Tak já se přidám s dojmy

Aréna není moje - dostala ji manželka (já mám HTC Touch Cruise).
Myslím, že Ioda to vystihnul přesně - stylový, líbivý telefon.
Nemohu porovnat s Iphone tak zkusím alespoň s HTC.
Plusy:
+ Velmi citlivý displej - tam kde u HTC musím opravdu "mačkat" reaguje arena na "dotyk" - byl to pro mě trochu problém si na tohle zvyknout ale Arena je v tomhle směru lepší.
+ Jednoduché a graficky dokonalé ovládání / prostředí vč. různých vychytávek (budík s měnícím se pozadí, rolovací kolečka pro nastavení datumu a času apod.)
+ multitouch (zvětšování fotek např u výřezu do kontaktů je super)
+ Ovládání je promyšlené (ikona telefonu v senznamu, vůbec práce se seznamem - fotky, narozeniny, oblíbené atd.)
+ Historie zobrazuje hovory i SMS najednou atd. atd.
+ možnost jednoduchého filtrování obsahu (historie, galerie apod)
+ Perfektní čitelnost (např. SMS)
+ moc pěkně udělaná QWERTY
+ Moc se mi líbí i dodaný SW (PC Suite), jednoduchost (a spolehlivost) připojení např. WiFi.
+ velmi dobrý přehrávač / zvuk (ve sluchátkách) + přes A2DP repro SE MBS-100
+ moc fajn "oblíbené" - zas jen klik na hvězdičku
+ Vzhled, konstrukce, hmotnost
Slabá možnost rozšíření / aplikací mi nevadí (multitasking taky ne) - manželka tam má všechno co potřebuje a je nadšená

Není žádný technoid ale s Arenou se naučila skoro okamžitě a moc si libuje jak nemusí nikam do žádných menu a má všechno po ruce. S tím jsem telefon kupoval - že bude jednoduchý, stylový ... (jinak mohla dostat třeba HTC Diamond ale to by bylo zbytečně složité

Mínusy: upřímně celkem nic
- Telefon 2x vytuhnul (jednou při přenosu kontaktů přes BT ze starého telefonu ale tam nevím, jestli to byla vina Areny a jednou v přehrávači když jsem byl rychlejší než prostředí

)
- Zklamal mě FM vysílač - sice funguje ale kvalita je "mono tranzistorák r.v. 1970"

) Přitom v autě by se občas šiknul.
- škoda že nefuguje copy / paste v rámci celého telefonu (např. text z SMS do poznámek, kalendáře apod.)
- mohla mít např. filtrování hovorů podle skupin
- horší čitelnost na slunci
Arena je telefon bez OS, multitaskingu a nikdy nebude jako "oni" (WM, Symbian) ale pro koho je to první dotykový telefon, rychle si zvykne, všechno pohodlně najde, ovládání má logiku a spousta věcí je chytře propojená (př. Galerie / Obrázek / Použít jako / Kontakt / zvětšení / posunutí / výřez -> Uložit a u kontaktu je fotka.)
Závěr:
Stylovka s perfektním displejem a zpracováním, jednoduchým a graficky i logicky zpracovaným prostředím (IMHO i velmi vkusným) a kdyby do Areny šlo nahrát Igo - klidně bych ji vyměnil za HTC

)