LG G2 - obecná diskuze

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod technek 26. 5. 2015 18:02

Jakým způsobem posíláte obsah přes WiFi direct?
technek
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 5. 2015 00:04

Tak jak jste spokojeni s upgradem na 5.0.2?
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod podlo 28. 5. 2015 07:54

Já zatím moc ne. Sice systém zrychlil, notifikace fajn a nemám žádné "zásadní" problémy. Je ale několik věcí, které se mi nelíbí:
1. Zmizela funkce bezdrátové úložiště. Rád jsem používal pro přesouvání dat a vyhovovalo mi to tak.
2. Tažením home tlačítka vyskakovala volba, která umožnila okamžité otevření screenshotu v poznámkách, kde bylo hned možné udělat poznámku, nákres,... a uložit. Funkce chybí.
3. Chybí i on-screen-phone a posunutí aplikace do strany. Sice jsem nepoužíval, ale někomu může chybět.
4. Úplně se mi nelíbí nový vestavěný kalendář. Byl jsem zvyklý na náhled měsíce a pod ním zobrazení agendy. Takhle už to nejde. Ale asi otázka zvyku a je fakt, že nový kalendář je v samotném náhledu přehlednější.
5. Trochu zamrzí, že nefunguje proklik k budíku přes hodiny na liště, jak je tomu u čistého androidu.
6. Asi se mi úplně nelíbí designově, ale to je otázka vkusu.
Nepozoruji na svém telefonu žádné zásadní změny ve výdrži baterie. Mám pocit, že si systém ukousne tak o 100Mb ram více.
Za mě celkově - android sám o sobě asi ok, ale LG to tentokrát trochu odfláklo. V předchozí verzi to bylo nadšení, teď spíše zklamání. Ale berte to jako subjektivní názor, třeba to ostatní vidí jinak.
podlo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod venca60 28. 5. 2015 08:03

Ahoj, funkce screenshot stale je. Ale musis si ji v nasteveni vlozit do domovskych dotykovych tlacitek".
Přílohy
QuickMemo+_2015-05-28-08-57-52.png
venca60
Junior

Odeslat příspěvekod podlo 28. 5. 2015 08:11

Venco, díky. Tohle jsem tam také našel a mám to tak nastavené. Šlo mi ale o stejnou funkci bez nutnosti mít 4 domovská tlačítka. Dříve tažením domácího tlačítka vyskočily dvě volby -vyhledávání a poznámky, teď už je to jen google... Ale žít se s tím samozřejmě dá. :-)
podlo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eddward 28. 5. 2015 11:06

@podlo
1. nj zmizela, pytal som sa LG preco, tak vraj kvoli samotnemu systemu Lollipop to museli odstranit. Ja som to tiez velmi casto vyuzival. Existuju 2 bezdrotove riesenia bez nutnosti instalacie dalsej aplikacie. Prva je samozrejme Bluetooth, ktory je ale dost pomaly na väcsie veci a druhe riesenie, najviac pouzitelne je WIFI spojenie LG PC Suite. V podstate teda staci len spustit na PC ten PC Suite, pripojit sa na telefon a presuvat hudbu, video, audio atd... ide to rychlostou WIFI a je to stale bezdrotove. Nie je to ale take pohodlne ako Wireless storage.
2. QuickMemo pokial viem je aj v notifikacnej liste odkial sa da hned spustit, pokial ide len o to
3. Posunutie aplikacii do strany zmizlo a som za to velmi rad pokial to len trosku pomohlo plynulosti systemu. Niekedy je menej viac. Vadilo mi ze ta funkcia neustale sedela v spustenych procesoch v RAM a nesla vypnut.
4. Kalendar neriesim, vstavany sa da dokonca uplne vypnut. Pouzivam od Googlu a celkom mi vyhovuje.
5. Nefunguje, ale existuju widgety ktore to vedia, ja pouzivam Weather & Clock Widget, ktory to bez problemov zvlada
6. Dizajn za mna fajn, len skoda ze je to taky polo-material design. Ked uz s tym zacali mali to dotiahnut do podoby Google aplikacii. Nepacia sa mi ale niektore farby ako v ta v aplikacii SMS - horcicova :D

Obecne som spokojny, je to krok vpred, bateria vydrzi minimalne rovako ak nie lepsie, nabijanie rovnake, plynulost a vykonnost systemu lepsia... v aplikaciach kde bolo skrolovanie trhane, bezi teraz plynulo... RAM viac menej na rovnakej urovni...
LG to podla mna neodflaklo a do buducna kludne beriem dalsie "odlahcovanie" systemu...

Zatial som sa stretol len s jednou drobnou chybou. Prestalo mi fungovaat automaticke otacanie obrazovky v akejkolvek aplikacii. Nedalo sa to nijak spojazdnit, skusal som vsetko, pomohol ale restart odvtedy funguje a druhykrat som sa s tym zatial nestretol. Vtedy to bolo bez restartu viac ako 100 hodin.
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod Teofan 28. 5. 2015 11:31

Po aktualizaci na 502 se mi rapidně snížila kvalita fotek z vestavěné aplikace, jsou velmi tmavé a když fotím s bleskem tak mi přijde že to vyfotí až po blesku a fotka je skoro černá, když fotím přes aplikaci třetí strany jsou fotky mnohem lepší. Má někdo podobnou zkušenost?
Teofan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod podlo 28. 5. 2015 11:46

Díky Eddwarde.
Quick memo v liště fakt funguje pěkně.
Těch možností bezdrátového připojení je samozřejmě víc, ale prostě mám pocit, že o to nejlepší a nejjednodušší jsem přišel. A ten LG soft se s tím fakt nedá srovnávat.
Jak jsem psal o tom designu, tak jsem tím myslel přesně to, co popisuješ.
Jinak se opravdu nesnažím tvrdit, že mnou popsané body nemají řešení - samozřejmě mají. Jen mi asi k mému způsobu práce vyhovují trochu méně.

Ohledně foťáku - s bleskem jsem ještě po aktualizaci nefotil, ale běžné fotky za světla mi přijdou srovnatelné.
podlo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Eddward 28. 5. 2015 12:01

Za mna fotky OK, ziadny problem
PC: Core i7 8700K@4.8Ghz, 16GB DDR4 Corsair, MSI Z370 GAMING PRO CARBON, MSI RTX 2080 GAMING X TRIO, Win 11
Laptop: Core i5 1240P@4.4Ghz, 16GB DDR4, 500GB NVMe, Win 11
Phone: SG S25 Ultra 512GB Black w/ Buds Pro, Android 15
Eddward
Junior

Odeslat příspěvekod riki 28. 5. 2015 19:08

Tak u mě fotky celkem fajn,ale výdrž je tak o půl dne menší než na KK a hard reset přes kombinaci tlačítek mi nejde jako na KK.Co jsem si ještě všiml,tak když přecházím mezi wifi,tak se mi na jinou sám nepřihlásí,musím ručně.Že dali pryč bezdrátové uložiště je fakt škoda,to jsem hodně používal.Jinak jako takový se mi celkem líbí.
Nikdy není tak špatně,aby nemohlo být ještě hůř.
riki
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 28. 5. 2015 22:12

Já výdrž pozoruju lepší. Bez HR po upgradu.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod ferokulda 3. 6. 2015 21:48

Zdravim,
nezbyl vám někomu a neměl byste někdo na prodej černé (tmavé) pouzdro Jekod na LG G2 (viz obrázek)?
Díky

Obrázek
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod technek 4. 6. 2015 13:10

Jakým způsobem čistíte mřížku reproduktoru na sluchátku? Pozoruji zhoršení zvukového výstupu..
technek
Junior

Odeslat příspěvekod ferokulda 4. 6. 2015 14:34

Nejlepší je to vyčistit zevnitř, ale to bys to musel rozebrat. Zkus tedy na vatovou tyčinku kapnout líh a vyčistit to zvenku. Řešením je taky opatrně to profouknout stlačeným vzduchem.
ferokulda
Junior

Odeslat příspěvekod JodiBB 6. 6. 2015 16:42

Zdravim,
Ako riesite nahravanie videa v novom lolipope? Vstavana apka a aj google fotak ku*via zvuk kvoli "feature" vypinania mikrofonu. Pouzival som na kk nejalu apku LgCamera ale ta mi v lolipope odmieta automaticky ostrit. :/
Poradite niekto?
Dik
JodiBB
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka