LG G3 - obecná diskuse

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Tesař 21. 7. 2014 09:52

Již je alespoň známá příčina toho vypínání?
Teoreticky jsou tři základní možnosti, přehřívání , baterie, software.
- Software, asi nejmenší problém, který vyřeší upgrade fw.
- Baterie, tedy přesněji napájecí sytém který někdy, neznámo proč nedodá dostatek energie, pro LG asi největší průšvih a náklady na řešení
- Přehřívání, to by ty bestie vyřešili sw ať již snížením taktu nebo vkládám "NOP" a snižováním oni by měli po strastech a uživatele částečně po výkonu. Následoval by redesign s lepším chlazením, případně s lepším procesorem dragon 805 atd.
Tesař
Junior

Odeslat příspěvekod sune2009 21. 7. 2014 10:09

Tesař: nikde jsem na to nenarazil a všude příšou,ať lidi zkusí jen factory reset a někomu to pomohlo a někomu ne. čím to je,kdoví...Ale je škoda,že se k tomu nepostaví čelem a neřeknou ok víme o tom,ale řešíme to.
Vzpomínám,že třeba s Go PRO 3 Black Hero(myslím,že to byla ona) byl taky průser při startu,ale hned to přiznali a řekli,že se to řeší...
sune2009
Junior

Odeslat příspěvekod backpa 21. 7. 2014 10:25

S tím lepším procesorem pochybuju, to by to každý reklamoval. Ale kdyby udělali lepší chlazení, tak bych klidně i svůj, zatím nezávadný, G3 dal na výměnu :D

PS: O těch restartech LG ví. Už se to tu probíralo před pár týdny.
Naposledy upravil backpa dne 21. 7. 2014 10:29, celkově upraveno 1
backpa
Junior

Odeslat příspěvekod barmuska 21. 7. 2014 10:27

Já tedy problém s vypínáním od začátku prodeje stále nemám, ale pro zajímavost jsem se byla zeptat v datartu, ukazovali mi výpisy reklamací a ani jednu tam nemají. Na Alze ale třeba stáhli tu hlášku o produktu s minimální reklamovaností :D

Přehříváním to ale asi nebude, když se někomu vypíná v noci ne? :) Já jsem se ptala na LG zda ví, jestli jde o softwarový problém, a řekli že ano. Tak uvidíme
barmuska
Junior

Odeslat příspěvekod Pillowrecker 21. 7. 2014 11:40

Tesař píše:- Přehřívání, to by ty bestie vyřešili sw ať již snížením taktu nebo vkládám "NOP" a snižováním oni by měli po strastech a uživatele částečně po výkonu.

Však to už ten chipset dělá teď. Proto jde výkon při zátěži (např. Antutu) tak rapidně dolů. Ovšem i s throttlingem jde teplota telefonu nahoru, po pár desítkách minut hraní je nejen nepříjemné telefon držet ale i dotýkat se prsty displeje, protože pálí.
Je to krásný důkaz toho, že zvyšují výkon, ale ignorují fyziku. TPW se zvšuje a na chlazení se kašle, je jasné že pokud umísítí tak výkonný HW do plastového pouzdra, že budou problémy s chlazením.

Takové M8 sice taky pálí do rukou, ale díky tomu že hliníkové tělo používá jako pasivní chladič nemusí throttlovat, nebo minimálně, a protože hliník rozvádí teplo rovnoměrně, je sice celý telefon teplý, ale není to tak nepříjemné, jako téměř se popálit o jedno místo na plastových telefonech. Rozhodně ale i to je na míle vzdálené příjemnému používání.

Budou se muset začít soustředit i na tyto zdánlivě nepodstatné věci (zvlásť pro marketingová oddělení), jinak z toho budou (a už začínají být) stále větší problémy.

Ohledně vypínání bych to viděl buď na vadné baterie (skokově spadne napětí na nulu a telefon se vypne) nebo chybu HW napájení obecně, případně chybu v SW powermanagementu.
Lenovo Y700-15ISK | Samsung Galaxy Note 8 | Sony PS4 | New Nintendo 3DS XL | Sony RX100
Pillowrecker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod backpa 21. 7. 2014 12:11

Teď jsem zkusil Dead Triger 2 (nejvyšší detaily), zkoušeno venku (32°C ve stínu, já ale hrál v altánku, kde byla teplota vyšší) a vlivem teploty se snížilo podsvícení na 80%, ale hra bežela pořád plynule. Hrál jsem cca 20 minut. Telefon už byl hodně zahřátej, navíc v QC pouzdře, ale nic strašného. Akorát se obávám, že v zimě se to bude uvnitř neskutečně orošovat a aby to nepoškodilo telefon nebo bílé proužky nezměnily barvu (beru v potaz i voděodolný povlak na plošných spojích)....
backpa
Junior

Odeslat příspěvekod Wolv3rine 21. 7. 2014 19:14

Tak já mam G3 necelý týden (32 GB, Alza), a dneska při odchodu z práce ťukam na display a nic. Tak zkoušim telefon zapnout - nic, vyndat a zandat baterku - nic, připojit na nabíječku - nic, factory reset - nic. Takže zítra reklamace a měsíc se starým dobrým Samsungem Wave a Badou >:-(
Wolv3rine
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jarousek06 21. 7. 2014 22:05

Docela me prekvapuje to mnozstvi problemu,ktere se zde resi. Ja muzu naopak pridat jeden pozitivni komentar. G3 mam hned od "zacatku" a zatim vse uplne v pohode. Verze 16 GB titan. S telefonem jsem fakt spokojeny, splnuje vsechno,co jsem cekal.
Jarousek06
Junior

Odeslat příspěvekod gerremi 22. 7. 2014 10:01

Treba brat do uvahy ze sa najde viac tych,ktori sem napisu ked sa u nich objavi problem ako tych ktorym mobil funguje bez problemov.
U mna od zaciatku uplne bez chyb ;-)
gerremi
Junior

Odeslat příspěvekod vipaleus 22. 7. 2014 15:00

Dobrý den,
prosím vás existuje pro LG G3, něco jako kies pro samsung? Jestli ano pošlete mě prosím odkaz.
Děkuji.
vipaleus
Junior

Odeslat příspěvekod sune2009 23. 7. 2014 19:18

Karl: v pohodě,já jsem zvyklý na podobné vyvolání flamu,ossobně má dnes hodně klonů a napodobitelů.Ještě,že nechodíš na garáž,tam bys to nevydržel.:-D Ale určitě si o ní hodně slyšel...
Jinak vypnutí zatím nastálo stále jen jednou,tak u mě asi zůstane.
sune2009
Junior

Odeslat příspěvekod Jackel 23. 7. 2014 20:13

Bohužel mě se též již několikrát telefon vypnul, ale pro jeho opětovné spuštění jsem musel vyndat pokaždé baterii, což mi začíná být dosti otravné. Také po vypnutí musíte vyndat baterii, nebo vám jde normálně přes tlačítko power normálně nastartovat? Mám verzi 32GB Metallic Black z předobjednávky.
Jackel
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sune2009 23. 7. 2014 20:14

jackel: rád se Ti k tomu vyjádřím jako majitel G3 32GB Gold verze z předobjednávky z Alzy.Vypnutí se mi stalo jen jednou a šlo to normálně nastartovat přes tlačítko power na zadní straně
sune2009
Junior

Odeslat příspěvekod backpa 23. 7. 2014 20:50

Jak to tak čtu, tak nejvíce problému mají 32GB verze barvy Titan, poté 32GB Gold. 16GB jsou většinou v pohodě. NO každopádně uvidím, jak se k tomuto LG postaví. Mě se to sice stalo jenom jednou (vyndání baterie), ale docela mě to mrzí, LG G3 není špatný telefon a toto ho sráží :( .
backpa
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka