T-Mobile GPRS/EDGE padá ICQ

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Budvar 30. 9. 2005 13:39

Mám problém - poslední týden mě už 3x z ničeho nic spadne ICQ a nelze se připojit... Konfigurací počítače to není - když přendám do mobilu SIM Eurotel tak to funguje a když se vrátím zpátky na t-mobile tak se zase nejde připojit na icq - jinak všecko funguje... Po mnoha hodinách se to samo od sebe spraví a přihlásit se už de... Na operátorovi mě vykládali pohádky o tom že mám slabej signál a bla bla-na netu sem potkal dalšího se stejným problémem - Byl sem u Eurotelu a T-mobile se mě jeví jako stabilnější až na to ICQ což je ale pohroma - pro mě stěžejní důvod pro to mít internet na notebooku...

Myslím že by se na to měl někdo z mobilmanie mrknout... Resp. byl bych rád... nerad bych pokračoval ve své GPRS pouti k Oskarovi nebno zpátky k Eurotelu :nenapadne
Budvar
Junior

Odeslat příspěvekod (CZ)Jones 30. 9. 2005 13:53

tak jsem si poridil za 400 bezdrat. 256ku bez omezeni dat a casu a jsem vysmatej. Pravda, ze mi ale mobilni internet chybi..
(CZ)Jones
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Budvar 30. 9. 2005 15:48

bych taky mohl bát vysmátej na karnevalu za stejný love, ale megarychlý, ale doma su minimálně... Musím být mobilní - a to s tím ICQ mě teda pěkně s*r* protože teď musím přes wap.tjat.com na opeře a tam mě to občas nechce pustit - je to asi něco s IP adresama - u EU rotují a možná proto nebyl problém s ICQ zase ale často padal (zamrzal) celej net - u t-mobile to jede krásně ale to ICQ je průser jak mraky... :cry:
Budvar
Junior

Odeslat příspěvekod Penik 30. 9. 2005 16:11

Co se týče ICQ, tak mě to jede bez problémů a to na internetu strávím i několik hodin (cca 12).

Nadruhou stranu jsi mě potěšil, že připojení T-Mobilu ti přijde stabilnější než u Eurotelu. Svýho času tu byly diskuze, že T-Mobile je rychlejší, leč častěji padá. Mě to nyní, za poslední 2 měsíce, nespadlo ani jednou :D a jsem nadmíru spojen. Ještě mi tu chybí EDGE, ale do konce roku bych měl mýt i to. Takže docela dobrý vyhlídky.
Penik
Junior

Odeslat příspěvekod Budvar 30. 9. 2005 17:54

no jo...errortel hodně blbnul... ale na druhou stranu nikdy nebyly problémy s ICQ tohodle druhu... Furt to nejede už od odpoledne... Když tam hodím go kartu errortelu valím v pohodě... Je to k *****ání... Mám teorii že mám nějakou "momentálně" zabanouvanou IP adresu u T-mobile... U eurotelu rotuji 162.218.x.x. a t-mobile je rotuje malo... nebo vubec... stejnak je neverejna tak je to o nicem a asi na me IP co ted mam celej den bylo moc připojení... sem docela zoufalej... nejradši bych to vrátil ale tohle mě jako reklamaci neuznaj... kromě ICQ je t-mobile super ale co s tím když ICQ je pro mě základ... na tjat.com je to dost zahlcený... Někdy mě tam taky nechcou pustit s obdobných důvodů... Nikdo mě s tím zatím neporadil a na 4603 mě řekli že to mám zkusit večer - sem myslel že mě budou polejvat... Internet nonstop s ICQ "večer" .... :nenapadne
Budvar
Junior

Odeslat příspěvekod Penik 30. 9. 2005 18:16

Pokud potřebuješ ICQ nutně, tak to zkus rovnou na http://www.icq.com.
Penik
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 30. 9. 2005 18:20

Zdravím, mám stejný problém. GPRS/EDGE u TMO je super z 90% jedu přes EDGE rychlost kolem 22-31 kB/s, ale poslední dny hrozně blbne připojení ICQ. Je jedno, jestli se připojuji na notebooku (ICQ 5) nebo na komunikatoru (Agile Messenger).
Zdar R.
PS: na infolinku jsem ani nevolal
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod Penik 30. 9. 2005 18:28

Ten odkaz je takto: http://www.icq.com/icq2go/ a v pravé časti je tlačítko Icq2go! Java a mělo by to normálně jet.

Co se týče Agile messengeru tak s tím mám také problémy, ale jen s ICQ. Messenger funguje normálně. To ICQ se mi dnes v mobilu ani nepřipojilo, ale v PC to chodí. :hm
Penik
Junior

Odeslat příspěvekod Penik 30. 9. 2005 18:31

Teď jsem pro jistotu ještě kontaktoval 2 kamarády přes ICQ, jestli nemají nějaké problémy. Oba mi potvrdili, že to funguje bez problémů. :-)

Je to divný, že ti to nechodí. :-(
Penik
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 30. 9. 2005 18:40

Stále nejde :( .
Dneska ráno (8:00 hod) jsem se připojil a v cca 13:00 odpojil a od té doby nic. Že jsem se blbec odpojoval :( .
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod Budvar 30. 9. 2005 19:29

tím se jen potvrzuje že je to problém v síti t-mobile... takže popořadě:

přes go.icq.com to nevali taky - je to stejnej princip jako program icq jen je to ve flashy nebo jave... pouziva to stejnej port a to prosto t-mobilu nevali... mimochodem porad...

pro penik: a oni se pripojuji pres t-mobile ? a zekon: mě to spadlo kolem 13h :nenapadne je to špatný a t-mobilu to asi je fuk...
Budvar
Junior

Odeslat příspěvekod Zekon 30. 9. 2005 19:35

Mě to nespadlo, normálně jsem se odpojil, ale už nepřipojil :(
Zekon
Junior

Odeslat příspěvekod XXTeens 30. 9. 2005 19:43

Právě teď jsme připojen přes TM GPRS i k ICQ zhruba 1 hodinu a 10 minut a zatím mi ICQ ani internet nijak nepadá..
XXTeens
Junior

Odeslat příspěvekod borecek 30. 9. 2005 19:45

Me to taky nejelo tak od 13:00 a včera ve čtvrtek taky ne. a to jsem si koupil kredit na příští měsíc. ten t mobile mě pěkně sere. tmobile to zakázal? to si teda dovolil moc
borecek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Budvar 30. 9. 2005 19:49

odkud ste?ja z brna - to ukazuje na ty ip adresy - zrejme jich ma t-mobile "malo".... moje umisteni je celou problematickou dobu u boby centra....
Budvar
Junior

Další stránka