LG KM900 Arena - obecná diskuze + FAQ

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod mrosol 6. 5. 2009 09:18

snowboarder píše:A nimbuzz v javě umí hovory? Já měl na Nokii ten pro Symbian, ale ten pro Javu volat neuměl :)

Neumí. Teď jsem tam koukal a verze pro javu umí jen local dialup, tedy že to sestaví obyč hovor, jako zelenym tlačítkem.
mrosol
Junior

Odeslat příspěvekod Ioda 6. 5. 2009 09:24

c00l píše:Odkdy nema Arena multitasking? to, ze neco neumite, neznamena, ze ho nema

wlashack: tak z toho vseho se mi stalo jen to zatuhnuti. Jednou. To je zvlastni. Mimochodem: az iPhonem natocis stejne uzasne video, nebo udelas fotku a az posles mms, dej vedet :D

No je regulérní multitasking a pak je ještě pseudomultitasking. Něco jiného je multi v rámci aplikací instalovaných s firmwerem a něco jiného je multi s aplikacemi doinstalovanými - třeba java. To nelze zaměňovat - byť to tak vypadá. Pokud se v tom někdo moc nevyzná, měl by být s hodnocením opatrnější. Protože pak pěkně mate :hmm:
Ioda
Junior

Odeslat příspěvekod A1xxx 6. 5. 2009 09:28

cOOl: nechci "rejt" ale to co má arena fakt není multitasking :-)))
A1xxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 5. 2009 10:01

c00l píše: wlashack: Mimochodem: az iPhonem natocis stejne uzasne video, nebo udelas fotku a az posles mms, dej vedet :D

Nechci být vztahovačný, ale kdyby jsi uměl číst, dočetl by ses část věty " ... fotoapaprát (a logicky i video) se s iPhonem vůbec nedají srovnat ... " A je to v odstavci, kde Arenu chválím! :oboze

MMS a další "nezbytné" věci budou ve firmwaru 3.0 :-)
Samsung Galaxy S (GT-i9000) @ Darky's ROM - 16GB microSD
HP Pavilion dv6550 (C2D 2.0, 3GB DDR, 500GB, NV6200, WF-BT)
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Pillowrecker - new ID for Wlashack.
Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod c00l 6. 5. 2009 10:17

Nevšiml jsem si, že bych psal, že jsi to nepsal. Já tu mluvím o tom, že až to bude umět, budu tomu rozhodnutí rozumět. Multimediální telefon, který téměř neumí fotit - fotky to fakt nejsou, natož natáčet videa, není multimediální telefon. Hudba, video, obrázky. To jsou multimédia. Iphone umí tak tu hudbu... Nemluvě o jeho ceně. Proto mám Arénu. :)
c00l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 5. 2009 10:28

Ale ano, já ji nikomu neberu. Arena je super, jasně jsem napsal, že jsem ji dal pryč kvůli GUI, jehož ovládání je prostě na iPhonu jednodušší a rychlejší to mi nikdo nevymuví.

Příklad: Chci smazat MP3:

Arena: Klepnout na soubor > Posunout roletku do leva > Odstranit > Ano
iPhone: Škrtnu daný soubor prstem > Potvrdit.
Takhle bych mohl pokračovat.

Nicméně NEDAL jsem Arenu pryč kvůli multimédiím, ta umí skvěle! Dal jsem ji pryč kvůli ovládání a chybám ve FW a uznej že po tom co mi telefon děla, se mi nemůžeš divit. Apropos ne každý nutně musí mít v telefonu ultrahyper foťák, aby byl s telefonem spokoený. Cena samozřejmě hraje i pro Arenu. Já jsem to více méně čekal.
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hhondaa 6. 5. 2009 10:39

Čau, může mi někdo poradit jak RYCHLE NAHRAT do mobilu hudbu, filmy atd.? Nahravam to pres kabel a PC SUITE a 1GB dat tam nahravam nekolik hodin což je hrozný. Poradí mi někdo s rychlejším způsobem? :-) DÍKY!!!
hhondaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod A1xxx 6. 5. 2009 10:41

hhondaa: připojit kabelem, na telefonu zvolit Mass Storage a už to sviští ;-) Arena je pak jako další disk (disky pokud je i karta) ve win ...
A1xxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hhondaa 6. 5. 2009 10:57

A1xxx: Díky moc ;-)
hhondaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod A1xxx 6. 5. 2009 11:05

Když už jsme u MP3: pokud má někdo problém s ID3 tagy, osvědčil se mi (i pro Arenu ;-) prográmek MP3TAG http://www.mp3tag.de/en/

Umít přidat obrázek alba, umí si vyhledat informace na netu (vč. stažení bookletu) a další vychytávky. ( aje v češtině)

A kdyby to někoho zajímalo - areně je fuk jak se soubor MP3 jmenuje, jak se jmenuje adresář - všechno bere z ID3.
Pokud si tedy chcete udělat např. výběr z mnoha alb je dobré, si ten výběr v MP3tag pojmenovat jako nějaké svoje album (Vyber2009 např. ;-) jinak je v tom dost hokej a naskáče tam mraky alb a blbě se v tom hledá.
A1xxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 5. 2009 11:08

Osobně používám Tag & Rename. Sice placený ale umí na co vzpomeneš.
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mar72 6. 5. 2009 11:12

Kazdy mobil ma sve pro a proti, ja Arenu vlastnim asi 14 dni a reknu na rovinu ze u ni zustanu protoze nevim co jineho bych si poridil kdybych ji vratil :-) . SE jsem pouzival pred ni ale tam je to stale ta sama pisnicka bez napadu a invenci, Nokie kapitola sama pro sebe mnozstvi ruznych modelu ale v podstate se u jednotlivych rad meni jen plastovy kryt jinak porad to same,Samsung ten by prichazel do uvahy moc hezke telefony ale zazdiva je slozitosti instalace Javy a absenci Wi-Fi.
Arena je moc libiva ,vyborne zpracovana, nikde nic nevrze, hezky padne do ruky, vse co potrebuji a pouzivam je v ni primo obsazeno co neni da se dodat pres Javu ktera me osobne staci.
Jeji nejvetsi nevyhodou je nedodelany ci spis nedoladeny FW, jeste jsem nemel telefon s tolika restarty a zamrzanim s cim jde ruka s rukou tragicka podpora ze strany LG takze novy FW ktery by tohle resil je v nedohlednu :-/ . Dalsi nevyhodou je tragicky multitaskig ktery je opravdu spis k zlosti nebo smichu,funkce Copy/Paste je taky jen tak na ozdobu a jeji realne vyuziti je mizive, Radio A FM vysilac podle mne doplaci na kovovy kryt baterie a maj proto slabou citlivost, no a nakonec i vydrz baterie respektive jeji kapacita u mobilu ktery toho z multimedii zvlada tolik by mohla byt rozhodne vetsi.
Ale jak uz jsem napsal takhle dobre zpracovana alternativa k Arene za stejnou nabo podobnou cenu asi neni takze budu doufat ze LG na tech par nesvarech ktere Arena ma zapracuje :!:
Naposledy upravil mar72 dne 6. 5. 2009 11:56, celkově upraveno 1
mar72
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 5. 2009 11:36

BTW. Osobně bych čekal, že když už se video nahrává v 720p (720x480) takž ze se bude nahrávat do DiVX (mp4) a ne 3GP. Nedegraduje to pak komprese?

A FM transmitter je fakt škoda. Signál se chytí tak do metru maximálně od přístroje a keště dost šumí. Uspokojívé reprodukce jsem dosáhl jen s přímo položeným telefonem na věži. Do auta ani náhodou :arrow: velká škoda.
Naposledy upravil Wlashack dne 6. 5. 2009 12:02, celkově upraveno 1
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr-II 6. 5. 2009 11:46

Zkousel zde nekdo off-line free navigaci " http://we-travel.co.cc/joomla/ " vcetne moznosti nahrani vlastnich hlasek? Je tu nekdo zbehlejsi, kdo to vyzkousi a napise postup instalace? Dekuji!
Petr-II
Junior

Odeslat příspěvekod Wlashack 6. 5. 2009 12:00

Zajímavé, o tom jsem ani nevěděl :-) Jestli to někdo rozjede, tak by GPS na Areně mohla k něčemu být, stejně tak TrekBuddy.
XBOX360 Elite (CFW1.6)

Wlashack
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka