Vodafone Mobile Connect express karta (Huawei E870)

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod WildWave 18. 1. 2008 19:37

Tak fajn, idem to hned vyskusat. Hadam sa mi oplatilo pockat a nemenit to za modem.
Ale tiez o tom mohol Orange informovat. Myslim, ze si ma musia na infolinke dobre pamatat :) Aspon ze existuju fora.

Edit > Nainstalovane, funguje :) Kartu je ale potrebne bud flashnut na inom NTB s Win XP, alebo najprv najprv nainstalovat Mobile Connect zo stranky Huawei, Lenovo N200 ju aspon rozpozna, potom flashnut a nasledne zacne autoinstalacia Orange Mobile Connectu z karty.
WildWave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petan69 21. 1. 2008 11:47

Měl bych tu podobný problém a to konkrétně s NB Fujitsu Amilo (stalo se mi to u verzí Pi1505 a Pa2510 + Vista) Kartu od Vodafone nebylo možné rozchodit. Instalace úspěšná, ovladače v pořádku v systému, ale při prvním spuštění mobile connectu tento neúspěšně hledá datové zařízení. Dneska jsem problém řešil s tech. podporou Vodafone a KONEČNĚ je snad dostupné řešení. Je potřeba přehrát v kartě firmware na novou verzi. viz zde: http://www.techforum.cz/detail_mt.php?mt=456
Akorát ten firmware je potřeba přehrát na NB na kterém datová karta funguje bez problémů. Dnes budu testovat, tak pak dám vědět, snad to někomu pomůže.
Mám od Vodafone seznam NB ktery si nerozumi s touto kartou, můžu zaslat kdyby někdo chtěl.
petan69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod WildWave 21. 1. 2008 17:49

Ja som firmware flashol aj na NTB, na ktorom nefungovala. Vid vyssie.
WildWave
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod AiR 26. 1. 2008 14:01

petan69 píše:Mám od Vodafone seznam NB, ktery si nerozumi s touto kartou, můžu zaslat kdyby někdo chtěl.t/quote]

tak ho dejte sem ;)
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petan69 10. 2. 2008 21:36

tohle je seznam NB tak jak jsem ho obdržel přímo od Vodafone:
Fujitsu - Siemens:
LifeBook P7230; Amilo Pi 1505; Amilo Li 1818; Amilo Pi 2530; Amilo 4438G; Amilo Pi 2515; Amilo Pa 2510.
DELL:
Latitude D810.
IBM:
ThinkPad Z61t; ThinkPad X60; ThinkPad R60e.
Lenovo 3000:
n200.
HP:
Pavilion DV 5000.
petan69
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod le_fox 13. 2. 2008 20:17

:? jsem zjistil, že musím sehnat jiný software když tam chci dát simku O2. Ve VMC nejde změnit apn a připojuje se to přes data.vodafone.cz , chtěl bych tam kvůli 3G a HSDPA použít O2. Nemáte někdo tip kde stáhnout jiný soft?
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod AiR 13. 2. 2008 20:28

fakt? to je mi divny
nestaci nastavit AT prikaz do vlastnosti software modemu v PC, neco jako at+cgdcont="ip","internet"
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 13. 2. 2008 20:56

nestačí :( pevně to protlačí data.vodafone.cz :(

Odeslat příspěvekod AiR 13. 2. 2008 21:21

tak v tom pripade to vyjde nastejno, jako kdyby ta karta byla blokovana pro pouziti s jednim opem, zkusil bych zavolat na linku, jak se to s tim ma, jestli jde karta vyuzivat i s jinym operatorem?
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 13. 2. 2008 21:30

AiR/ to jde určitě, jen to chce sehnat ovládací soft někoho, kdo to tak nepřebíjí. Třeba u té vodafone pcmcia karty jsem si stahnul ovladací soft od O2 a běhalo mi to. Tak teď ho sehnat i k této :-) k té pcmcia, teď si nemůžu vzpomenout, asi 820? to byla sranda, ale tuto zatím nikdo nenabízí v ČR :-/

třeba přijde s něčím chytrým Fíla - ten tu tenkrát našel ovládací soft od nějakého arabského operátora :-) co jsem tedy viděl v historii :)

Odeslat příspěvekod AiR 13. 2. 2008 21:41

a bez toho softu to nebezi?
dat tam jen tu kartu, ovladace a pripojeni si vytvorit manualne?
AiR
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Araneo 14. 2. 2008 08:26

Zdravim,
ja mam podobny problem ako sa tu popisuje. Len s modemom E220 a s win XP.
Vcera sa mi dostal dany modem s inetom od orange do ruk a na notebooku kde som ho ako prve vyskusal, vsetko bezalo tam ako ma.

Ale ked som ho zapojil do mojto 3 roky stareho PC s win XP pro, tak vypisalo, ze naslo nove zariadenie, pripojilo ho ako dalsi disk, a ze naslo CD rom a asi sekundu ten novy disk existoval a potom sa odpojil. Ziadnym sposobom som sa nevedel dostat k instalackam na E220.

Popritom ked som pozrel v notebooku, tak na tom E220 su asi nove ovladace, lebo uz je tam aj adresar s vistou a modem ma pri sebe karticku "Qualification Card: 20.jan 2008" co znamena, ze by modem E220 mal mat najnovsi firmware.

Viete mi prosim poradit co s tym? Alebo aspon, ze ako zistit aky firmware mam na E220
Araneo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venca1 14. 2. 2008 09:43

le_fox píše:AiR/ to jde určitě, jen to chce sehnat ovládací soft někoho, kdo to tak nepřebíjí. Třeba u té vodafone pcmcia karty jsem si stahnul ovladací soft od O2 a běhalo mi to. Tak teď ho sehnat i k této :-) k té pcmcia, teď si nemůžu vzpomenout, asi 820? to byla sranda, ale tuto zatím nikdo nenabízí v ČR :-/

třeba přijde s něčím chytrým Fíla - ten tu tenkrát našel ovládací soft od nějakého arabského operátora :-) co jsem tedy viděl v historii :) /quote]

APNko jde samozřejmě změnit i v softu od Vodafone (ve správě zařízení si označíš kartu u které to chceš měnit a dáš upravit no a na záložce APN pak jen napíšeš slovo internet,dáš ok a pak použít).
A nebo můžeš použít soft přímo od výrobce karty : http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/ ... -1&id=2020 a nebo tady to máš ke stažení i s návodem na nastavení : http://www.venca1.net/e870/e870.htm

To AiR - ale ty tohle přeci všechno znáš lajdáku :mrgreen:
venca1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jaydoo 14. 2. 2008 13:08

WildWave píše:Ja som firmware flashol aj na NTB, na ktorom nefungovala. Vid vyssie.

A uz ti funguje ten Huawei na Lenove ?
jaydoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod le_fox 14. 2. 2008 17:44

tak apn se mi povedlo změnit a dokonce i připojit s HSDPA od O2. Akorát to provázely porodní problémy. Nejde jen jednoduše vyměnit simkartu, zařízení je nutné do správce přidat znovu, třeba ho jinak pojmenovat (stačí přidat třeba 2) a musí v něm při instalaci bejt už simka, třeba konkrétně O2.

Ale to zřejmě půjde ošetřit originálním průvodcem od HUAWEI.

Předchozí stránkaDalší stránka