LG KM900 Arena - obecná diskuze + FAQ

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Chennda 22. 4. 2009 07:33

jules.79 píše:Jako celkově jsem s Arenou spokojenej. Jasně, že člověk na nějaký mouchy narazí. Například, že nejde pustit hudba a Java aplikace současně, občas chybí "otevřenej" OS, zbytečně to slučuje v galerii všechny fotky, to co vyfotíš se automaticky nedává do nějakého samostatného adresáře, nemá krytku na čočku, někdy se restartuje, (možná jsem ještě na nějakou mouchu zapoměl). Co mi vadí nejvíc je výdrž baterky, ta je zatím mizerná, ale pořád doufám, že se to bude ještě zlepšovat. Na druhou stranu ten mobil má spoustu předností, za nějvětší považuju ten displej, je nádhera se na to dívat, ovládání je naprosto pohodlné. Parametry nemá smysl jmenovat, to si každej může najít.
Jinak včera jsem nahrál nějaký video, za chvíli ho sem dám na úkázku.

hudba s javou pustit jde, musis na to jit takhle - pustis javu, pak ji minimalizujes (prostrednim "tlacitkem"), pustis hudbu a pak zase javu... me to tak slo ;)
ta krytka fakt chybi - pokazdy co mobil uchopim, tak prvni misto, kam sahnu, je jak napotvoru prave v miste optitky :)
a vydrz baterky nemuzu ja objektivne posoudit, jelikoz ho zas tak nazatezuju a hlavne ho mam kazdou chvili na dratu u pc :)
Chennda
Junior

Odeslat příspěvekod jules.79 22. 4. 2009 07:44

Chennda díky za ten typ na to pouštění hudby, to jsem nevěděl, zkusím. :-)
jules.79
Junior

Odeslat příspěvekod noproblemo 22. 4. 2009 07:50

Fiza píše:
noproblemo píše:ohledne ty aktualni polohy u google maps...nenapada vas neco?

zkusil si při nastavené asistované gps pobýt delší dobu na volném prostranství? Ten čip je dost necitlivy podle mne takže to chce volny vyhled na oblohu...

ta funkce ma slapat i bez GPS - jen pomoci BTSek...zkousel sem to na trech mistech v Praze, kde se Nokie, HTC i iphone chytal bez problemu. Cekal sem 3 min, pak me to prestalo bavit
noproblemo
Junior

Odeslat příspěvekod frnak 22. 4. 2009 07:54

Jeste k hudbe..docela mne nemile prekvapilo, ze kdyz pustim prehravac, tak mezi pisnickami se Arena vzdy "bolestne nadechne" .. skladby proste plynule nenavazuji, ale vzdy mezi nimi zaprasti a je pauzicka ..
Jde to nejak vyresit? A nebo je to dalsi vychytavka tohohle super mobilu :-)
Podpis
frnak
Junior

Odeslat příspěvekod frnak 22. 4. 2009 07:57

mar72 píše:Muze mi nekdo strucne vysvetlit jak se v telefonu kopiruje text treba ze zpravy do poznamky,nejak s tim tady bojuju a nemuzu to rochodit :-/ ?

Tak to mas asi smulu. Jde to pouze tam, kde lze kurzor prepnout do modu BLOK .. tim pak oznacis a muzes kopirovat .. bohuzel to ale nelze vsude .. >:-(
Podpis
frnak
Junior

Odeslat příspěvekod Ioda 22. 4. 2009 07:58

jules.79 píše:
Koubinho píše:Dobrý den, potřebuju radu, proč se mi vytvářejí obrázky podruhy kdyz jsem si nahral obrazky z pc na kontakty, a kdyz ¨sloucim s kontaktem tak se vytvori dalsi kopie, proc??? da se toho zbavit, aby mel ty obrazky v mobilu jenom jednou a ne dvakrat??? Prosíííím moc o pomoc...

A je to opravdu kopie? Ono totiž, když se s kontaktem pokusíš sloučit obrázek, který rozměrem nesedí na rozměr, jaký je potřeba pro kontakt, tak se ti tam udělá takovej rámeček a ty vybereš jakoby výřez té fotky. Ten se přiřadí ke kontaktu a samozřejmně i samostatně uloží.

Přesně o to jde. Nejde o kopii, ale o upravený obrázek pro potřeby zobrazení u kontaktů (upravení rozlišení). To je stejné jako s MMS, ta se také musí upravit (zmenšit rozlišení) protože mobil s malým displejem kam by dorazila by to asi nezvládl (a také jde o počet kb v přenosu).
Ioda
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 4. 2009 08:16

Máte nastaveno Assisted GPS? Máte u Java aplikací nastavený profil internet?
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mar72 22. 4. 2009 08:20

frnak píše:Tak to mas asi smulu. Jde to pouze tam, kde lze kurzor prepnout do modu BLOK .. tim pak oznacis a muzes kopirovat .. bohuzel to ale nelze vsude .. >:-(

No prave ze i u Zprav i u Poznamek tato volba je ale at delam co delam text oznacim dam kopirovat ale telefon nic nezkopiruje?!
mar72
Junior

Odeslat příspěvekod jules.79 22. 4. 2009 08:39

Kopírování, například c SMSce:
Napíšeš text, ťukneš na "blok. kurzor", prstem přejedes po textu, který chceš označit (začerní se) a ťukneš na kopírovat. Tím se jakoby uloží do schránky. Pak kdykoli ťukneš na "vložit" nakopíruje ti to tam text, který jsis před tím označil. Obdobně to funguje i v poznámkách.
Jen je škoda, že to nefunguje mezi SMSkama a poznámkama. Jak se vypne psaní SMSky, ta pomyslná schránka se vymaže.
jules.79
Junior

Odeslat příspěvekod noproblemo 22. 4. 2009 09:20

snowboarder píše:

Máte nastaveno Assisted GPS? Máte u Java aplikací nastavený profil internet?

jj...vsechno jak ma byt - jak jsem psal v prispevku na druhe strane:

**tak mam stejny problem jako uz nekolik lidi tady na foru - v google maps nefunguje moje aktualni poloha. GPS jsem nastavoval na samostatne i Assisted a nic se nezmenilo - pripojeni je ok, mapy se stahuji....chtel sem stahnout novejsi verzi pres www.google.com/gmm ale tam zase vyskoci hlaska AUTORIZACE SE NEZDARILA :-( **
noproblemo
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 4. 2009 09:37

To nechápu.. a ten internet je správně nastaven bez proxy? Všechno? Mně to funguje, mnohdy i v budově dobře.
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Fiza 22. 4. 2009 09:42

to noproblemo: vím že google maps mají tuto funkci určení polohy pomocí btsek, ale řekl bych že je to tady neaktivní a nejde to nijak aktivovat...
Fiza
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jules.79 22. 4. 2009 09:49

Na GPSka s google mapama co tam je, jede bezvadně. Jak tu někdo psal, když sedíte u okna, dá se to chytit i v budově.
Spíš bych bral, kdyby takové mapy s možnosti zobrazení polohy pomocí GPS byly i pro režim offline, i kdyby měla ta mapa zabírat třeba 4GB :-D
jules.79
Junior

Odeslat příspěvekod snowboarder 22. 4. 2009 10:18

Já právě taky neměl žádný problém, včera jsem se podle ní nechal navigovat ve městě, které naprosto neznám a hezky jsem šel "po modré" :D
snowboarder
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod noproblemo 22. 4. 2009 10:22

Fiza píše:to noproblemo: vím že google maps mají tuto funkci určení polohy pomocí btsek, ale řekl bych že je to tady neaktivní a nejde to nijak aktivovat...

...myslis jako ze s tim neumi pracovat? myslel sem ze to je jen otazka aplikace, ktera nejakym zpusobem zmeri silu signalu jednotlivych BTSek a podle toho urci polohu - jestli je opravdu zadrhel v samotnem LG, tak je to celkem skoda :hm jinak po trech dnech uzivani, jsem fakt spokojen.

jeste se ale optam: mel sem LG 990 cca pred rokem a co si pamatuju, tak zpomalene video bylo kvalitou a snimkovanim uplne nekde jinde. Tenkrat jsem si s tim hrozne hral, tady mi to pripada celkem nepouzitelny + dnes rano jsem poustel prevedeny film a pretocit ho o 5 min se mi podarilo asi po pul minute / ,,posuvnik,, se vzdy vratil na puvodni misto/

jak to jde u Vas?
noproblemo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka