wifi u nokie

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod freemind 4. 12. 2007 15:43

Dobrý den! Uvažuji o koupi jednoho z dražších modelu Nokie vybavených wi-fi (aktuálně uvažuji o modelu e51, jakožto nejlevnějším). Od pár lidí jsem ale slyšel, že wifi u těchto telefonů slouží pouze k rychlejšímu přenosu dat, nemůžu se s ní připojit k hot-spotům a tedy Internetu. Co je na tom pravdy?
freemind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mademan 4. 12. 2007 15:48

Myslite to tak, ze sa s nim nemozte pripojit na router ? To je blbost
AMD Athlon X2 4000+,2 GB RAM, GF EN8600GT 256 MB, 250 GB Seagate, LG GSA-H12L
Nokia 6230i+512 MB A-DATA
Mademan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freemind 4. 12. 2007 15:55

Já jsem v tomto směru prozatím totální amatér, takže sháním informace :) Prostě bydlím ve městě, které je plné hot-spotů, takže když mám u sebe notebook, kdykoliv si mohu v akutních případech kontrolovat maily. Plánuji koupi prvního smartphone, protože by to pro mne bylo usnadnění - ale dva známí mi říkali, že se nokii s wifi přes veřejný hotspot ve městě připojit k Internetu nemohu.
freemind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mademan 4. 12. 2007 15:59

to neviem ako je to vo vasom meste, ale normalne sa cez Nokie da ist na wi-fi siet, aj ked som to nezkusal. Ale naco by tam potom bolo wi-fi, ked je absolutne nevyuzitelne ?
Mademan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freemind 4. 12. 2007 16:03

No právě ;) Jak říkám - taky mi to šlo proti logice, proto jsem si to chtěl ověřit. Díky za konzultaci!
freemind
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mademan 4. 12. 2007 16:09

spytajte sa tu, je to diskusia o E51, urcite vam pomozu
Mademan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod skoroandel 4. 12. 2007 16:30

...ale samozřejmě, že se s ní můžeš připojit! Mám jí a není s tím nejmenší problém.... R.
skoroandel
Junior

Odeslat příspěvekod esquire 11. 12. 2007 11:34

freemind: Možné to samozřejmě je a funguje to bez problémů. Na domácí router stejně tak. Samozřejmě se na rychlosti přenosu dat pak podepisuje, jak daleko jsi od acces pointu, ale to je pochopitelné.
esquire
Pokročilý

Odeslat příspěvekod funt 30. 12. 2007 21:52

Zdravim vsechny!Ja mam nokii e51 a wifi funhuje bezva,pripoji se i kdyz je nejmensi signal!Jsem uplne spokojeny,az se divim ze za takovou cenu prodavaji tak nadupany mobil!
funt
Junior

Odeslat příspěvekod Lábul 11. 1. 2008 15:00

Ahoj, jsem též šťastným majitelem skvělé E51. Párkrát jsem se venku úspěšně připojil, ale doma mi to nějak nejede. Mám zabezpečení WEP, což po mě E51 chce heslo, po zadání se připojí, začne se načítat prohlížeč a během této činnosti mi to napíše že brána je bez odezvy. Prosím pomooooc!!!
Lábul
Junior

Odeslat příspěvekod masu 1. 2. 2008 23:02

Jak jsi dopadl s tímto problémem, já mám teďko ten stejný a zatím jsem na nic nepřišel.
masu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Policak 1. 2. 2008 23:50

Nemáš náhodou na routeru aktivní filtr MAC adresy? Krom toho, pokud zařízení podporuje WPA/WPA2, je lepší požít toto, aspoň o trochu lepší zabezpečení.
Podpis....to jako můj? Nebo čí? Radši to nechám volný.
Policak
Junior

Odeslat příspěvekod masu 1. 2. 2008 23:58

Díky, vyzkouším. Ale možná je problém v tom, že v nastavení v E51 v přístupových bodech. Pravděpodobně jsem tam měl původní nastavení bez zabezpečení. A přesto, že jsem vkládal v easyWIFI WEP heslo, došlo ke konfliktu s původní nastavením. Zítra ráno otestuji.
masu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod nefir 4. 2. 2008 21:15

[quote="Lábul";Párkrát jsem se venku úspěšně připojil, ale doma mi to nějak nejede. Mám zabezpečení WEP, což po mě E51 chce heslo, po zadání se připojí, začne se načítat prohlížeč a během této činnosti mi to napíše že brána je bez odezvy. Prosím pomooooc!!!b/quote]

A používáš doma (máš puštěný) DHCP server?
Jinak si totiž k tomu připojení musíš IP adresu, bránu a DNS servery nastavit ručně. Stejně tak doporučuji u toho domácího připojení nastavit a uložit WEP klíč v konfiguraci...
nefir
Junior

Odeslat příspěvekod korenisko 4. 2. 2008 22:30

Ja mam nastavené len WEP plus filter MAC a skryté SSID a to stači.
Samozrejme mam pusteny aj DHCP server a nokia nema problem, pripojil som sa už aj vonku na hotspot. Treba pozrieť či nemaš vypnuty dhcp a ak ano, prideliť nokii ip adresu napevno spolu aj s DNS.
...-> Galaxy A35
korenisko
Mírně pokročilý

Další stránka