LG P760 L9

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod DjTuning 9. 12. 2012 06:54

Ja by som sa chcel spytat majitelov tohto telefonu, ci sa im podarilo rozbehat Adobe flash player do uspokojivej podoby, lebo pred par dnami som mal v rukach LG O 4X HD,ktoy je myslim dost pribuzny a tam to korektne nefungovalo..
Galaxy S4 RED NG8 KNOX 0x1 Towellroot & SuperSU
Xperia Pro Red MK16i Tuned Buttermilk 2.3.7 & ultima kernel
DjTuning
Junior

Odeslat příspěvekod Malcolmekkk 9. 12. 2012 15:26

Už se na ten telefon moc těším ,chtěl jsem galaxy nexus ,ale u něj mě bohužel odrazuje amoled display s kterým mám šílené zkušenosti. Navíc l9 má stejnej grafickej chip a procesor se v pohodě nataktuje ,koukal jsem i na nějaká videa a v benchmarku měla l9 víc bodů než glxnexus
In Android we trust...
Android since 1.6
Malcolmekkk
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 9. 12. 2012 17:19

Andy62:

Ad 1. Ty dva dny by to vydržet při Tvých aktivitách mohlo. Já hodně volám a jsem na sociálních sítích a telefon mi vydrží cca 1,5 dne. V tomto směru mě tento telefon mile překvapil. Samozřejmě pokud zapnu jas na 100% a nechám se někam navigovat, tak ty procenta letí neskutečnou rychlostí dolů.

Ad 2. Někdo tvrdí, že ano a že musí sluchátko ztlumovat. Já bych se řadil k těm asi nahluchlejším, takže takový normál. Ale nestalo se mi ani ve hlasitém prostředí, že bych neslyšel. :)

Ad 3. Vejde se do kapsy, ale na nějaké "dřepování" to zrovna není.

Ad 4. To jsem neslyšel a nic takového se mi nestalo.

Jinak je to dobrá volba. Poměr cena/výkon/kvalita je super. Nebýt tak náročný, hned bych si ho taky koupil... :)

-- 9. 12. 2012 17:24 --

DjTuning píše:rozbehat Adobe flash player do uspokojivej podoby

Co to znamená "uspokojivá podoba"? :)
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DjTuning 9. 12. 2012 23:19

Do uspokojivej podoby znamena,ze ak si pustim napriklad live stream joj.sk,tak mi bude korektne bezat bez zasekov,pojde bez problemu maximalizovat na celu obrazovku a tie relacie,ktore su napriklad v archive pojdu bez problemu pretacat..
Galaxy S4 RED NG8 KNOX 0x1 Towellroot & SuperSU
Xperia Pro Red MK16i Tuned Buttermilk 2.3.7 & ultima kernel
DjTuning
Junior

Odeslat příspěvekod tomikch 13. 12. 2012 17:36

velky je. ale do kapsy se vejde v pohode, netrci ven z kapsy

sluchatko pri telefonovani je opravdu hlasite! musim ho dokonce snizovat pri ceste v tramvaji.

s tou vydrzi u baterky je to v mem pripade hodne malo. pouzivam wifi, synchronizacni mail, socialni site a nevydrzim den
tomikch
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalkomar 14. 12. 2012 00:17

Zdravim, telefon vlastnim cca. tyzden a som zatial milo prekvapeny. Na LG som bol zvyknuty sa pozerat ako na jednu z tych "slabsich" znaciek, no tento telefon si ma ziskava hned od zaciatku.

Najviac dotazov sa tu tyka zadneho krytu a hier, tak sa pokusim odpovedat:

1. Zadny kryt po tyzdni intenzivneho kazdodenneho pouzivania nevrze, sedi velmi dobre. Asi 3 krat som ho za ten cas otvaral kvoli prehadzovaniu slovenskej a ceskej SIM a stale drzi ako novy.

2. Hry. Asi najnarocnejsie hra, ktoru som na mobile skusal bola Real Racing 2 od EA Games. Hru najdete https://play.google.com/store/apps/deta ... g2_OTD_row. Funguje to nadherne, bez jedineho trhnutia. Dalej som hral este MMORPG Order & Chaos od Gameloftu, co je v podstate taky World of Warcraft pre mobily a uplna spokojnost. Telefon dokonca rozlisuje az 10 dotykovych bodov, takze ovladanie akejkolvek komplikovanejsej hry je naozaj prijemne.

Ak by ste chceli otestovat este nieco dalsie napiste a rad sa s vami podelim.
michalkomar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deawo 14. 12. 2012 16:27

Mám LG L9 na testování zhruba týden.

Mé dojmy jsou zatím pozitivní, telefon cenově spadá do střední kategorie a přináší do ní prvně vlastnosti z letošních top-modelů, jakou jsou GS3, OneX apod. A to především velký 4,7" displej. Samozřejmě oproti dražším bratříčkům museli být provedený nějaké kompromisy:

Rozlišení - v reálném provozu nepozoruji rozdíl
Materiály - ano, OneX a 4XHD působí v ruce kvalitněji, zvlášť displej, který je z plastu a mohlo by hrozit poškrábání
Foťák - je to lepších 5mpx., nic nového pod sluncem.
Chybějící senzor pro regulaci jasu - tohle je podle mě šetření na špatném místě

Samotný systém v podání LG je odladěný dobře, je v něm minimum cizího SW a pokusů o vlastní UI. Za to si zaslouží velkou pochvalu, čistý systém je u Androidu výhoda. Škoda pomalejších aktualizací, v současnosti běží na 4.04 a doufám, že 4.1 je na cestě.

U velkého displeje je často problémová výdrž baterie, ta v L9 má kapacitu 2150 mAh, výdrž je průměrná. Pracovní den sní dáte, ale v hospodě už budete mít problém. Nejvíce se na výdrži podepisuje displej a zapnuté datové přenosy, pokud tedy máte v kanceláři/škole/doma WiFi a trávíte na ní hodně času, budete mít energie více než dost.

Jako výhodu vidím i slot pro paměťovou kartu.

O telefonu jsem dost tweetoval pod svým účtem twitter.com/Deawo , plánuji uvedení uživatelské recenze na www.lgmania.cz

Pokud by Vás cokoliv o LG L9 zajímalo, nebojte se zeptat:)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Deawo
Junior

Odeslat příspěvekod dolnajs 15. 12. 2012 14:15

Protože toto fórum mám rád, tak sem dám i pár svých zkušeností s telefonem... Budu se těšit na vaše reakce. :)

LG Optimus L9 aneb levné 4,7" pádlo

Slovo úvodem
Měl jsem to štěstí se probojovat k pár vyvoleným lidem, kteří se dostali k fyzickému testování smartphone od LG a to konkrétně typ L9. Tento telefon nebyl v době testu na českém trhu k zakoupení a tak bylo velice příjemné osahat si funkce přístroje, který příznivci LG mohou zakoupit až za cca 3 týdny po mém testu. Za tuto možnost bych tímto velice rád poděkoval společnosti LG.

Výbava
Přístroj dostanete zabalený v malé bílé krabičce, která obsahuje telefonní přístroj, baterii, kabel (nabíjecí/datový), malou nabíječku, špuntová sluchátka a manuál. Tím jsme se vyčerpali a ono ani není vlastně důvod očekávat něco dalšího. Při vybalování mě zarazila jedna věc, o které jsme se později v komunitě testerů pokoušeli diskutovat, ale nedošli k jednoznačné shodě. Jednalo se o to, že samotný přístroj dostanete, stejně jako zbytek věcí v krabici, zabalený do igelitového sáčku. Ale aby toho nebylo málo, tak po vytažení ze sáčku je na displeji jedna další fólie (to je stále obvyklá situace) a na lesklých bočních plochách drobné igelitové samolepící pásky, které na přístroji velice dobře drží. A jsme u jádra pudla, protože jsem je automaticky a po značném vysílení okamžitě z telefonu strhal, což mi následně bylo vyčteno a byl jsem přesvědčován o tom, že se jednalo o ochranné fólie, které na těle přístroje měly zůstat. Abych se přiznal to sundávání daných fólií mi zabralo při vybalování snad nejvíce času. A pokud se tedy jednalo o ochranné fólie, tak se tímto veřejně společnosti LG omlouvám a chválím za něco, co opravdu u žádného jiného výrobce nenalézám. Každopádně příště bych uvítal spíše fólii na display, jak to praktikuje např. firma Sony u svých smartphonů.
Specifikace telefonu jsou pro střední třídu, kam se LG snaží tento telefon cílit, víceméně běžné. Ze základních hodnot je možné u L9 zmínit dvoujádrový 1GHz procesor, paměť 767MB RAM, dále 4,7" IPS displej s rozlišením 960x540 (240 dpi), 5 MPx kameru a baterii se "zvýšenou" kapacitou 2150mAh. Tímto L9 hodně šlape na paty svému vyspělejšímu bratříčkovi 4X HD a bude hodně na zvážení uživatelů pro který se rozhodnout. Další drobnosti, které telefon obsahuje a bylo by dobré je zmínit: WiFi, bluetooth, NFC, GPS, akcelerometr, proximity sensor a kompas. Co mi velice chybí v tomto výčtu je světlostní čidlo, resp. čidlo, které automaticky reguluje podsvětlení displeje. Za tento nedostatek má u mě LG L9 velké mínus. Co se týče paměti je přístroj v základu vybaven 2GB určenými pro uživatele a dále možnost rozšíření pomocí karet microSDHC až do výše 32GB. U toho je dobré zmínit, že výměna paměťové karty vyžaduje vytažení baterie, což není uživatelsky příliš přívětivé. Na rozdíl od jiných výrobců jsem neobjevil žádné online úložiště. Slot na SIM kartu je klasický mini a za to si zaslouží malé plus. Pokud vás zajímá výdrž telefonu, tak vězte, že se nevyhnete nabíjení za 1 - 2 dny. Nerad uvádím u výdrže jakékoliv hodnoty, protože využití je vždy u každého člověka odlišné. Já telefon nabíjím denně, ale vždy na konci dne nějakých 30% baterie ještě k dispozici mám. Spořivějším lidem by telefon mohl cca 2 dny vydržet úplně bez problému. K fotoaparátu pak už jen velice stručně – nečekejte zázraky. Průměr, průměr a prostě 5MPx průměr.

Konstrukce
Když dostanete telefon do ruky napadne vás téměř okamžitě, že se jedná o velkou plastovou krychli resp. kvádr. V poslední době mi prošla rukama řada přístrojů a nemohu si pomoci od toho, že vzhledově je prostě obyčejný, tuctový. Nevidím na něm nic, co by mě po stránce designu jakkoli uchvátilo, zaujalo, nadchlo. Pokud se budu snažit přístroj kompletně popsat, tak nahoře nalezneme 3,5mm konektor na sluchátka a vedle něj druhý "protišumový" mikrofon, na levém boku nalezneme tlačítka hlasitosti, na pravém pak vypínač, ve spodní části je umístěn microUSB konektor a hlavní mikrofon. Nu, tím bych asi svoji cestu po křivkách přístroje ukončil. Pro hnidopichy ovšem nemůžu vynechat přední stranu, kde se nalézá reproduktor pro telefonování, kamera 0,3MPx a vedle ní proximity senzor. Ve spodní části přední strany nalezneme jedno hardwarové "home" tlačítko a dvě podsvícená senzorová. Zadní část je víceméně jako u všech ostatních přístrojů vybavena fotoaparátem s přisvětlovací diodou a otvor pro hlasitý reproduktor. U zad musím pochválit zdrsněný povrch díky kterému na něm neulpívají až tak otisky prstů. Celkově hodnotím konstrukci pevně a odolně, nicméně zadní kryt je náchylnější k jemnému povrzávání.

Software
Po zapnutí telefonu budete požádáni o registraci Google účtu. Nevím, zda to bylo mým kusem, ale hned po prvním zapnutí mi vyběhla nějaká chybová hláška o ukončení z některých předinstalovaných programů. No, není to zrovna dobrá vizitka, ale poté už taková situace nenastala. Po prvotním nastavení telefonu jsem byl téměř okamžitě požádán o instalaci nové verze firmware telefonu. Bohužel netuším, zda v telefonu byla před upgradem nějaká jiná verze Androidu. Po aktualizaci má telefon standardně verzi 4.0.4, což je o chlup novější, než má jeho výkonnější bratříček. V softwarové výbavě telefonu jsem nenašel snad žádný nedostatek a musím říci, že LG mě v tomto směru hodně překvapil. Ještě než budu popisovat jednotlivé prográmky, kterými je přístroj vybaven, musím jednoznačně pochválit i za rychlost systému. Stalo se výjimečně, že by se přistroj jakkoliv zadrhnul, zamyslel, či dokonce zasekl a bylo by ho nutné restartovat.
Barevnost celého systému mi ze začátku připadala jako omalovánky, ale postupem času už mi to přijde tak nějak normální. Celý systém je možno "převléci" pomocí předinstalovaných témat, které jsou 4 a pro mě použitelné tak maximálně 2. Změnou tématu se mění kompletně typy ikonek, barvy i pozadí jak zamykací obrazovky, tak i pozadí ve zbylé části systému. Tím se dostávám k onomu "locksrceenu" neboli zamykací obrazovce. A opět musím chválit, protože si ji můžete přizpůsobit dle svých představ. Systém vám nabídne několik variant vzhledu (např. s kalendářem, analogovými hodinami, digitálními hodinami atp.), které lze jednoduše přepínat. Ve spodní části pak LG nechalo 4 okénka pro rychlé spuštění aplikací přímo po rozsvícení displeje. Všechny 4 si můžete personalizovat dle svých potřeb a dát si tam v podstatě jakýkoliv "odkaz" na aplikaci. Odemykání pak probíhá standardně jako u většiny ostatních telefonů. Popisovat launcher asi smysl nemá. LG ho nazvalo myslím LG UI a od ostatních se nijak závratně neliší. Je rychlý a povedený. Jediné co bych asi vytknul a co jsem konzultoval i s jinými testery je, že v menu aplikací se vám řadí ikony nadvakrát. Tzn., že v první části máte výrobcem předinstalované aplikace a následně ty, které si nainstalujete. Pokud si je chcete seřadit dle svých požadavků (např. podle abecedy), tak musíte menu aplikací resetovat. Nově nainstalovaná aplikace se sama v menu není schopna zařadit na "své" abecední místo, za což má u mě launcher mínus. V nabídce programů, kterými LG vybavilo telefonu nalezneme téměř vše, co je potřeba pro běžný provoz telefonu a i něco málo navíc. Pro příklad zmíním překladové slovníky, poznámky, NFC tag, diktafon, videopřehrávač, LG backup, SmartWorld (obchod LG), SmartShare. Pro základní výčet by to snad mohlo stačit. Pokud jste maniaky na sociálních sítí, tak i to můžete u LG mít. Nicméně jedná se o formu nějakého speciálního widgetu na plochu, který mě rozhodně nijak neoslnil. Hned po vyzkoušení tohoto "Social +" jsem si stáhl jinou aplikaci z Google Play. Toto se LG moc nepodařilo. Další softwarová výbava je víceméně standardem u všech telefonů s operačním systémem Android, takže nemá smysl to jakkoliv dále rozvádět, snad jen dodám, že i 3D hry telefon hravě zvládá.

Závěrem
Po více jak týdenním intenzivním používání musím za sebe říct, že LG L9 mě přesvědčil, že LG je schopno (oproti dřívějším dobám) vyrobit dobře vybavený kvalitní telefon s vynikající cenou. Pokud uvažujete o mobilním telefonu s 4,7" displejem, dostatečným výkonem pro aplikace i hry a výdrží baterie, tak není relativně co řešit. Poměr cena/výkon je více než pozitivní. Za mě celkově jedno velké ano.

Plusy
• výborný displej
• zvýšená kapacita baterie (výdrž)
• rychlost a personalizace systému
Mínusy
• chybí světelný sensor
• zadní kryt má tendence povrzávatp
• umístění slotu pro paměťovou kartu
• widget Social+
• řazení ikon v menu
Naposledy upravil dolnajs dne 15. 12. 2012 18:56, celkově upraveno 1
dolnajs
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Andy62 15. 12. 2012 18:53

No už ja mam L9-ku od dneska je to super mašina povipinal som si somariny a všetko som dal iba vtedy ked ja povolim tak baterka sa nevybija rychlo ked som ho zapol prvý krat tak o 15:00 tak som mal 75% a teraz je 18:48hod a mam pri hrani sa snim mam teraz 33%.Bohate aplikacie a funkcie že ani iPhone 4/5 nemaju tie sa možu skryť :-)) zadny kryt mi nevzrga ani strede nič proste.Uchytenie mobilu pri volani je celkom dobre.LG veľmi milo prekvapil a to som pred pár rokmi hovoril že LG nikdy viac ani keby jediny na svete bol :-D :-D Vrelo odporúčam kašlite na iPhone berte LG 8-)
LG L90 Black

LG 4ever :)
Andy62
Junior

Odeslat příspěvekod crash40 15. 12. 2012 21:32

S tou folii na bocich:) ja jsem ji tam nechal:) ale stejne po 10 dnech pouzivani se sama zacala odlupovat:) takze jsem to strhnul:)
crash40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ppotok 16. 12. 2012 19:52

Hojte, tak jsem měl možnost taky otestovat tento telefon a musím říct, že je vážně výbornej. Vysoká výdrž baterie (stálé volání +BT, +NFC +wifi, mi vydržel 5.5h) IPS displej, NFC čip, vcelku rychlá GPS, hraní her např. ShadowGun jde bez problémů.
Jako hlavní nedostatky bych uvedl absenci senzoru okolního osvětlení, ale popravdě, není zas takový problém stáhnout lištu a jednou kliknout na ikonku podsvícení. Podle mě je možnost nastavování v liště výborná věc.
podrobněji jsem se rozepsal na: http://androidforum.cz/lg-optimus-l9-t3 ... ml#p480288
a galerie je na Picase: https://picasaweb.google.com/115364241797500021346/LGL9
ppotok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod crash40 16. 12. 2012 20:55

Ja taky nevidim v tom senzoru takovy problem jak vsichni zminuji. Ja stim zatim nemel problem:)
crash40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ppotok 16. 12. 2012 20:58

crash40 píše:Ja taky nevidim v tom senzoru takovy problem jak vsichni zminuji. Ja stim zatim nemel problem:)
přesně tak, defaultně mám nastavený poloviční osvětlení, na slunci dám 100% (celkem jedno tažení prstem jeden klik na ikonu a klávesa zpět)
ppotok
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LassaL 17. 12. 2012 02:27

Tjn, s jasem jsem neměl problém, ale ta notifikační dioda! Jako paranoik, co každých 5 minut musí ověřovat, jestli mu někdo nepsal se pak můžu divit, že si vytřískam baterii rychleji než obvykle.
LassaL
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Deawo 17. 12. 2012 13:05

Jako uživatele BB mě to taky trápilo, bohužel prakticky žádný telefon to nemá vyřešené tak dobře, že podle blikání víte co a od koho vám telefon notifikuje.

-- 17. 12. 2012 13:05 --

Sepsal sem pro vás rozsáhlejší zkušenosti z užívání telefonu a doufám, že vám to pomůže s posouzením zda se pro vás hodí, nebo ne.

Najdete je zde: http://www.lgmania.cz/uzivatelske-zkuse ... ptimus-l9/

Rád zodpovím veškeré dotazy týkající se telefonu.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
Deawo
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka