Huawei E220 od T-Mobile - je blokovaný?

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod xtonda 27. 3. 2008 11:11

Ahoj, chci koupit Datový balíček odsud http://t-mobile.cz/Web/Residential/vyhodny-internet-pro-vas-notebook.aspx
s Huawei E220 a zajímá mě jestli v tom modemu pojede i O2 karta, máte někdo zkušenost?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod oskar444 27. 3. 2008 18:39

blokovaný není taky vněm mam O2 sim
oskar444
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xtonda 14. 4. 2008 09:32

Takže pořízeno, neblokováno a o2 HSDPA jede jako z praku, 950/350 kbit/s.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod le_fox 14. 4. 2008 11:35

dnes se neblokují ani mobilní telefony, natož modemy ;-)
| Svět je šílené místo, ale jsem rád, že jsem jeho součástí

Odeslat příspěvekod S474N 16. 4. 2008 08:51

Chci v nem taky rozchodit O2 a vubec se to nedari. Jelo vam to hnedka nebo jste s tim nejak carovali?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 4. 2008 09:06

Nečaroval, ale považoval jsem za samozřejmost stáhnout z od Huawei aktuální verzi a přesmažit tím tu T-Mobiláckou věc co tam byla nainstalená, taky je potřeba nastavit správně APN, pochopitelně.

Balíček odsud, ten třetí v pořadí:

http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/ ... =-1&id=736

Zapojit modem, spustit to, nechat proběhnout wizard, který nainstaluje na to virtuální CD v modemu jiný software a po opětovném vypojení a zapojení se nainstaluje software Huawei Mobile Partner, tak ten použít.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 16. 4. 2008 09:37

Nastaveno mam "internet", caroval jsem dokonce i s AT prikazy, zkousel jsem originalni soft i neoriginalni a nic. Porad dokola mi to hlasi chybu 619. :roll:

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 4. 2008 09:52

Tak to nevím, mě to hlásilo něco podobného, když jsem tam zkoušel jiná APN, prostě jsem z toho zařízení nainstaloval mobile partner, spustil ho, v nastavení vytvořil konfiguraci připojení, nastavil APN na internet, vše ostatní na automatiku a pak se v záložce připojení vybere z vyplazováku ta konfigurace a klikne connect a je to.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 16. 4. 2008 11:11

Treti balicek v poradi je upgrade firmware v modemu, to asi neni to spravne orechove, ne?

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 4. 2008 11:28

Ne, je to update obsahu toho virtuálního CD co se vytvoří při připojení zařízení, obsahuje ovladače a klientský software. Já myslel, že už si to zkoušel, když píšeš "zkousel jsem originalni soft i neoriginalni a nic", veškerý software pro tento modem, co sem našel, má tuto podobu, nejdřív se přehraje takovýmto wizardem obsah toho CD v modemu a odtud se to pak přes autorun instaluje, pokud se autorun nespustí sám, tak to spusť ručně.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 16. 4. 2008 11:34

xtonda: tak ted se nejak nechytam. Ja zkousel ovladace originalni i neoriginalni. Vubec nevim o zadnem virtualnim CD. Bavime se opravdu o modelu E220?

Mimochodem ten upgrade se me nepovedl, respektive vzdycky spadne, ze jej nebylo mozne dokoncit.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 4. 2008 12:02

Jo, určitě se bavíme o E220, nebo se snad ten odkaz co sem dával týká jiného zařízení?

Když to zařízení připojíš k PC, tak se objeví nové písmeno, co se tváří jako CD mechanika a na něm jsou ovladače a software a tím updaterem co jsem linkoval se přehrává obsah toho CD.

Tak to nevím, já sem těch updatů zkoušel několik a vždycky mi to prošlo. A nechápu jak si mohl zkoušet různé ovladače, když u tohohle zařízení jsou ovladače přímo v tom zařízení a do něj se dávají právě tím updaterem.

Zkus jiný počítač, mě na jednom kompu s původním softem od T-Mobile v modemu instalace ovladačů nedoběhla, tak sem to strčil jinam, tam to prošlo, tak jsem do modemu vrazil ten update a pak modem nainstaloval a všechno fungovalo i na kompu, kde to předtím nešlo nainstalovat.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 16. 4. 2008 12:07

Ted jsem zkousel tenhle update a prosel:
:arrow: http://www.vodafone.de/hilfe-support/te ... 06487.html

Zkusim ted to tvoje. Nicmene kdyz pripojim modem, tak zadne pismeno nevidim.

EDIT: tak zmena, po flashnuti uz vidim dalsi disk, jenom ho nemuzu otevrit.
EDIT2: tak ted uz ho muzu i otevrit, nainstaloval jsem ten soft, ale chyba porad stejna.

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod S474N 16. 4. 2008 13:13

Tak si pripadam jak u blbych na dvorecku, ted znova uz asi 10ta konzultace s operatorem a vylezlo z nej, ze sice datovy tarif aktivovan je, ale na SIM jsou zakazane data :mrgreen:

Tak to bych se s tim mohl morit do aleluja :roll:

S474N
Junior

Odeslat příspěvekod xtonda 16. 4. 2008 13:18

No tak to se povedlo :-)
xtonda
Junior

Další stránka