od emkovicz 6. 10. 2005 15:26
Mam naprosto totozny problem - Brno. Vse zacalo pokud si dobre vzpominam asi tak pred mesicem, mozna mesicem a pul.
Internet funguje naprosto v poradku, jak HTTP, POP3, SMTP, irc, proste vsechno. Jediny problem je s ICQ. Stava se ze se nemuzu vubec pripojit at delam cokoliv. Prvni jsem si myslel, ze to bude problem me konfigurace, takze jsem vse prekontroloval - jenze nic. Pak se zastavil kolega soupli jsme do meho telefonu simku od ET a zazrak ICQ se nakonektovalo takrka okamzite. Takze to mi doslo ze neco zkazeneho bude u T-Mobilu. Zkusmo jsem pripojil svuj notebook pres T-Mobile/EDGE do VPN se svou siti doma - ICQ fungovalo normalne. Kdyz jsem VPN odpojil a zkusil se opetovne prihlasit naprimo, opet nic. Je tedy vice nez jasne ze problem zpusobuje neco u T-Mobilu nebo kombinace T-Mobile - ICQ sit. Snad nedostatek prilis mnoho uzivatelu na 1 IP adresu...
Operatora jsem o problemu informoval nejprve telefonicky, odpoved byla ze o problemu nic nevi a jim ICQ jede. Dalsi den, kdyz doslo opet asi k 6 hodinovemu vypadku jsem jim poslal mejl s popisem co vse jsem zkousel z ktereho jasne vyplyvalo ze chyba neni v me konfiguraci. Odpoved byla opravdu vychytrala a to ze sluzbu ICQ sami neposkytuji takze nemuzou zabezpecit jeji funkcnost.
Jedine co me jeste drzi u T-Mobilu je ocekavani Internetu G4, takze chvili pockam, v tu dobu mi prave vyprsi i smlouva. Pokud se nic nezmeni a G4ka bude propadak jdu ke konkurenci. Abych platil skoro 1000/mesicne a neslo mi ICQ tak to je trochu moc.