LG KM900 Arena - obecná diskuze + FAQ

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Ioda 5. 5. 2009 19:34

redmond píše:to: Ioda
To bude tym ze si nic nepochopil a pises veci z cesty. Skus si po sebe precitat vetu:
Ioda píše:Pravdivě tvrdit, že telefon s OS je na 8Gb stejně rychlej jako mobil bez OS a je jedno jakékoliv značky (včetně Nokie) je maniakální!

A to ako prečo? Jen jestli ty umíš dobře česky. A dobře si to přeložíš. No možno si písať aj po slovensky, ale fakt neviem ako sa robí čárka u l, aby bolo meké. Lebo to na čehůnsko-švédskej klávesnici fakt neumím! Já bych řekl, že je to česky a gramaticky v pořádku.
Ioda
Junior

Odeslat příspěvekod Humanek 5. 5. 2009 20:05

Zdravím vás,

neporadil by mi někdo sadu java aplikací pro Arenu? Myslím nějaké opravdu užitečné...nemám s tímto zkušenosti a tudíž ani fantazii na to, abych ty aplikace více popsal.

Pokud někdo máte nějaké o blibené, budu rád za tip a za link :)

Děkuji
Humanek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ellie 5. 5. 2009 20:07

http://www.knowyourmobile.com/lg/lgkm900arena/

třeba se to někomu bude hodit, ale je to anglicky...
Ellie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ioda 5. 5. 2009 20:09

Humanek píše:Zdravím vás,

neporadil by mi někdo sadu java aplikací pro Arenu? Myslím nějaké opravdu užitečné...nemám s tímto zkušenosti a tudíž ani fantazii na to, abych ty aplikace více popsal.

Pokud někdo máte nějaké o blibené, budu rád za tip a za link :)

Děkuji

Zkus: http://www.filda.cz/balicek . Jsou to balíčky různých dobrých, základních aplikací :tleskani
Ioda
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 5. 5. 2009 21:22

to: Ioda
v skratke - ked ma mobil rychli OS alebo nema OS tak kapacita karty a jej zaplnenie nema vplyv na odozvy systemu. Pokial sa prave nenacitava adresarova struktura uzivatelskych dat (velke mnozstvo napr. mp3 albumy) tak na odozvach systemu to nepocitis.

Ak sa na to spomalenie pozeras z pohladu kolko trva nacitanie adresaru kde je 1000 mp3 suborov, tak je jasne ze cim viacej suborov tym to pomalsie nacita. No toto nie je problem toho ci ma mobil OS alebo nema.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ioda 5. 5. 2009 21:32

redmond píše:to: Ioda
v skratke - ked ma mobil rychli OS alebo nema OS tak kapacita karty a jej zaplnenie nema vplyv na odozvy systemu. Pokial sa prave nenacitava adresarova struktura uzivatelskych dat (velke mnozstvo napr. mp3 albumy) tak na odozvach systemu to nepocitis.

Ak sa na to spomalenie pozeras z pohladu kolko trva nacitanie adresaru kde je 1000 mp3 suborov, tak je jasne ze cim viacej suborov tym to pomalsie nacita. No toto nie je problem toho ci ma mobil OS alebo nema.

No tak s tímto 100% souhlasím. Ale faktem je (alespoň na té mé N) je, že časem se mi vždy OS zpomaluje a musím ho reinstalovat. Samozřejmě, že to souvisí s instalacemi a odinstalacemi Java aplikací a ne s velikostí paměťové karty. Ale to jsou dvě rozdílné věci. To se u telefonů bez OS zpravidla nestává (to zanášení registru OS :-\ ). Těm většinou ale firmwer "umře" rovnou a je to na reinstal taky.
Ioda
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 5. 5. 2009 22:36

Tak musím celkem s politováním říci, že Arena musela z domu :-( . Ač jsem s ní chtěl původně nahradit iPhone, neudělám to. Prosím berte následující řádky jako můj subjektivní finální dojem a důvody proč šla nakonec zpět do Vodafonu:

1) Ať si kdo chce říká co chce, lehkost používání GUI a vůbec celého dotykového ovládání přístroje je prostě u iPhone úplně někde jinde. Jistě pohodlnosti ubírá i menší úhlopříčka displeje Areny, ale i tak jde prostě na iPhone spousta věcí udělat jednodušeji. Kolikrát se mi stalo, že jsem chtěl z Areny něco smazat a zuřivě jsem onu položku škrtal ... nelze.
Mnohé povely jsem bohužel musel opakovat, neboť přesto že je displej technologicky stejný, přijde mi že u Areny je méně citlivý a na jednotlivé doteky je potřeba se zkrátka více soustředit. Zkrátka je uživatelské prostředí a ovládání iPhonu pro mě vrcholem možnosti jednoduchého ovládání dotykového telefonu, neumím to popsal ale v rychlosti použití menu a reakcích na IPhone bohužel žádný konkurenčí telefon nemá a to jsem Areně sakra věřil.

2) Dtuhý důvod je spusta dětských nemocí. Pominu-li spoustu resetu a dokonce jeden samovolný hard-reset (!) má prostě FW ještě své mouchy a ačkoli bych rád LG věřil, že se budou o FW Areny starat, ale po zkušenostech z Viewty ...

Mouchy jako to, že se mi nespustil foťák (ani bočním tlačítkem) a v menu po něm zůstala "černá díra" a spravil to jen restart telefonu. Procházení videoknihovny mě několikrát vrátilo na homescreen a další a další chybky, které se dají jistě napravit, otázka je kdy tak LG učiní. A věřte, že dovedou pěkně otrávit, protože se stanou v momentě, kdy to nejméně potřebujete.

Ale abych zase Areně jen nekřivdil. Proti iPhone je úžasně malá a celá kovová, tohodle jsem si na tom telefonu vážil nejvíce. Foťák snad ani nejde s iP srovnat, kvalitu hudebního výstupu hodnotím jako s iPhonem srovnatelnou, ale v rámci ostatních telefonu jako značně nadprůměrnou. Jinak věc sama o sobě je cena. Chce ji někdo maximálně vybavený dotykový telefom bez OS (a samozřejmě logicky nechce iPhone nemá lepší volbu.

Mě ale osobně Arena velmi zklamala, bohužel :-( :-(
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod rejže 6. 5. 2009 00:22

Taky jsem si stýskal,že nejde hudba zároveň s javou,ale přečtěte si tohle. viewtopic.php?f=24&t=41614&st=0&sk=t&sd=a
rejže
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ioda 6. 5. 2009 07:27

Wlashack píše:Tak musím celkem s politováním říci, že Arena musela z domu :-( . Ač jsem s ní chtěl původně nahradit iPhone, neudělám to. Prosím berte následující řádky jako můj subjektivní finální dojem a důvody proč šla nakonec zpět do Vodafonu:

1) Ať si kdo chce říká co chce, lehkost používání GUI a vůbec celého dotykového ovládání přístroje je prostě u iPhone úplně někde jinde. Jistě pohodlnosti ubírá i menší úhlopříčka displeje Areny, ale i tak jde prostě na iPhone spousta věcí udělat jednodušeji. Kolikrát se mi stalo, že jsem chtěl z Areny něco smazat a zuřivě jsem onu položku škrtal ... nelze.
Mnohé povely jsem bohužel musel opakovat, neboť přesto že je displej technologicky stejný, přijde mi že u Areny je méně citlivý a na jednotlivé doteky je potřeba se zkrátka více soustředit. Zkrátka je uživatelské prostředí a ovládání iPhonu pro mě vrcholem možnosti jednoduchého ovládání dotykového telefonu, neumím to popsal ale v rychlosti použití menu a reakcích na IPhone bohužel žádný konkurenčí telefon nemá a to jsem Areně sakra věřil.

2) Dtuhý důvod je spusta dětských nemocí. Pominu-li spoustu resetu a dokonce jeden samovolný hard-reset (!) má prostě FW ještě své mouchy a ačkoli bych rád LG věřil, že se budou o FW Areny starat, ale po zkušenostech z Viewty ...

Mouchy jako to, že se mi nespustil foťák (ani bočním tlačítkem) a v menu po něm zůstala "černá díra" a spravil to jen restart telefonu. Procházení videoknihovny mě několikrát vrátilo na homescreen a další a další chybky, které se dají jistě napravit, otázka je kdy tak LG učiní. A věřte, že dovedou pěkně otrávit, protože se stanou v momentě, kdy to nejméně potřebujete.

Ale abych zase Areně jen nekřivdil. Proti iPhone je úžasně malá a celá kovová, tohodle jsem si na tom telefonu vážil nejvíce. Foťák snad ani nejde s iP srovnat, kvalitu hudebního výstupu hodnotím jako s iPhonem srovnatelnou, ale v rámci ostatních telefonu jako značně nadprůměrnou. Jinak věc sama o sobě je cena. Chce ji někdo maximálně vybavený dotykový telefom bez OS (a samozřejmě logicky nechce iPhone nemá lepší volbu.

Mě ale osobně Arena velmi zklamala, bohužel :-( :-(

Právě o tom to je! Jako další jsi narazil (a to opravdu objektivně :tleskani ) a popsal to co zde již někteří napsali - tím je veliké očekávání od LG Arena, které již od jejího samého zrodu nikdy nemohla naplnit. Mnoho od ní očekávalo mnohé a to především , že jim dá to co jim nedal iPhone, G1 a jiní jim podobní. Ale Arena je bohužel pouze a jen pro normální a nenáročné uživatele, kteří chtějí hezky vypadající telefon pro normální používání. Žádní hard manageři, hard fotografové, hard MP3kaři, hard ..... apod. Bylo by dobré pokud už by to všichni pochopili. Stačí si zjistit cenu, základní technické informace (normálnímu člověku by mělo satčit už jen to, že nemá žádný OS - to znamená minimum možností rozšířitelnosti aplikací), to že se vzhledem jedná o jen o "hezký MT " na hraní a kde samozřejmě bude další podpora výrobce minimální. Každopádně já mám na focení foťák, na poslech MP4, na práci noťas a pokud potřebuji opravdu, opravdu provizorně něco rychle na to LG Arena za ty peníze bohatě stačí. Takže na závěr - VŠICHNI CO OČEKÁVÁTE NĚJAKÉ ZÁZRAKY - NEOČEKÁVEJTE JE! Kupte si pěkný chlebník, pak si do něj kupte Iphone, G1 Androida, nějaké to HTC, SE Xperia XI, Nokii. Budete to mít všechno pěkně pohromadě, budete snad spokojení a budete se moci vyřádit :lol: do sytosti. Jo , ještě bych přece jen sebou vřele doporučil do batohu noťas s mobilním internetem - jen tak pro strejdu Příhodu, kdyby náhodou .......něco chybělo :D :twisted: " RESPEKT" ]:-<
Ioda
Junior

Odeslat příspěvekod jirka2002 6. 5. 2009 07:58

to jsou jen vase nazory,kazdej ma na nej pravo, ale ja si myslim ze je vic plusu nez minusu, ja ho budu mit tak do mesice, nikdo me ho nevymluvi.
jirka2002
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Shidoshi 6. 5. 2009 08:12

děláš dobře. Já jsem s ním naprosto spokojenej. I když se mě stávalo, že se mobil zasekl nebo restartoval. Ale to už jsem tu psal, že to je profilem VENKU, OMYL nakonej jsem zjistil, že to dělala jedna MP3ka kde jsem měl jako SMS tarzana. Ta byla aktivní v profilu VENKU. Pak se mě právě stávalo, to, že se zasekl, Zjistil jsem to, když jsem si pouštěl samotné MP3 a při tarzanovi se zase zasekl. Tak jsem jí smazal.
Jinak jsem si nagraboval video v rozlišení 720x480. Jsem fakt potěšen.
Super obrázek
Shidoshi
Junior

Odeslat příspěvekod Shidoshi 6. 5. 2009 08:13

mar72 píše:
maltster píše:Podařilo se mi rozjet video o rozlišení 720x480. V tomto programu http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... rter-free/

stačí převést video na mp4film a před převodem si nastavit videokodek nejlepší je xvid ale jedou všechny 3 a rozlišení 720x480, větší jsem zatím neskoušel. A v areněse zobrazují i náhled začátku videa!

Ten program ale neumi pridat titulky k filmu nebo se pletu?

Jo máš pravdu. Titulky to nepřiřadí. ale v náhledu jsou.
A video funguje :-D
Shidoshi
Junior

Odeslat příspěvekod A1xxx 6. 5. 2009 08:25

Tak já se přidám s dojmy :-)
Aréna není moje - dostala ji manželka (já mám HTC Touch Cruise).
Myslím, že Ioda to vystihnul přesně - stylový, líbivý telefon.
Nemohu porovnat s Iphone tak zkusím alespoň s HTC.
Plusy:
+ Velmi citlivý displej - tam kde u HTC musím opravdu "mačkat" reaguje arena na "dotyk" - byl to pro mě trochu problém si na tohle zvyknout ale Arena je v tomhle směru lepší.
+ Jednoduché a graficky dokonalé ovládání / prostředí vč. různých vychytávek (budík s měnícím se pozadí, rolovací kolečka pro nastavení datumu a času apod.)
+ multitouch (zvětšování fotek např u výřezu do kontaktů je super)
+ Ovládání je promyšlené (ikona telefonu v senznamu, vůbec práce se seznamem - fotky, narozeniny, oblíbené atd.)
+ Historie zobrazuje hovory i SMS najednou atd. atd.
+ možnost jednoduchého filtrování obsahu (historie, galerie apod)
+ Perfektní čitelnost (např. SMS)
+ moc pěkně udělaná QWERTY
+ Moc se mi líbí i dodaný SW (PC Suite), jednoduchost (a spolehlivost) připojení např. WiFi.
+ velmi dobrý přehrávač / zvuk (ve sluchátkách) + přes A2DP repro SE MBS-100
+ moc fajn "oblíbené" - zas jen klik na hvězdičku
+ Vzhled, konstrukce, hmotnost

Slabá možnost rozšíření / aplikací mi nevadí (multitasking taky ne) - manželka tam má všechno co potřebuje a je nadšená :-) Není žádný technoid ale s Arenou se naučila skoro okamžitě a moc si libuje jak nemusí nikam do žádných menu a má všechno po ruce. S tím jsem telefon kupoval - že bude jednoduchý, stylový ... (jinak mohla dostat třeba HTC Diamond ale to by bylo zbytečně složité ;-)

Mínusy: upřímně celkem nic :-)
- Telefon 2x vytuhnul (jednou při přenosu kontaktů přes BT ze starého telefonu ale tam nevím, jestli to byla vina Areny a jednou v přehrávači když jsem byl rychlejší než prostředí :-)))
- Zklamal mě FM vysílač - sice funguje ale kvalita je "mono tranzistorák r.v. 1970" :-))) Přitom v autě by se občas šiknul.
- škoda že nefuguje copy / paste v rámci celého telefonu (např. text z SMS do poznámek, kalendáře apod.)
- mohla mít např. filtrování hovorů podle skupin
- horší čitelnost na slunci

Arena je telefon bez OS, multitaskingu a nikdy nebude jako "oni" (WM, Symbian) ale pro koho je to první dotykový telefon, rychle si zvykne, všechno pohodlně najde, ovládání má logiku a spousta věcí je chytře propojená (př. Galerie / Obrázek / Použít jako / Kontakt / zvětšení / posunutí / výřez -> Uložit a u kontaktu je fotka.)

Závěr:
Stylovka s perfektním displejem a zpracováním, jednoduchým a graficky i logicky zpracovaným prostředím (IMHO i velmi vkusným) a kdyby do Areny šlo nahrát Igo - klidně bych ji vyměnil za HTC :-)))
A1xxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod c00l 6. 5. 2009 09:01

Odkdy nema Arena multitasking? to, ze neco neumite, neznamena, ze ho nema

wlashack: tak z toho vseho se mi stalo jen to zatuhnuti. Jednou. To je zvlastni. Mimochodem: az iPhonem natocis stejne uzasne video, nebo udelas fotku a az posles mms, dej vedet :D
c00l
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka