Optimus L9 II

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Hamk 12. 6. 2014 12:09

Ahoj, aktualizoval jsem L9 II na poslední verzi Androidu 4.4.2. Navím si ale rady s novou klávesnicí, která se mi vlivem upgradu změnila. A to konkrétně nevím, jak naučit klávesnici nové slovo, které není ve slovníku T9. Tedy, když jej nampíšu manuálně, tak jak udělat to, aby si jej slovník T9 zapamatoval ?? V minulé verzi Androidu to šlo jednodušw. Jen jsem vyťukal neznámé slovo manuálně a klikl na uložit... Nyní mi to po napsání nového slova tuto volbu uložení nenabídne.

Vymyslel jsem jen to, že lze slovo napsat do slovníku naučených slov, ale to bych vždy musel do menu, nastavení atd... prostě přes 5 různých kliknutí... Určitě to nějak musí jít již během psaání SMS....

Nevíte jak na to ?? Díky ;)
Hamk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PD 13. 6. 2014 08:14

Já když napíšu cizí slovo a píšu ho podruhý, tak mi ho telefon nabídne v nápovědě bez ukládání.

pro 1pepino
Chrom už nemám, ale když na stream.cz najedu v opeře, tak mi to automaticky nabídne jejich aplikaci. Ta ti nefunguje?
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 13. 6. 2014 12:35

Tak, přidám svoje zkušenosti s KitKatem:

Zapnul jsem si KnockOn, protože jsem ho prostě chtěl. Je to bezva, velmi pohodlné, ale jak už bylo zmíněno, škoda, že odemčení nedělá displej, takhle se mi stávalo často, že jsem měl telefon na stole, něco na ten stůl razantněji položil a telefon se prostě odemknul. Tak ho teď zkouším mít vypnutý a čekám jestli to přinese i důsledky v nějakých dalších věcech, viz níže.

Po updatu na KitKat (ale nemám pocit, že by se to stalo hned, nebo aspoň ne v takové míře) mi hodně zlobí jakékoliv aplikace, které nějak souvisí se zvukem či hudbou. Prostě se stane, že hudební přehrávač najednou přestane hrát. A vůbec se chová divně, třeba na zamykací obrazovce ho pořád mám, ač jsem ho zabil z menu multitaskingu. Nebo ho prostě jenom otevřu a začne hned hrát tam, kde byl naposledy (takhle se na JB teda rozhodně nechoval). Pojal jsem podezřejní, že to dělá jen ten přehrávač od LG, ale zjistil jsem, že podobně se chová i Hudba Play a Spotify. A to nemluvím o tom, že i Záznam zvuku to dělá (při nahrávání i přehrávání nahraného). Vzhledem k tomu, že se mi hodněkrát stalo, že hudba přestala hrát, když jsem telefon odemknul tlačítkem na boku (tak mě napadlo, jestli nějakou rotyku v tom nedělá ten KnockOn, že se třeba telefon v kapse nějak blbě zatřese a odemkne se - hlavně proto jsem ho teď zkusil vypnout, jestli to s tím něco udělá), ale chovat by se to tak nemělo, no ne? Prostě, hudební přehrávač a další věci jsou takhle dost nepoužitelné...
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod Hamk 13. 6. 2014 12:48

[quote="PD"]Já když napíšu cizí slovo a píšu ho podruhý, tak mi ho telefon nabídne v nápovědě bez ukládání.

Tak toto jsem taky zkoušel a nic. Normálně napíšu nějaké slovo, které slovník nezná a pak ho napíšu znovu a nikdy se neuloží... To mě fakt štve. To pak význam T9 a učení nových slov nemá smysl, protože to neumí. Ale nechce se mi tomu věřit..
Hamk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 13. 6. 2014 18:19

Tak jsem došel k závěru: chci zpátky na JB. Byl jsem se podívat na XDA, ale s úpravama androidích telefonů nemám absolutně nejmenší zkušenosti, vůbec netuším, co to je to CWM a co s ním mám dělat a tady tyhle (asi základní) věci.

Našel by se tu někdo ochotný, kdo by jednoduše popsal postup, jak to udělat? Potom to už zvládnu, taková lama zase nejsem O:-)
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod RidgeBerča 14. 6. 2014 04:25

Taky jsem se pidila po tom, jestli je tu nekdo ochotny a asi neni. Treba budes mit vetsi stesti. Ja uz si pomalu zvykam, sice se seka jako prase i po vypnuti animaci, jeste se mi nepovedlo najit nic, co by se mi libilo, ale asi uz do toho drbat nebudu, pri mym stesti bych to pos*ala uplne :)
RidgeBerča
Junior

Odeslat příspěvekod MaroH 14. 6. 2014 07:45

z kitkatu se mi libi snad jenom prehravac na zamykaci obrazovce a bile schema s pruhlednou listou...jinak to taky vidim na downgrade... jinak to *****: deje se mi to tez knock on mam vyply po tom co jsem zjistil ze vlastne nefunguje takze to nesouvisí s nim nevim v cem je problemhudba se mi taky ruzne vypina a aplikae padaji casto a vsechny.

Pokud tady jeste prijde nekdo jako ja a napadne ho i pres vschny negativa ze MOZNA maji ostatni problemy protoze neudelali factory reset nebo ze zpomaleni je MIRNE a stoji za to mit aktualni verzi tak se na to fakt vykaslete....nestoji o za to zadne velke plusy se nekonaji jenom to otravuje aktualizace opravdu neni dobry napad
MaroH
Junior

Odeslat příspěvekod kk.berry 14. 6. 2014 08:19

Tak musím říct, že jsem taky aktualizoval, ale žádné problémy jako sekání, padání aplikací, atd. nemám. Vlastně bych řekl, že žádný rozdíl mezi JB a KK nevidím. Jediné, co opravdu zlobí, je knock on. Je zde veliká citlivost a displej se zapíná při sebemenším otřesu.
kk.berry
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 14. 6. 2014 10:09

Což plyne z toho, že u L9 II KnockOn funguje na gyroskop a ne na displej...

Jinak reset jsem prováděl. Před ním se KitKat sekal hrozně, po resetu to bylo řádově pár minut (možná desítek minut) OK, ale potom se to vrátilo do starých kolejí... Na JB vážně nebyl nejmenší problém a pořád jsem přesvědčenej o tom, že s ním je telefon bezva... Jen kdyby někdo poradil s tím downgradem... :hm
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod PD 15. 6. 2014 11:05

Já jsem flashnuti na JB dělal podle tady toho návodu:

androidforum.cz/navod-re-flash-rom-downgrade-upgrade-unbrick-t55820.html

první část je příprava a druhá flashnutí. Je tam taky odkaz na obrazovej návod, kterej hodně pomůže.
PD
Junior

Odeslat příspěvekod RedeeMrd 16. 6. 2014 09:53

Díky, ale otázka zní: fungoval by nějaký podobný postup na Mac? Případně se můžu domluvit se spolubydlou a zkusit to udělat u něj na PC. Snad to bude fungovat teda...
RedeeMrd
Junior

Odeslat příspěvekod bozenkakozena 21. 6. 2014 17:50

Zkoušeli jste někdo přepnout z Dalvika na ART? Mě se na artu nic neseká a zatím vše funguje tak jak má.
bozenkakozena
Junior

Odeslat příspěvekod matesimo 21. 6. 2014 19:23

a kde v nastavení se to prosím přepíná? děkuji
matesimo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 21. 6. 2014 19:38

Vývojářské možnosti -> Výběr běhového prostředí
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PD 21. 6. 2014 20:27

Já to mám pod názvem "Vyberte dobu chodu". Ještě před tim je potřeba 7x kliknout na "Číslo sestavení" v "Info o telefonu". Svoje zážitky s ARTem jsem popsal na předchozí stránce.
Mot. T180 | SX1 mod. (Symbian OS 6.1) | N80 (Symbian OS 9.1) | E71 (Symbian OS 9.2) | Huawei U8160 (Android 2.2.1) | LG Optimus L9 II (Android 4.4.2) | Samsung Galaxy A40 (Android 10)
PD
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka