od mixky 17. 12. 2012 22:36
i ja zde přispeji moji recenzi
Tento telefon jsem měl zapůjčen na 2 týdny od společnosti LG, které tímto děkuji.
V balení nenaleznete nic neobvyklého-sluchátka, datový kabel, adaptér do zásuvky a samotný telefon s baterií. U telefonu se mi líbilo, že má slot na mikro SD kartu, sim kartu musíte použít klasickou (mini).
Nyní k samotnému telefonu. Přístroj váží sympatických 125 gramů. Přední straně dominuje 4,7” velký IPS displej s qHD rozlišením 540 x 960. Dále je zde VGA kamera pro videohovory, proximity senzor, 2 senzorová tlačítka a jedno mechanické, které je na můj vkus příliš malé a trochu vystupuje z displeje (možná vada pouze mého kusu). Na pravé straně se nachází zapínací tlačítko-spoušt fotoaparátu bohužel chybí, na levé straně je ovládání hlasitosti. Zespodu mikro USB konektor a mikrofon, na horní strane je potom jen 3,5mm audio výstup a 2. mikrofon. Na zadní straně je čočka fotoaparátu s rozlišením 5Mpix, osvětlovací dioda a hlasitý reproduktor.
Přesto, že je telefon vyrobne “pouze” z plastu, zpracování telefonu je velmi kvalitní-nic nevrže, neskřípe ani se neprohýbá. Zadní kryt má “vroubkové” zpracování aby telefon neklouzal z ruky a nezenechávali se na něm otisky prstů.
Při prvním spuštění telefonu proběhla aktualizace androidu na verzi 4.0.4. Jako velmi zdařilou považuji nadstavbu od LG-Optimus UI. Líbí se mi velká možnost úprav lockscreenu, domovské obrazovky a hlavne notifikační lišty. Sem si můžete dát odkaz na téměř všechno nastavení a libovolně seřadit.
Naopak minus u mě má LG za klávesnici, česká klávesnice je zde pouze v QWERTY verzi a osobně se mi nan í špatně psalo kvůli malému mezerníku a umístění tečky hned vedle něho, takže polovina zpráv co jsem odesílal obsahovala místo mezer tečky.
Při procházení systému se mi ani jednou nestalo, že by se telefon zasekl nebo jinak zaváhal. Mírné vítky bych měl k menu aplikací, které je rozděleno na všechny aplikace a stažené apklikace, a teké se občas vteřinu až dvě načítá.
V telefonu je předinstalováno pár vice, či méně užitečných aplikací od LG jako SmartWorld, RemoteCallService, SmartShre, QuikTranslator nebo například LG Tag+.Fotoaparát dělá podle mého názoru celkem kvalitní fotky, ale nejsem žádný fotograf-na momentky nebo focení kamarádů v hospodě to určitě stačí.
Jednoznačně pozitivní hodnocení si u mě zaslouží baterie. Neměl jsem problem vydržet od rána 1. Dne do 2. dne do večera, měl jsem neustále zaplé 3g nebo wifi, synchronizaci mailů, pár desítek sms, kotrola fb a chat, surfovani na internetu a občasné hraní, po tom všem šel mobil na nabíječku ještě s pár procenty. Oproti mému předchozímu Samsungu Galaxy S, který nevydržel ani jeden den to opravdu skok.
+
displej
baterie
Optimus UI
-
klávesnice
chybí mechanická spoušt fotoaparátu
malé hlavní tlačítko
S tímto telefonem jsem byl celkem spokojen a nestyděl bych se ho doporučit některému mému známému.