LG G3 - obecná diskuse

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tesař 24. 6. 2014 18:21

"Minimum svítivosti LED diod."
Bohužel to tak jednoduché není, kdyby bylo tak by to výrobci dělali :-) Bylo by to na delší podávání, ale zjednodušeně tím jak snižujete svítivost diod, tedy intenzitu podsvětlení a zároveň máme displej s relativně malým kontrastem zvyšuje se kvantizační šum v obraze , chcete-li dochází k výrazné pasterizaci, tomu se výrobci snaží zabránit a tak nastavuji minimální podsvětlení tak jak nastavuji. Výrobce si může částečně pomoci vyšší spínací frekvenci PWM u LED diod, ale to zvyšuje spínací ztráty což není u bateriových zařízení žádoucí. Jsou i jiné metody, ale vždy je něco za něco, proto se nakonec na trhu objevuji zařízení s příliš vysokým minimálním jasem.
K přebarvování AMOLED, profil v tom nehraje roli, měří se optickou sondou a zobrazení provádí sw, který barvu nastavuje přímím "adresováním" barvy v příslušném barevném prostoru. Jasně výrobce by to mohl vyřešit lepší kalibrací, ale i zde jsou důvody proč se tak neděje. Jedním z nich je i marketing, omalovánky táhnou ;-)
Tesař
Junior

Odeslat příspěvekod beat 24. 6. 2014 19:09

Zajímavé, že je to vždy podle konkrétní situace, že?

Například AMOLED u Samsung má "přepálené barvy" - ač tato věrta je nesmysl, barva nemůže být přepálená...to může být olej.
Ale na stranu druhou, když má třeba iPhone VELMI barevné a kontrastní snímky, tak fotí lépe než třeba Sony, které má vcelku realistické podání barev na výsledné fotografii.

Takže ano, omalovánky táhnou. Plakáty se prodávají s přesaturovanými barvami, pohldnice taktéž, lidé si v naprosté většině nechávají vyvolávat fotky na lesklý a ne na matný papír....televizor jede většinou na ten nejbarevnější profil a tak dále.....
Nic není dokonalé.
beat
Junior

Odeslat příspěvekod backpa 25. 6. 2014 06:43

Na Kase se změnilo předpokládané datum doručení na 09.07.2014. Posunutí o cca 2 týdny se mi vůbec nelíbí. Inu, nezbývá než čekat.
Kód: Vybrat vše
http://www.phonearena.com/news/LG-G3-will-be-launched-around-the-world-starting-June-27_id57427

PS: Po vypnutí automatického jasu se jas ještě o něco zvýší.
backpa
Junior

Odeslat příspěvekod koblih.jr 25. 6. 2014 10:35

Jestli to není třeba tím, že kapacita předobjednávek je zcela vyčerpána. A původní datum platí.
Pro dodatečné regulérní objednávky za plnou cenu pak asi bude datum v červenci.

Takhle bych si to vysvětloval já.
Tady nic není. Výš koukej. :-)
koblih.jr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod backpa 25. 6. 2014 11:23

To si nejsem jist, protože já ten telefon objednal hned první den. Takže kdo ví, kde je zakopanej čert.
backpa
Junior

Odeslat příspěvekod cumu 25. 6. 2014 11:32

Psal jsem přímo na českou podporu LG..níže je odpověď, která mě donutila přemýšlet o zrušení objednávky a zakoupení jiné vlajkové lodě..měsíc se mi čekat nechce..

Pekny den
Dakujeme, ze ste sa obratili na zakaznicku linku LG Electronics
Podla nasich informacii by mal byt dostupny az od 27/07/2014, nepozname dovod, preco vas promotery informovali takymto sposobom
cumu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lee123 25. 6. 2014 11:33

To stejne. Nejdriv 11.6. pote 25.6. a ted je tam 9.7. To cekani me vazne nebavi. Tel objednany taky v prvnich dnech.
Lee123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod orgasmic 25. 6. 2014 11:41

Tak si kupte neco lepsiho :D
NEevlim, tedy jsem.
orgasmic
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 25. 6. 2014 12:13

A to jste si vážně mysleli, že Alza nebo Kasa.cz dodrží termín dodání?? Proč by měly tyto eshopy mít LG G3 dříve než oficiálně uvádí LG :-(
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod cumu 25. 6. 2014 12:22

no já jsem se na sobotní Android Roadshow ptal přímo zástupců LG a ti mi neochvějně tvrdili, že G3 bude v pátek 27.6. na skladě ve většině obchodů..upřímně mám teď dilema, jestli objednávku zrušit a jít do něčeho jiného nebo ještě pár týdnů vydržet..
cumu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod backpa 25. 6. 2014 12:50

Kdyby tu byl lepší telefon, tak ruším a nečekám, ale bohužel v ČR nic lepšího není :(
A jestli se má čekat do konce července, tak to si hodně lidí koupi rozmyslí, zvlášť, když na Aukru je S5 za 14k.
backpa
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 25. 6. 2014 12:56

Kdo jej bude chtít, ten si počká, stejně jako se čekalo např. na Z2 :-)
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod opatow 25. 6. 2014 13:43

Mě před 10ti dny přišlo totot: "Dobrý den, Vámi objednané zboží mobilní telefon LG G3 (D855) - 32GB Metallic Black je momentálně nedostupné na našem centrálním skladu. Předpokládaný termín dodání ze strany dodavatele je 22. 6. 2014. Následně bude Vaše objednávka obratem předána k vyřízení. Ohledně změny stavu objednávky Vás budeme i nadále informovat. Děkujeme za pochopení a omlouváme se za případné komplikace. S pozdravem ........ KASA.cz ".
Tak jsem žil v domění,že je to poslední informace před dodáním . ...
Samsung Galaxy S I ,II, IV, LG G3,
opatow
Junior

Odeslat příspěvekod darkseid 25. 6. 2014 14:21

asi se nato vykaslu, jestli vyjde az za mesic, to muzu cekat rovnou na note4,s5 prime nebo ip6 ....mozna koupim g2, a usetrim dost penez, a takovej rozdil tam zas neni
darkseid
Junior

Odeslat příspěvekod Jarousek06 25. 6. 2014 14:52

Musím říct, že také sleduji dění kolem G3, mám předobjednáno, ale do konce července (nebo i déle) se mi rozhodně čekat nechce. Původně jsem chtěl jít do G2, ale ta úvodní cena G3 mě docela zlákala. Takže počkám na nějaké oficiální vyjádření, a když se zpoždění dodávek potvrdí, půjdu do G2.
Wait and see
Jarousek06
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka