Tak trochu out of topic - přispívají do fór imagemakeři ET?

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod _-0-_ 12. 4. 2005 12:16

Nějakou dobu jsem byl mimo a když jsem si teď přečetl nové příspěvky, tak mě napadla jedna otázka:

Proč se tady nachází takové množství zarytých a aktivních příznivců?

Na prvý pohled je odpověď jasná, četnost aktivních "pro" a "proti" je srovnatelná podle rozložení inversní Gaussovy křivky. Jenže...

Ve světě jsou demonstrace obvyklou věcí, nespokojení v ulicích vykřikují své požadavky a snaží se cosi z jejich pohledu negativního změnit. Veřejný odpor vůči nechtěnéhu je tedy obvyklý. Na druhou stranu se až na nečetné výjimky prakticky nevyskytují stejně spontánní demonstrace nadšených, jásajících, že je ten či oný stav takový, jak jim vyhovuje (1. máje byly za bolševika násilným pokusem o onu "positivní spontánnost"). Veřejně projevovaný souhlas se stavem je značně neobvyklý.

S projevy na fórech je to obdobné. Nemám-li problémy v nějaké specielní oblasti, tak nenavštěvuji fóra, která se jí zabývají (nemám důvod) - natož, abych do nich přispíval. Většina postupuje podle stejného klíče - proto je obvyklé, že převažují hlasy nespokojenců.

Problematika CDMA tvoří výjimku. Hlasy "pro" a "proti" jsou téměř v rovnováze. Naskýtá se otázka, proč tomu tak je. Že by se jednalo o spontánní jev, to bych si dovolil vyloučit, protože mě nenapadá jediné specifikum, kterým by se problematika CDMA lišila od tisíců jiných.

Potom je ještě nasnadě otázka "V ČÍ PROSPĚCH?"

Asi není nutné na ni odpovídat. Nápověda: stále a stále si kladu otázku, nakolik se na tom podílejí imagemakeři Eurotelu, protože mě jednoduše nenapadá jiné vysvětlení. Jak říkal blahých časů Holmes: " Vyloučíme-li vše nepravdivé, tak..."
Naposledy upravil _-0-_ dne 13. 4. 2005 00:15, celkově upraveno 1
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod Martin K. 12. 4. 2005 13:25

Ja bych se zamyslel jeste nad jenou veci. Proc tu hulakaji lide, kteri ani to CDMA nemaji....jake je to fuj a jak je et zlej. Ano, udelal restrikce. Ano, nekomu se to nemusi libit, ale pokud to neni podporeno vlastni zkusenosti, tak prosim radeji mlcte. Nadavanim zde si stejne nikdo nepomuzete. Tohle je diskuse, nikoliv zpovednice. Zde se o problemech diskutuje,jsou lide, kteri dokazou videt problem i z druhe strany a nemusi to byt zrovna zamestnanci eurotelu. V nekterych lokalitach se po zavedeni restrikci prumerna prenosova rychlost pripojeni k uzivatelum zvedla.
Pokud chcete odstoupit od smlouvy, kterou jste PODEPSAL!! a nyni je pro vas nevyhovujici, mate moznost. Pokud s tim mate problem, najmete si pravnika. Na to se vazne neda nic jineho rict.
Argumenty ze nebyla jina moznost pripojeni nezkousejte. Kdyz na neco nemam(garantovana linka pro potreby velkych datovych toku) tak si to proste nekoupim, nebo nepouzivam. Budete se divit, ale nekteri lide nemaji net vubec a svete div se ziji take :)
Naposledy upravil Martin K. dne 12. 4. 2005 13:52, celkově upraveno 1
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Odeslat příspěvekod Thom 12. 4. 2005 13:44

_-0-_ píše:Nějakou dobu jsem byl mimo a když jsem si teď přečetl nové příspěvky, tak mě napadla jedna otázka:

b]Proč se tady nachází takové množství zarytých a aktivních příznivců?
Thom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _-0-_ 12. 4. 2005 20:31

Martin K. píše:...Proc tu hulakaji lide, kteri ani to CDMA nemaji.......pokud to neni podporeno vlastni zkusenosti, tak prosim radeji mlcte....Tohle je diskuse, nikoliv zpovednice.... lide, kteri dokazou videt problem i z druhe strany a nemusi to byt zrovna zamestnanci eurotelu....zavedeni restrikci ... rychlost...zvedla. ...odstoupit od smlouvy, kterou jste PODEPSAL!!...mate moznost. Pokud s tim mate problem, najmete si pravnika....Argumenty ze nebyla jina moznost pripojeni nezkousejte. Kdyz na neco nemam...tak si to proste nekoupim...

Pane Martine K., reagujete na neco uplne jineho. Snazil jsem se v obecne rovine najit relaci mezi lidmi, kteri jsou "pro" a lidmi, kteri jsou "proti" a zduvodnit ji. Vase reakce se s prospevkem ZCELA míji.

Přesto zareaguji, protože by Vaše reakce neměla zůstat bez odpovědi. Krátce - nechci opakovat argumenty z jiných vláken.

1) CDMA mám (ostatně, i kdybych neměl, tak to s oprávněností, nebo neoprávněností kritiky nemá zhola nic společného) a pokud Vám připadá, že hulákám, potom dovolte, abych se ohradil. Ani to, že jste moderátor, Vás neopravňuje k takovým invektivám. Mlčet nebudu nejen proto, že CDMA používám jako abonent, ale také proto, že jsem přesvědčen, že ze sebe nemá člověk nechat dělat blba.

2) Diskuse se ve Vašem pojetí patrně liší od zpovědnice tím, že se smějí předkládat a interpretovat fakta pouze jednostranně, V tom s Vámi souhlasit nemohu. Proti diskusi (mimochodem o diskusi v pravém slova smyslu se nejedná) samozřejmě namítat nelze nic (naopak). Mimochodem, když už vedeme tak puristicky laděný dialog, tak prosím zajistěte, aby bylo slovo "zhlédnuto" ve fóru nahrazeno slovem "shlédnuto" :-) Děkuji.

3) Změny "průměrné přenosové rychlosti" by byly jistě positivní, nebýt toho, že jsou vykoupeny restrikcemi jiných uživatelů (a za jejich peníze).

4) Nezlobte se, ale Vaše "argumentace" stran podpisu smlovy (závazku) a právního domáhání se nápravy je poněkud ... mimo. Tak se to dá slušně napsat. Budu se trapně opakovat, ale smlouvu jsem podpisoval jako jeden z prvních klientů a součástí právního rámce, do kterého je zasazena, je i reklamní kampaň, ve které byly formou veřejného příslibu definovány některé budoucí vlastnosti služby.

Kromě toho se "všeobecné podmínky" příliš neodlišují od těch, které většina z nás akceptovala s podpisem smlouvy na GSM telefony. Jistě nikdo nepředpokládá, že by byla třeba omezena délka hovorů na 5 minut, a to v zájmu ostatních, aby si také mohli zatelefonovat a nebyli obtěžováni volači. U telefonie se při projektování sítí vychází ze zatížení podle Erlanga a umí se to vyprojektovat. U CDMA je to stejná problematika. GSM operátoři mohou klidně sáhnout po takovém opatření (ušetří na BTS a paušály mají jisté), určitě by se potom našlo dost takových, co by Vám říkali: "Přečetli jste si smlouvu a podepsali, tak nehulákejte!"

Od smlouvy odstoupit nelze bez finanční ztráty a domáhat se soudní cestou nápravy, nebo náhrady škody, je velmi finančně nákladná záležitost. To vše buďto víte a potom nerozumím tomu, co jste napsal, nebo nevíte a potom jste měl mlčet Vy (jak mi doporučujete).

5) Odpověď na otázku, kdo na co má, je zcela irelevantní v daném kontextu. Na faktu, že bylo hodně lidí poškozeno to nic nezmění. Není podstatné, jestli jsem milionář, nebo homeless, podstatné je, že mi bylo přislíbeno něco, co mi následně nebylo dodáno.

Pane moderátore, můj příspěvek jsem označil jako "out od topic", ale řekl bych, že jste tak měl směle označit ten Váš. Pozastavil jsem se nad "statistickým jevem", který si vyžaduje nějaké vysvětlení a takové, které mi připadá pravděpodobné, jsem nabídl. That`s all.
Naposledy upravil _-0-_ dne 13. 4. 2005 00:32, celkově upraveno 2
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod _-0-_ 12. 4. 2005 20:36

Thom píše:...že na telefony či GSM operátory (obecně) jsou i pozitivně laděné příspěvky ti divné není? Nebo že si lidé chválí...ADSL či připojení přes kabelovku? A proč existuje tolik zarytých a aktivních příznivců Win, Linuxu, Intelu, AMD, ... ?L/quote]

Pane Thome, není mi divné, že existují příznivci, ani mi není divné, že jsou někteří z nich "zarytí". Je mi jen divný poměr přísěvků "pro" a "proti", neodpovídající lidské mentalitě a obvyklému zastoupení. Když se s nějakým podivným jevem setkám, tak hledám vysvětlení...
*** DON`T PANIC! ***

--> EFnet #cdma.cz <--
_-0-_
Junior

Odeslat příspěvekod greenbou 12. 4. 2005 21:22

:tleskani Plně souhlasím.[/quote]
greenbou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Techchch 13. 4. 2005 03:21

:tleskani :tleskani :tleskani
Techchch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin K. 13. 4. 2005 06:07

_-0-_ píše:
Pane Martine K., reagujete na neco uplne jineho........

Pokud mate cit pro cesky jazyk, jiste jste vypozoroval, ze tohle neni reakce na zadny vas prispevek, ale dovolil jsem si takto pronest sve zamysleni nad stejnym tematem, za coz se vam timto omlouvam. Ani jsem jako vy nechtel na svou uvahu slyset zadne odpovedi, jelikoz jich je tu i vsude jinde od odpurcu a nespokojencu s cdma dost.
Dokonce ani myslenka o lidech nevlastnicich cdma prekvapive nebyla mirena na vas. Dekuji vam vsak, ze jste na muj prispevek reagoval a opet tak shrnul stale se opakujici argumenty nespokojenych uzivatelu cdma.

zkuste se zamyslet na smyslem slova REKLAMA, myslim ze lide by se meli ridit hlavne svym rozumem a zkusenostmi, ne necim co jim jiny navyklada

prirovnani k GSM podminkam smlouvy...mozna kousek vedle,ale i nyni, kdyz ctc zavedl vikendove volani zdarma je tam opet restrikce na myslim 30minut...pak se zacne uctovat normalni sazba. Jde to stejne obejit, tak ze zavesite a vytocite znova. A budete se mozna divit,ale i v GSM siti existuji priority pro pridelovani timeslotu a muze se stat, ze na vas taky zadny nezbyde(GPRS)

uzivatel _-0-_ v jinem threadu 1.4.2005 napsal: ...dnes, s použitím batch, restartující při poklesu datového toku, jsem na cca 1,1 GB denně.
no tak jestli je takovych uzivatelu byt jen 100 tak se fakt nedivim, ze eurotel zavadi restrikce. Jeste se tam chlubite, ze pred zavedenm FUP vam to jelo 5.5GB/den. Tak s vami tu opravdu nema dale cenu diskutovat. MOzna take diky takovym jako vy ta FUP vznikla, ikdyz casem by se objevila jiste i bez vas.

citace prispevku:
pquote="_-0-_"]Odpověď na dotaz Esera z poprávu zamčaného vlákna http://mobilforum.mobilmania.cz/viewtopic.php?t=384 Záleží na rychlosti připojení a mnoha dalších faktorech (strategii downloadu, clientu, protokolu, síti...), ale protože jsem nezměnil chování před, ani po, tak se dá něco usoudit z mého případu (z poměru downloadu).

Čísla uvádím velmi řibližně, jsou zaokrouhleným průměrem z týdenních výpisů DU meteru (s trochou historie). V samých počátcích, kdy mi připojení umělo chodit rychlostí až 1 mbps jsem měl denní průměr do 5 GB (tedy cca 50% teoreticky možného), potom mi rychlost spadla na 400-500 kbps a download se analogicky snížil opět na 50%, tedy na denních 2,5 GB. FUP_1 nečinila žádný problém, když ji zavedli, tak stačilo dvakrát clicknout krysou ve Strongu. Nicméně rychlost mi klesala nadále a ustálila se někdy v lednu, tehdy jsem se dostal na denní download přes 1 GB denně (průměr 1,2 Gb). Po zavedení FUP_2 následoval další pokles, a to na 0,6 GB denně a dnes, s použitím batch, restartující při poklesu datového toku, jsem na cca 1,1 GB denně. (Pokud mi zrovna nelimitují VEŠKERÝ datový tok všech portů na 10-12 kBps, ty dny neuvažuji.)

Obecně si nemyslím, že jsou FUP_1, a FUP_2 při vhodně zvolené strategii zásadním problémem, větším problémem je podle mě klesající rychlost připojení, nestabilita sítě, její latence atd.o/quote]

Ta korekturu textu dekuji uzivateli TakyPepa.
Naposledy upravil Martin K. dne 13. 4. 2005 07:45, celkově upraveno 2
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Odeslat příspěvekod TakyPepa 13. 4. 2005 07:25

Pane Martine K.!
Pokud mate cit pro cesky jazyk, je mi divné, že opakovaně můžete napsat "přízpěvek". Nevšiml jsem si, že by kdokoliv na tomto fóru zpíval. Pokud jste se už pasoval do pozice "naduživatele", zkuste si po večerech cvičit český pravopis. Pana šéfredaktora tohoto fóra prosím, aby na Vás dohlédnul.
Pěkný den!
TakyPepa
Junior

Odeslat příspěvekod Martin K. 13. 4. 2005 07:33

TakyPepa píše:Pane Martine K.!
Pokud mate cit pro cesky jazyk, je mi divné, že opakovaně můžete napsat "přízpěvek". Nevšiml jsem si, že by kdokoliv na tomto fóru zpíval. Pokud jste se už pasoval do pozice "naduživatele", zkuste si po večerech cvičit český pravopis. Pana šéfredaktora tohoto fóra prosím, aby na Vás dohlédnul.
Pěkný den!s/quote]

OT: Dekuji za upozorneni, nejsme tu cestinarsky krouzek. Pokusim se priste reagovat na priSpevky :) Tohle bych ovsem radeji resil pres PM, pokud mate nejake namitky pouze k cestine, zbytecne tim zneprehlednujete forum.

Co se tyce moderace, nejsme tu cestinarska hlidka a spis tu udrzujeme poradek a slusnost debaty. Pokud to neni opravdu velky cestinarsky przvrnk, tak to uzivatelum neopravujeme.
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Odeslat příspěvekod TakyPepa 13. 4. 2005 07:54

Dobrý den ještě jednou, pane Martine!
Dostal jste mě - nevím, co je to "przvrnk". Neočekávám, že moderátor MM bude opravovat pravopisné chyby přispěvatelů. Sám by ale, podle mého názoru, měl psát správně česky.
Jinak samozřejmě souhlasím se smazáním této diskuse, která se s tématy MM úspěšně míjí.
TakyPepa
Junior

Odeslat příspěvekod Techchch 13. 4. 2005 08:10

Pane Martine K.
Je velká škoda že v této zemi není zákon, který by postihoval tzv. " klamavou reklamu " tak, jako je to všude v civilizovaných zemích. Pokud se domníváte, že lhát v reklamách je normální tak bych Vás s dovolením chtěl upozornit, že není. To bychom se posouvali do roviny, kde být nechceme. Pokud Vám je vlastní takovýto způsob jednání, budete se muset časem odstěhovat jinam, doufám.
Nicméně, zákon postihující klamavou reklamu sice nemáme, ale zato máme staronový zákon, který upravuje vše, na co trestní zákoník " zatím " nereflektuje. Tento zákon hovoří o tom, že vše co se neslučuje s obecnými mravy, je klasifikováno jako protiprávní jednání. Předpokládám, že žádný soud nevydá rozhodnutí v tom smyslu, že lhaní je v souladu s obecnými mravy. Zkuste se prosím nad tím zamyslet, třeba si již příště neuříznete takový velký krajíc ostudy.
Techchch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Martin K. 13. 4. 2005 08:37

Techchch píše:Pane Martine K.
Je velká škoda že v této zemi není zákon, který by postihoval tzv. " klamavou reklamu " tak, jako je to všude v civilizovaných zemích. Pokud se domníváte, že lhát v reklamách je normální tak bych Vás s dovolením chtěl upozornit, že není. To bychom se posouvali do roviny, kde být nechceme. Pokud Vám je vlastní takovýto způsob jednání, budete se muset časem odstěhovat jinam, doufám.
Nicméně, zákon postihující klamavou reklamu sice nemáme, ale zato máme staronový zákon, který upravuje vše, na co trestní zákoník " zatím " nereflektuje. Tento zákon hovoří o tom, že vše co se neslučuje s obecnými mravy, je klasifikováno jako protiprávní jednání. Předpokládám, že žádný soud nevydá rozhodnutí v tom smyslu, že lhaní je v souladu s obecnými mravy. Zkuste se prosím nad tím zamyslet, třeba si již příště neuříznete takový velký krajíc ostudy.t/quote]

Mate-li volebni pravo, vyuzijte jej ke zmene politickeho systemu. Kontaktujte sve poslance ci prislusne organy at s tim neco delaji. Podejte na reklamu ET zalobu, jak sam pisete je to predem vyhrany spor.
Ja take z klamavych reklam nejsem nadsen, ale jsou tu. Clovek proste musi sam vycitit co uz je nerealne a prehnane. Nebo si snad myslite, ze kdyz vam kapotu auta poskace pet stepujicich havajek, ze bude jako nova? :D
Ja si za svmi nazory stojim a rozhodne se za ne nestydim. Nikdy jsem neprohlasil, ze klamava reklama je ok. Jen jsem chtel upozornit na dnesni obvykle praktiky reklaminch agentur a zadavatelu reklam.
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Odeslat příspěvekod Murmi 13. 4. 2005 09:13

Nemyslím si že smazání této diskuse, by bylo ku prospěchu věci a nemyslím si že se tato diskuse míjí tématem. Stále je tu řeč o možnosti diskutovat ve fóru a to že se tu objevují příliš osobní otázky, je zcela přirozené.
Velké množství návštěvníků, kteří "jen" projevují souhlas, nebo nesouhlas, je pochopitelné a vyvěrá již z podstaty jejích odpovědi. Odpovědět nesouhlasně, může úplně každý, je to jednoduché a naprosto nenáročné na jakékoliv přemýšlení (omlouvám se předem těm, kteří mají hlubší zdůvodnění v každém nesouhlasu). Když se návštěvník rozhodne odpovědět souhlasně, musí se již trochu zamyslet, ale opět samotný souhlas je zřetelně jednodušší, než souhlas se zdůvodněním odpovědi. Ale s těmito skutečnostmi se zřejmě ve všech fórech budeme setkávat trvale. Přirovnal bych tyto reakce ke skandujícímu davu.
Co se týká otázky, zda přispívají "imagemakeři ET" , myslím si že ano a proč by nepřispívali i od ostatních operátorů. Myslím že tyto diskuse sledují a to tím spíš, pokud fórum patří k nejnavštěvovanějším.
Líbí se mi slovo "przvrnk" . Čtu jej poprve a je výstižné. Jestli nepatří do spisovné češtiny? Myslím že se v diskusích objevují i jiná slova z nespisovné češtiny, ale kdo se v plamenné diskusi zamýšlí nad hantýrkou?
Murmi
Junior

Odeslat příspěvekod Martin K. 13. 4. 2005 09:38

Murmi píše:Nemyslím si že smazání této diskuse, by bylo ku prospěchu věci a nemyslím si že se tato diskuse míjí tématem. Stále je tu řeč o možnosti diskutovat ve fóru a to že se tu objevují příliš osobní otázky, je zcela přirozené.
Velké množství návštěvníků, kteří "jen" projevují souhlas, nebo nesouhlas, je pochopitelné a vyvěrá již z podstaty jejích odpovědi. Odpovědět nesouhlasně, může úplně každý, je to jednoduché a naprosto nenáročné na jakékoliv přemýšlení (omlouvám se předem těm, kteří mají hlubší zdůvodnění v každém nesouhlasu). Když se návštěvník rozhodne odpovědět souhlasně, musí se již trochu zamyslet, ale opět samotný souhlas je zřetelně jednodušší, než souhlas se zdůvodněním odpovědi. Ale s těmito skutečnostmi se zřejmě ve všech fórech budeme setkávat trvale. Přirovnal bych tyto reakce ke skandujícímu davu.
Co se týká otázky, zda přispívají "imagemakeři ET" , myslím si že ano a proč by nepřispívali i od ostatních operátorů. Myslím že tyto diskuse sledují a to tím spíš, pokud fórum patří k nejnavštěvovanějším.
Líbí se mi slovo "przvrnk" . Čtu jej poprve a je výstižné. Jestli nepatří do spisovné češtiny? Myslím že se v diskusích objevují i jiná slova z nespisovné češtiny, ale kdo se v plamenné diskusi zamýšlí nad hantýrkou? /quote]

Ach jo,
pan TakyPepa se spatne vyjadril. Obsahem PM, ktere jsem mu posilal nebyl navrh na smazani diskuse,ale pouze nasich dvou cestinarskych prizpevku. Chybu priznavam a opravil jsem ji a nevidim dale duvod, aby takoveto posty zneprehlednovaly thread. Prosim ho tedy, aby to ve svem postu opravil a nesiril tim famy o mazani diskusi. Dekuji

PS: pisi z mobilniho zarizeni, takze zamerne nepouzivam hacky a carky. Slovo przvrnk se spravne pise:´pržvrňk´ :lol:
Čo bolo, to bolo....
Martin K.
Junior

Další stránka