Ja bych rekla, ze situaci jste presne vystihl. Znacna cast nespokojenych uzivatelu(zvlaste tech, kteri byli hodne slyset a nechteli si nechat nic libit) odesla jinam a ti co zustali se uz skutecne unavili a rezignovane cekaji tech par zbyvajicich dnu ci tydnu na vysvobozeni ve forme prechodu k jinemu poskytovateli. Uz nemaji naladu ani silu si cist nejaka fora, natoz do nich prispivat. Uz si nechteji nicit nervy. Maji to zapar, tak proc se zbytecne rozcilovat.
Ja osobne se pripojuji ze dvou mist(coz byl prave ten duvod, proc jsem si tuto sluzbu poridila). Vlastnosti pripojeni se v techto dvou lokalitach diametralne lisi.
V Ostrave mi vsechno jede jak po masle. S rychlosti jsem spokojena - drzi se vetsinou 80-100kB/s. Vypadky jsem od konce zimy skutecne nezaznamenala.
V Sumperku je to ale opravdu bida. Rychlost je bez jakehokoliv prehaneni 10x mensi. Jen skutecne svatecne za hluboke noci se mohu dostat nad 20kB. Stazeni me jednodenni posty trva 30-90minut. Nacteni stranky mobilmania.cz(mereno od kliknuti na odkaz "Jdi na Mobilmania.cz" v uvodni reklame) mi prave ted trvalo presne 157 sekund. Nikdy jsem nemela GPRS, ale myslim, ze v teto lokalite by se mi asi vyplatilo;-)
A jeste jsem v Sumperku zaznamenala, ze temer pri kazdem desti vypadne signal. Nekdy "jen" na 15 minut, jindy i na nekolik hodin.
Zaver: Smlouva mi konci za 2 mesice. A prozatim jsem tak na 90% rozhodnuta prejit jinam. V Ostrave jsou lepsi moznosti pripojeni a v Sumperku budu bez NETu. Kdyz tam budu neco nutne potrebovat, zacnu vyuzivat GPRS. Stejne mi to tam ted nejede o nic lip.
Pozn. Pripojeni jsem porizovala v polovine listopadu minuleho roku. Zapujcila jsem si ho na zkousku a zkousela v obou uvedenych lokalitach. V Ostrave to bylo tehdy o neco malo horsi, nez je to tam ted(vse nasvedcuje tomu, ze ke zlepseni doslo vlivem FUPu). V Sumperku mi tehdy rychlost neklesla pod 100kB/s. Byla jsem nadsena. Bouzel uz behem Vanocnich svatku se to rapidne zhorsilo a zhorsovani se jeste nezastavilo.
takze tak

..................> líp už bylo <...................