LG P500 Optimus One - obecná diskuze

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod LO.OG 3. 8. 2011 16:39

Zdravím, potřeboval bych poradit. Při jízdě autobusem se mi "nalomil" display (tzn ne krycí sklo). OO jsem měl normálně v kapse displayem dolů. Myslíte, že má cenu zkoušet reklamaci, i když se jedná o harwarový problém? Máte někdo aspoň zdání kolik by mohla stát případná oprava?
díky
LO.OG
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 3. 8. 2011 18:19

Za reklamaci nic nedáš, ale řekl bych, že je to zbytečné, tohle neopraví
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mpolan 4. 8. 2011 06:57

Myslím, že takovou závadu poznají jako uživatelsky způsobenou a reklamaci neuznají. Upřímně nechápu, jak jsi to mohl dokázat, protože to jsi musel telefon dost ohnout. Zlaté pevné pouzdro na boku...
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior

Odeslat příspěvekod Kvetak 5. 8. 2011 10:33

Líbí se mi tento mobil,myslíte že je to dobrá koupě? Android jsem ještě neměla,tak pořád váhám...
N 5110=N 3310=Al 501=N 3510i=Al 735=SE K700i=SE W800i=SE J220i=Moto F3=Si A50=N 1600=Si AX75=N N73=N 2600c=Vf 533=LG KC550=LG KM900=N C3-00=HTC WS=SGS3
Kvetak
Junior

Odeslat příspěvekod Sentry 5. 8. 2011 10:48

Za ty penize je to urcite dobra koupe a tento telefon ma dosti sirokou podporu komunity. Samozrejme zalezi na individualnich potrebach uzivatele.
OnePlus Nord 3 5G - 16GB / 256GB
Model: CPH2493
OxygenOS 13.1.0.592(EX01)
Sentry
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 5. 8. 2011 18:33

Kvetak : ukaz mi, kdo ti nabidne za 3999penez vic 8-) Momentalne asi nejlevnejsi mobil s 512MB RAM a HVGA displayem...

PW
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod esox 5. 8. 2011 19:38

Prosím o pomoc, jde nějak udělat abych pomocí propojení LG OO přes USB kabel s notebookem mohl LG OO používat jako modem? Respektive přes to surfovat na notebooku? S mojí bývalou Nokií 5800 to šlo, tak bych to rád i s LG OO.
Děkuji za pomoc
esox
Junior

Odeslat příspěvekod pcwifi 5. 8. 2011 19:54

mit instalovane drivery v pc, pak vlezt v telefonu do menu, nastaveni,bezdratove pripojeni a site,tethering a prenosovy hotspot,tethering pomoci USB - zapnout.

predtim vsim zapnout rucne datove prenosy a uz to frci 8-)

PW
Asus X550C, Intel i5-3337U 17W TPD ! 12GB RAM, Intel 250GB SSD, Intel HD, DVD-RW ,15,6" matny ,W10P, 500GB USB3,Samsung S21FE 5G 128GB + TM noFUP, Home VDSL Terminator 125/25M, Koss PortaPro, Asus 24" FullHD, MESH TPlink, MiBOXs + IPTV TM full.
pcwifi
Junior

Odeslat příspěvekod che guevara 5. 8. 2011 19:54

čau, mam docela problém s LGOO. Asi předevčírem jsem se pokoušel o povýšení androidu na 2.3. Nezdařilo se v průběhu instalace se to zadrhlo, na displeji se rozsvítil EMERGENCY MODE a mě bylo jasný, že se to nepovedlo. Jak se mi to pořád točí v hlavě, uvědomil jsem si, že v přípravě jsem zapomněl v telefonu zapnou Ladění přes USB. Teď už vim, že ta nezdařená aktualizace bude tim. Dokázal by mi tady někdo poradit jak ten update dokončit, nebo to mám rovnou odnýst do Vodafonu (telefon je stále v záruce), kde nevim co mi na to řeknou. Předem dík za případný rady .)
che guevara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2011 12:46

che guevara nevím, jak jsi foun aktualizoval. Jestli běžnou, zde popisovanou metodou, žádné ladění nebylo třeba zapínat. Alespoň já nic takového neudělal. Tato verze se používá při užití jiného softwaru k upgradu softwarové výbavy.

Jestliže chceš poradit ... bodově uveď vše tak jak jsi činil. Nebo si přečti pár výše uvedených příspěvků a bude Ti jasno.

... a jedna věc pro všechny. Kdo začne šílet, že se aktualizace nezdařila, protože se ukazatel zasekl, nebo se objevilo to, nebo ono a foun odpojí, tak sám proces znehodnotí. Je třeba dát komunikaci čas, aby se vše povedlo. Jestli se nepletu, někde jsem četl, že aktualizační proces může trvat od 10 do 30 minut!

-- 6. 8. 2011 13:53 --

Kvetak píše:Líbí se mi tento mobil,myslíte že je to dobrá koupě? Android jsem ještě neměla,tak pořád váhám...

Mám krátkodobou zkušenost s tímto zařízením a dle toho co jsem měl možnost odzkoušet tak ... spokojenost (doplním, že chytrouš není můj). Navíc i v časopisu dTest byl teď hodnocen jako dobrý. V rámci celé plejády chytrých telefonů se umístil někde uprostřed. Všechny telefony před ním ale byly výrazně (o tisíc a více korun) dražší než on.

Musím však podotknout a zopakovat, že mám pouze krátkou zkušenost. ... a nikomu nic nevnucuji :-) ... já mám svou E52 :D
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod che guevara 6. 8. 2011 19:22

postupoval jsem podle této stránky: ***** pustil jsem se do toho bez toho abych si o tom ještě něco načetl. S tim laděním si sám nejsem jistej jestli to bylo potřeba, ale je to asi jediný co mě teď napadá. V průběhu updatu najednou program zahlásil, abych si zkontroloval připojení k internetu a program spustil znova, jenže podruhý se program sice sputil ale s telefonem nic neprováděl (asi). Čekal jsem cca 15 minut a potom program zahlásil že se aktualizace nezdrařila, nebo něco v tomto smyslu. Program jsem teda vypnul, vypnul počítač, vypojil ze zásuvky a telefon odpojil. Pokusil jsem se ho zapnout, ale naběhlo jeno logo LG a potom startovací animace Vodafone, na který to zamrzlo a telefon neraeagoval na nic. Vyndal jsem tada baterku a telefon nechal rozebranej
Naposledy upravil Kniter dne 8. 8. 2011 11:03, celkově upraveno 1
Důvod: Odstraneny odkaz na warez stranku
che guevara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mpolan 6. 8. 2011 19:40

S těmi updaty u LG je to obecně trošku komplikované, jejich soft je na tyhle věci nějak nestabilní. Zkus to prohnat celým procesem ještě jednou, taky se mi to povedlo až na druhé zapnutí telefonu. Poprvé skončil na logu T-M, podruhé už naběhl dobře.
Není důležité zvítězit, ale pořádně si to užít!
Mám o osm koleček víc!
mpolan
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 6. 8. 2011 21:07

Osobně se domnívám, že mnoho uživatelů, vzhledem k tomu, že web LG je trochu - takříkajíc - nepřehledný a některé aplikace, či drivery o nichž se mluví tam nejsou vidět, sáhne po jiném downloadu z jiného zdroje. Samozřejmě správný postup je nainstalovat Tools soft od LG a v jeho útrobách pak nechat vyhledat doprovodné programy a utility. Vyhledat přesně na míru každému founu, protože tam můžete zadat IMEI vašeho zařízení. Tudíž nemůže dojít k tomu (nemělo by dojít k tomu), že do verze XY cpete sice správnou programovou výbavu, ovšem některé podpůrné drivery atd., které jste nainstalovali, mohou být modifikovány pro jiné zařízení. Následně pak dochází k problémům a nestandardním stavům.

V případě pádu upgradu bych jednoznačně překontrolovat postup dle těch doporučených a následně ho zopakoval - pokud možno správně a hlavně s trpělivostí anglického gentlemana.

Vím, že se to lehce řekne, i já nebyl úplně klidný, když se aktualizace sekla. Z druhé strany zase existují utility, které dovolí i v případě pádu aktualizace tuto provést. Totálně zamrzlých a nefunkčních zařízení by pak mělo být minimum. Zde už může do hry vstupovat i drobný HW problém, který hned nebyl vidět...před provedením aktualizace.

Je to můj - laický - názor.
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod che guevara 7. 8. 2011 14:12

tak sem se pokusil ten proces zopakovat, jenže už podruhý se mi při kontrole SW asi na 40% vyběhne tabulka, na které je rudym písmem psáno, že Aktualizace SW pro tento model není podporována. Pod ní je zarámečkovaný text:
Nápověda
zvolte tlačítko kontakt.
pro přímou aktualizaci softwaru mobilního tlefonu LG

po zvolení tlačítka kontakt se automaticky dostanu na stránky LG, kde mám vybrat název modelu. Po napsání LGP500 se pod rámečkem zobrazí, že je aktualizace k dispozici.
Teď nevim čemu mam věřit, a hlavně jak se přes to dostat. Na těch stránkách jsou nějaký rady k postupu, ale přesně takhle to dělám. Nevim v čem je chyba, sorry, že vás tim tak zatěžuju
che guevara
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 8. 2011 18:51

che guevara chceš radu a předáváš minimum informací.

Osobně bych vše od LG odinstaloval z PC, včetně driverů atd. atd. Pak bych PCčko pročistil CCleanerem. Před tímto harakiri si udělej zálohu všeho - raději. Stejně tak před samotným čištěním CCleanerem využij jeho nabídky vytvořit zálohu.

Následně se přesuň sem http://www.lg.com/cz/support/mc-support ... upport.jsp
Zadej označení mobilu, tedy v kuse LGP500, objeví se nápis, že aktualizace je k dispozici. Následně stáhni z těchto stránek JEN LG Mobile Support Tool. V této aplikaci zadej přesné IMEI Tvého founu, a to bez pomlček, teček, mezer. Necháš si vyhledat, co je pro Tebe k dispozici - to sosneš a nainstaluješ. Drivery jako první. Do této chvíle je dobré NEMÍT telefon připojený k PCčku. K celé proceduře nalezneš opět na výše uvedeném webu, jen pod záložkou PODROBNÝ NÁVOD další potřebné podrobné info - stačí si to přečíst a přeblikat jednotlivými podstránkami animace.

Z telefonu před připojením k PC a aktualizací raději vydělej paměťovou kartu, někdo vyjme i SIM kartu. Vzhledem k problémům, které jsi zaznamenal bych ještě před vším udělal trojhmat - tzv. hard reset. Po korektně ukončené aktualizaci bych opět udělal trojhmat!

Jaký operační systém je instalován v PC, ze kterého se pokoušíš udělat aktualizaci? Je mobil zcela volný, nevázaný na některého z operátorů?

Výše uvedené činíš na vlastní riziko ;-)
Naposledy upravil Kniter dne 8. 8. 2011 11:05, celkově upraveno 1
Důvod: Upravene, odkazy netreba davat do code
S pozdravem MgX
MgX
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka