ET DataNonstop nebo TMO GPRS?

Vše o internetu v mobilu a mobilním surfování

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod MobilMania 26. 3. 2005 21:33

Co si mam poridit: ET DataNonstop nebo TM GPRS ? Bez ohledu na EDGE. Diky
MobilMania
Junior

Odeslat příspěvekod standys 29. 3. 2005 15:42

ET data nonstop můžu jedině dporučit. 60 volných minut a k novým aktivacím tarif s 30 minutama za 100 Kč/měsíc
standys
Junior

Odeslat příspěvekod polda 29. 3. 2005 16:00

Na lováky to bude asi možná lepší,ale když vezmu stesky uživatelů ET datanonstop tak bych byl asi opatrnější. :mrgreen:
polda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dejvidek 29. 3. 2005 16:21

Několik měsíců sem používal GPRS jak od Eurotelu tak od T-Mobile a to jako pevné připojení doma. Připojoval sem se přes bluetooth u Nokie 6600 a 6630, případně přes N8310 a E700 přes infra resp.kabel. Moje postřehy jsou následující.

Eurotel:
- má mnohem stabilnější GPRS, nebylo problém aby 6600 běžela třeba týden v kuse.
- data jsou ale oproti T-Mobile pomalejší, u N6600 sem dosahoval rychlosti cca 4kB/s (neberu výkyvy).

T-Mobile:
- GPRS je rychlejší o desítky procent. Stahoval sem bez problémů 6-7kB/s. Příčiny můžou být dvě:
lepší kódování
lokalita (Písek)
- na druhou stranu je GPRS méně stabilní, i několikrát za den se stalo, že net "zamrznul" nezbylo nic jiného, než mobil vypnout a zapnout, někdy stačilo jen shodit připojení a znovu ho nahodit.

Na cenu neberu ohled, měl sem to přes předplacenky. Nepoužíval sem GPRS Akcelerátory od operátorů, pouze Communication Centre od TMO.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Standa 29. 3. 2005 18:11

S předchozím příspěvkem musím částečně nesouhlasit, stahuju s T-Mobilem rychlosti asi 7KB/s, nekdy to vytahnu i na 8,5(ukazuje mi to flashget)
a se stabilitou nemam problemy, ted to mam zaple uz asi 5hodin, a porad jede, jsou vikendy, kdy jsem pripojeny porad a vubec mi to nepada(nechapu cim to je)
Standa
Junior

Odeslat příspěvekod -Sam- 29. 3. 2005 20:43

Používal jsem taktéž obě možnosti a to co bylo již řečeno vcelku odpovídá.

Tedy shrnutí:
Eurotel - pomalejší (cca 5-5,5 kBs), stabilnější, občasné výpadky ET proxy
T-Mobile - rychlejší (cca 6-8 kBs), častější výpadky (přerušení spojení nebo nenadálé "ustrnutí" toku dat, jejich proxy jsem nepoužíval

:idea: Jako náhradu za proprietální proxy operátorů doporučuji CProxy, je sice pomalejší, ale stabilnější (i když i tak jsou odčasné výpadky), ale hlavně je poměrně pravidelně aktualizovaná
-Sam-
Junior

Odeslat příspěvekod dejvidek 29. 3. 2005 23:16

Standa píše:S předchozím příspěvkem musím částečně nesouhlasit, stahuju s T-Mobilem rychlosti asi 7KB/s, nekdy to vytahnu i na 8,5(ukazuje mi to flashget) /quote]

Ale vždyť já jasně říkám, že TMO má rychlejší GPRS než Eurotel, ale méně stabilní, 5 hodin nic není, někdy to běželo den bez problémů a pak sem musel několikrát za hodinu vypínat mobil....
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod radiedfor 29. 3. 2005 23:56

GPRS od t-mobile mě klidně běží celej tejden v kuse, aniž by spadlo nebo zamrzlo připojení a přes noc klidně stahuju i přes 10 kB/s (v Brně, a mám modem siemens MC39i), jinak u mě doma už je to pak horší, ale v Brně je to naprosto bez problémů...
radiedfor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ekki 30. 3. 2005 08:11

neni to technicky vyloucene stahovat timto modemem takovou rychlosti ? dyt to je, nemylim se, GPRS CLASS10 4+2 timesloty ? a modem se pripojuje rychlosti 57,6kbit/s.

Mozna to jde nevim ja mam GPRS od Eurotelu a pada mi stabilne cca po 2 hodinach, max vydrzel mi jednou 6 hodin :(
ekki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dejvidek 30. 3. 2005 08:53

ekki píše:neni to technicky vyloucene stahovat timto modemem takovou rychlosti ? dyt to je, nemylim se, GPRS CLASS10 4+2 timesloty ? a modem se pripojuje rychlosti 57,6kbit/s.

Jde o to jak to kdo měří, pokud budu tahat textovej soubor, tak to pojede třeba 20kB/s. Technicky to pojede max. 85.6kbs tj. teoreticky těch 10kB/s.
dejv
dejvidek
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ekki 30. 3. 2005 11:58

dejvidek píše:Technicky to pojede max. 85.6kbs tj. teoreticky těch 10kB/s.
dejvv/quote]

No prave to mi nejde do hlady, kdyz ve winu je to pripojeni 57,6kbit/s. U T-Mobilu se to pripojuje rychleji ?
ekki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -Sam- 30. 3. 2005 13:03

:arrow: Aby to bylo možné, je třeba zvýšit Maximální rychlost spojení modemu (ve Vlastnosti připojení -> modem -> Konfigurovat) z výchozí hodnoty 57600 b/s na 115200 b/s.
-Sam-
Junior

Odeslat příspěvekod Psion(smazano) 30. 3. 2005 21:22

TMO jede v pohodě 15-16 KB přes EDGE GPRS, lépe je nastavit modem na 1Mb :-)
Psion(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod -Sam- 1. 4. 2005 18:57

Psion píše:TMO jede v pohodě 15-16 KB přes EDGE GPRS, lépe je nastavit modem na 1Mb :-)-/quote]

No u mě je v nastavení maximální možná rychlost 921600b/s = 900Kb/s = 0,87890625 Mb/s :mrgreen:
-Sam-
Junior

Odeslat příspěvekod Pavelm 4. 4. 2005 15:33

Já mám GPRS Od t-Mobile - Twist data unlimited a často mi padá
internet. Stěžoval jsem si tam často přes E-Mail a posali mi
kompenzační částku na kredit 425,-kč - Polavina měsíce, jako takový úplatek, ale stejně :)
uvažuji o Eurotelu.
Zkuste si stěžovat, možná vám kredit pošlou taky. :wink: :?:

A taky mi odepsali,že se na zlepšení těchto služeb pracuje a že by
se to mělo v co nejbližší době zlepšit. :roll:
Pavelm
Kolemjdoucí

Další stránka