softvér priamo z internej pamäte zariadenia.
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WildWave 7. 12. 2007 20:28

venusa3 - a co ides zobrat? ten USB modem?
Ja mam mat aktivovanu sluzbu az od zajtra. Uz mi je jasne, ze mi to nepojde, ale nechcel som ich kontaktovat pred aktivaciou sluzby, lebo mi je jasne, aka by bola ich jednoducha odpoved :roll:
Ten modem sa mi ale moc nepozdava, najradsej by som bol, ak by niekto (je mi jedno kto zo zucastnenych) updateol tie drivery (teda ak to je v nich).
Ono uplne najednoduchsie by bolo, keby mily Orange povolil mat na jednej SIM aj hlasovy aj datovy pausal, tak ako je to mozne v T-Mobile. Mobilne pripojenie mam len ako zalozne a myslim, ze cez E65 by to ficalo celkom OK.

Tak si mi medzicasom uz aj stihol odpovedat :)
WildWave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumir 8. 12. 2007 00:09

dik za info, pondelok pojdem na centralu, snad na piatykrat uz nieco vyriesim. dam vediet
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 10. 12. 2007 12:05

takze na predajni nebol ziaden problem. akurat jeden telefonat na ustredie, nasledovalo vypisanie specialnej reklamacie, storno dodatku a objednavka modemu. az bude modem, podpise sa novy dodatok.
a samozrejme okamzite mi vyplatili peniaze za express kartu.

orange ma za to u mna male vyznamne plus :wink:
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumir 10. 12. 2007 14:18

tak u mna je to presne opacne. Orange je pre mna firma, ktora ma novych zakaznikov totalne v riti. Hlavne ze zakaznik podpisal viazanost a to mu musi stacit. ja som podaval reklamaciu osobne na centrale 21.11.. V systeme ju maju zaevidovanu 27.11. (co sa s nou tyzden dialo) a stale ta reklamacia nie je vybavena. Pred dvomi tyzdnami mi bolo slubene ze o tyzden, dnes mi bolo slubene ze zajtra. ORANGE MA NA KAZDEHO ZAKAZNIKA INY METER!!!!
lumir
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venusa3 10. 12. 2007 15:33

to je zvlastny pristup. skus cez 595@orange.sk oslovit priamo pana Karola Kamenára, ako predmet napis staznost, alebo reklamacia. drzim palec.

u mna takato uspesna reklamacia bola podmienena tym, ze nechcem od sluzby a viazanosti odstupit, mozno treba na toto klast obzvlast doraz.

dnes som o tomto probleme dobre hodil rec s predajcom. velmi dobre sa orientoval a bol velmi ustretovy. sice na tejto predajni tuto reklamaciu riesili prvy krat ale vravel ze ich upozornuju ze nech presviedcaju ludi nech pridu budto na predajnu priamo s NB, alebo nech si najprv zoberu kartu na 3dni na skusku. to o.i. znamena ze o probleme dobre vedia.
venusa3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lumir 11. 12. 2007 01:26

uvidim zajtra, sak ano uz o tom dobre vedia, ked uz mesiac im to tyzden co tyzden hovorim... ved kedy si kupoval tu kartu? ja som ich 12.11. upozornoval ze je problem s kompatibilitou, hovorili mi ze to okamzite daju vediet vsetkym predajcom aby na to upozornovali ludi. Upozornili ta, ked si ju kupoval? Pochybujem, mozno zacali teraz, ked je nas uz viac a ja tam kazdy tyzden zabijam cas na centrale, kde sa cez obchodnika nikam nedostanes, kde sa nedostanes za konkretnou osobou na reklamacne oddelene, lebo to oddelenie je pisomneho styku a osobne stretnutie nie je mozne... otrasne
lumir
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka