LG G3 - obecná diskuse

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod peter316 17. 5. 2016 19:14

Zdravím, nie som majiteľom LG G3 ale zvažujem kúpu tohto mobilu z druhej ruky. Teraz vlastním Honor 3C s ktorým nemám žiadne problémy, ale obzerám sa po nejakom upgrade a náhodne som narazil na G3 síce 16GB verzia no za 160 Eur. Väčší displej by bol pre mňa skôr plus 5,5" je si myslím originál, chcel by som vedieť Váš objektívny názor či by som mal ísť doň. Vďaka
Honot 3C -> Huawei P10 lite -> Xiaomi Mi A2 -> Samsung Galaxy A50 -> Xiaomi Mi 9T -> Samsung Galaxy S10
peter316
Junior

Odeslat příspěvekod fverny94 18. 5. 2016 00:10

Bych řekl, že ta verze 2/16 už je slabá. Každopádně z honoru to bude upgrade.
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 18. 5. 2016 00:19

Za ty peníze je G3 dobrý kauf, spíše jde o to, zda použitá nebude mít nějaké skryté vady ap.
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod peter316 18. 5. 2016 17:57

Aha až teraz som si pozrel, že 16gb verzia má "len" 2gb ram, každopádne to na chod androidu 6.0 musí postačovať, hlavne keď to nie je Touchwiz
Honot 3C -> Huawei P10 lite -> Xiaomi Mi A2 -> Samsung Galaxy A50 -> Xiaomi Mi 9T -> Samsung Galaxy S10
peter316
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 18. 5. 2016 18:05

Verze Androidu nemá na velikost RAM vliv, ale 2GB je dostačující hodnota
Nick Cave
Administrátor

Odeslat příspěvekod Bukovec CZ 1. 6. 2016 21:22

Tak jsem šel do LG G3 32GB model D855- za cenu kolem 6500 Kč se nesežene nic lepšího.

Design mile překvapil, systém plynulý vše v pohodě až na výrazné zahřívání v oblasti kolem fotoaparátu. A to ihned po prvním spuštění! Tak nevím... je to vlastnost každého kousku, nebo je to na reklamaci? Je to první spuštění, tak nevím, jestli si za pár dní nesedne, jak to vidíte vy?
Bukovec CZ
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 1. 6. 2016 21:38

G3 hřeje, to je pravda. Ale až při větší zátěži.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bukovec CZ 1. 6. 2016 21:59

Takže když hřeje pořád, tak je to špatně :?)
Bukovec CZ
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 1. 6. 2016 22:01

Ano.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Bukovec CZ 2. 6. 2016 21:10

Tak jsem nechal 2 nabíjecí cykly, telefon už se tolik nepřehřívá, ale je vlahý.

Na CPU monitoru mám hodnoty kolem 50 °C, jak to máte vy?

Je to normál, nebo je to fakt špatně a tudíž na reklamaci(případně na vrácení v rámci 14 denní lhůty)?
Bukovec CZ
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 6. 2016 23:51

U fotáku hreje, je tam procesor. Ale pri vetsi zatezi, vysokem jasu a delsim pouzivani topi pekne kazdy...
Pokud se zacne prehrivat,je to znat na poklesu vykonu (podtaktovani cpu) a nelze nastavit jas 100 %, hodí hlášku, že je vysoká teplota.
Mobil-man
Junior

Odeslat příspěvekod Bukovec CZ 3. 6. 2016 07:11

Takže při youtubu ti taky trochu hřeje?

Snažím se zjistit, jestli je to v mezích, nebo ne....
Bukovec CZ
Junior

Odeslat příspěvekod fverny94 4. 6. 2016 00:01

Dokud se ti nebude pravidelně objevovat hláška o vysoké teplotě, či se telefon nezačne vypínat, tak to moc hrotíš.
Výměny prasklých skel, další drobné HW opravy, opravy IMEI, S/N, unbrick a další SW opravy.
fverny94
Junior

Odeslat příspěvekod Bukovec CZ 4. 6. 2016 12:06

Můj první smatphone, tak mě neukamenujte :D

Mě prostě klidová teplota 38°C mírná zátěž 50°C(procházení widgetů, nastavení, world, mail, aktualizace) střední zátěž 60°C(prohlížení videa) připadá docela dost.
Bukovec CZ
Junior

Odeslat příspěvekod Mobil-man 4. 6. 2016 23:33

A odkud beres ty hodnoty? Jestli to jsou hodnoty teploty cpu, tak si zkus zobrazit hodnoty cpu u pocitace... je to silene zavisle na vytizeni.
Lepším ukazatelem je teplota baterie (třeba přes aplikaci ampere). Jakmile se dostane k hranici 40 stupnů (a to už subjektivně telefon v ruce hřeje), tak teprve dojde ke snížení taktu cpu, pokud se telefon nabíjí, tak sníží nabíjecí proud apod.

Nech ho vychladnout na pokojovou teplotu a zkus antutu benchmark, jestliže by se měl zahřát prudce, tak to bude vidět na výsledku.
Mobil-man
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka