LG KM900 Arena - obecná diskuze + FAQ

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod 0x00 12. 9. 2010 13:26

Jo, přesně to myslím.
Z toho co říkáš se zdá, že nefunkční foťák v javě bude asi další z bugů Areny, který je v Crystalu opraven. Otázkou je, zda je ten bug jen u V10P_UK fw které mám, nebo u všech.

Můžeš písnout název, kterou QR čtečku máš nainstalovanou?

P.S.
Tady máš tu OM:
http://www.mylgarena.com/index.php?topic=2836.0
0x00
Junior

Odeslat příspěvekod krystof0 12. 9. 2010 13:52

EINEX.SIEMENS:
0x00 ti sem dal tu Operu s fungující rotací obrazu. Já osobně to ale moc nedoporučuju, je to spíš na obtíž - když ležím na boku, tak se to samo překlápí a prohlížení stránek naležato není moc pohodlné, protože scrollování není plynulé a na displeji se kvůli rozlišení pouze 240x400 zobrazí jen část stránky - nepřehledné.
Jinak ta QR čtečka by mě taky zajímala, snad sem hodíš odkaz.
krystof0
Junior

Odeslat příspěvekod rysinho 12. 9. 2010 18:01

0x00: Nainstaloval sem na Arenu tuto verzi Opery a jede paradne...bez D-Padu a prizpusobilo se to i horni liste..ze mi nic nemizi za ni...jesou i java hry aby fungovali takhle dobre jako tato Opera?
Naposledy upravil Fíla dne 12. 9. 2010 19:03, celkově upraveno 1
Důvod: odstraněna zbytečná citace
rysinho
Junior

Odeslat příspěvekod 0x00 12. 9. 2010 19:15

Jde to i u her, ale musíš mít danou v hru ve správném rozlišení.

Hry mívají téměř vždy fixní layout, tzn. jsou natvrdo udělané v nějakém konkrétním rozlišení a pokud je to rozlišení menší než display, bude vidět prázdná plocha. Naopak pokud je větší, bude hra display přesahovat.
Aplikace mají často dynamický layout (např. OM), tedy přizpůsobují se velikosti displaye. D-Pad se dá skrýt modifikací JAR / JAD...

P.S.
Zdravím kryštofa, dlouho tě nebylo vidět. :-) Myslel jsem, že ses té naší nedodělané krásky zbavil.
0x00
Junior

Odeslat příspěvekod EINEX.SIEMENS 12. 9. 2010 21:27

Vyzkouším hned tu operu děkuju za odkaz, ta čtečka se jmenuje "KaywaReader" a funguje bezproblému,chtěl jsem to dát jako přílohu ale nebere tojar tak posílám odkaz ke stažení : http://ulozto.cz/3639006/kaywareader.jar (freeware)

Jinač k těm hrám ... na uložto je spousta her v 240x400 v takovém případě se nemusí ten d-pad schovávat přes *jar

:nenapadne http://ulozto.cz/5516810/dotykove-hry-na-lg.rar :nenapadne
Sbírám Siemensy.
EINEX.SIEMENS
Junior

Odeslat příspěvekod wann 12. 9. 2010 22:12

Je škoda, že na Areně asi čtečku nevyzkoušíme... http://www.qr.uis.cz
wann
Junior

Odeslat příspěvekod krystof0 13. 9. 2010 17:50

0x00:
Taky zdravím. Náhodou sleduju tuhle diskuzi docela pravidelně..
Arena bohužel / bohudík stále slouží, akorát mi včera přistála na zemi a teď se zapíná a vypíná kdy chce, takže asi půjde na reklamaci .. :grr:
QR čtečku bych docela rád zprovoznil, snad se někdo obětuje a zkusí to.
krystof0
Junior

Odeslat příspěvekod 0x00 13. 9. 2010 19:20

Já se obětoval. Neúspěšně. :-)
Error při pokusu o inicializaci foťáku. Tedy, výsledek stejný jako u jiných čteček, které jsem zkoušel již dříve...
0x00
Junior

Odeslat příspěvekod Petr-III 14. 9. 2010 12:17

Zkusi nekdo tento soft? V podporovanych zarizeni je Arena. http://i-nigma.com/SupportedDevices.html
Petr-III
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EINEX.SIEMENS 14. 9. 2010 15:59

Docela usměvné je že mám v telefonu i na kartě dohromady několik GB místa volného ... a ono mi to napsalo při instalací javy "dosaženo maximálního počtu aplikací" :-\

A taly jsem si všiml že když jsem ve fotáku tak se jakoby vypne čidlo podsvícení a valí to vždycky na maximum ten displej, a já se můžu divit že to focení žere tak baterku :mrgreen:

Jo a docela by mě zajímlo jak se přehráva FW podle oficiálních stránek LG již není model crystal podporován
Sbírám Siemensy.
EINEX.SIEMENS
Junior

Odeslat příspěvekod krystof0 14. 9. 2010 17:00

EINEX.SIEMENS:
Aplikace a hry jsou omezené, pokud vím tak na cca 20. Potom se musí nějaké smazat, s tím se bohužel nic neudělá..
Změnu jasu displeje při puštění kamery/foťáku jsem taky zaznamenal. Nevím jak se toho zbavit, ale je to jedna z věcí, které mě zas tolik na Areně netrápí..
Aktualizovat FW bych doporučil spíš přes PC SUITE.
krystof0
Junior

Odeslat příspěvekod 0x00 15. 9. 2010 00:12

Mně se vejde 33 aplikací a her.
Přičemž rozhodující je celkový součet, tzn. nezáleží na tom, kolik z toho celku (33) je her a kolik apps. Nezkoumal jsem však, zda je ten max. počet nějak ovlivněn i velikostí aplikací + dat která ukládají. Tipnul bych si, že různé fw budou mít limity jinak.

EINEX.SIEMENS:
Pro javu je v paměti telu přesně vymezené místo (pár desítek MB), které je zamčené systémem a zvenčí je nepřístupné. Java nesdílí paměť pro multimedia, takže nehraje roli zda ji máš nacpanou filmy nebo zcela prázdnou. Já vím, je to dementní.

Petr-III:
Už jsem to psal výše. U i-nigmy nefunguje foťák, zkoušel jsem. Aplikace normálně naběhne, dokonce ve fullscreenu a docela dobře vypadá, ale pak se pokusí inicializovat foťák a vyhodí error s možností "opakovat" nebo "konec". Opakovat nemá smysl.

--
Mimochodem. Je to jen můj pocit, nebo máte takový strach instalovat aplikace. :-))
0x00
Junior

Odeslat příspěvekod EINEX.SIEMENS 16. 9. 2010 17:53

Díky za vysvětlení to stou javou je hrůza taková podpásovka :-\
Sbírám Siemensy.
EINEX.SIEMENS
Junior

Odeslat příspěvekod krystof0 17. 9. 2010 19:51

Myslím, že tohle je docela zajímavá zpráva:
http://www.phonearena.com/htmls/LG-Electronics-axes-its-CEO-due-to-a-nosedive-in-handset-profits-article-a_13307.html
Šéf LG rezignoval kvůli 90% propadům prodejů ve 2. kvartálu. Že by příčiny této nešťastné události měly kořeny v minulém roce, kdy se začala prodávat Arena? ;-)
krystof0
Junior

Odeslat příspěvekod 0x00 17. 9. 2010 23:34

Měl by ho následovat ten ignorant z "podpory" pro CZ, který na cokoliv odpovídá "s tímto problémem jsme se nesetkali, pošlete telefon do servisu".

Shrábnem love a máme vás na háku je politika, která opravdu není dlouho udržitelná. Přijde mi, že 90% propad je ještě velmi dobrý výsledek. U mě osobně je propad 100% a forever.

Také bych si tipnul, že významným hřebíkem do rakve byla právě Arena.
Paradoxem je, že právě s Arenou měli šanci udělat díru do světa, mohl z ní být svým způsobem kultovní mobil, na který se dalo navazovat dalšími verzemi...

Toť můj názor. Amen :-)
0x00
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka