LG L90-GPS

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Pátek13 12. 10. 2014 14:05

Ahoj, L90 je jeden z mých dvou kandidátů na nový telefon, a proto poprosím majitele o zkušenost z GPS, jak je přesná a citlivá v husté vysoké zástavbě a třeba v lese " na konci světa"?
Díky.
Pátek13
Junior

Odeslat příspěvekod hojko 15. 10. 2014 23:45

U mna zla. Mam L90 par dni a skusal som v lete v zahranici, ziadny husty len, nic extra, pri vypnutom internete chytalo signal asi 5 minut. Ked som si v Strave pozrel zaznam trasy, tak som fakticky nesiel ani po chodniku, ale uplne mimo. Pre mna velke sklamanie.

Dnes som bol behat, nedokazal chytit signal ani normalne. Musel som zapnut internet, nech sa rozbehne, ale na rovnej ceste mi aj tak robil take skoky trasy, ze som neveril. Prakticky som behal podla mapy cez zahrady, mimo cesty, po domoch v okolii. Potom som v nastaveniach pri GPS nastavil, ze nechcem vysoku presnost zamerania (gps+wifi+3g). ale len cisto GPS a zdalo sa, ze je to lepsie. Odskusam najblizsie dni, uvidim podla pocasia, pripadne skusim za jazdy v aute.

Este rozmyslam, ze ci neni problem prave v mojom telefone. V rodine je dalsia L90, tak to tento tyzden skusim a uvidim ako sa bude chovat. V horsom pripade ho vratim, pripadne reklamujem.

V porovnani s HTC 500 su moje prve dojmy na GPS neskutocne sklamanie. HTC Desire 500 je GPS signalom presnejsi ako kamaratov Garmin Edge 500.
hojko
Junior

Odeslat příspěvekod ladisg 16. 10. 2014 08:50

ahoj
Mám sice LG G2 mini, ale gpska by měla být asi stejná. Včera jsem jel 15 km přes Ostravu a gps se nechytla, žena musela zapnout gps u jejího huaweie g300 a ten se po chvilce chytl (Sygic). Večer odjezd ze Staré Bělé - tam se po ujetí 1km chytla a pak už držela. Někde jsem četl, že by to s Glonasem mělo chytat dohromady 24 satelitů, ale v Sygicu to ukazuje jen těch 12, tak nevím...no mizérie :-(.
ladisg
Junior

Odeslat příspěvekod hojko 16. 10. 2014 10:35

Divne, nakolko aj L90 ma GPS, A-GPS a dokonca aj Glonass, ako tak citam na oficialnej stranke. Potom nechapem absolutne to chabe chytanie signalu.
hojko
Junior

Odeslat příspěvekod LadislavM 16. 10. 2014 11:07

Mělo by to chodit. Mám myPhone Next + Sygic a GPS ve vlaku u okénka chodi naprosto spolehlivě a přesně, stačilo půl minuty k zaměření GPS. Jen poznatek - Sygic nemá ráda železnice, ale jen silnice a nepotřebuje data.
LadislavM
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 16. 10. 2014 15:03

Dnes jsem udělal malé porovnání pomocí Moje trasy a GPS test. Můj L90 a Prestigio 5505. Trasa - zástavba, volný prostor, zástavba. Chůze. Celkově přes jeden kilometr. L90 fixnul bez dat a bez simky cca za 3-4 minuty. Se simkou a daty to dává za cca 10-30 vteřin. Viděl kolem dvaceti satelitů, fixoval osm až dvanáct. Prestigio vidělo tak max. 12 a fixuje 5-7. Ovšem největší překvapení mne čekalo když jsem si následně porovnával záznam trasy na mapě. Prestigio s mediatekem totiž zaznamenalo trasu přesněji, v zástavbě byl ten rozdíl kupodivu ještě větší. Nerozumim tomu...
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pátek13 16. 10. 2014 18:25

Dík pánové za názory, něco podobného o "nic moc GPS" u l90 jsem někde na netu četl, ale nemůžu to znova nijít.
Moje situace: klapne-li to mám mít novou práci, jedná se o určité ježdění autem, třeba po Praze nebo Liberci, ale taktéž po malých vesnicích třeba na Vysočině, správně-přesně fungující GPS je tou Alfou a Omegou nového telefonu, chci koupit právě Sygic, budu používat bez dat( už jsem ho používal na Optimusu 500 a OK).V hledáčku mám ještě Huawei G630, nebo cokoli jiného (klidně dražšího).
L90 se mi líbí ,měl jsem možnost si ho "osahat"ale problematická -nespolehlivá GPS je problém.

Dík.
Pátek13
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 16. 10. 2014 18:49

Já navigaci na L90 používám klasiku od Google, nebo Waze. S tím problém nikdy nebyl, chodí spolehlivě. Ty odchylky zas nejsou takové. Používám to i na běhání a geocaching. Ale prostě to je takovej pruměr, spíš tři mínus
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod D.Francis 16. 10. 2014 18:59

A co třeba Samsung Galaxy S3 Neo
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod ramses33 16. 10. 2014 19:46

Nery 16. 10. 2014 15:03 Prestigio s mediatekem totiž zaznamenalo trasu přesněji, v zástavbě byl ten rozdíl kupodivu ještě větší. Nerozumim tomu...

Na tom není nic divného.
GPS a GLONAS jsou neslučitelné systémy, už jsem to psal.
Také je nutno vědět, že počet zobrazených satelitů, nerovná se počet použitelných satelitů. A Prestigio je dobrý foun vyráběný pro CZ. Nemá jen tolik mediální podpory.
Není třeba se divit.
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Nery 16. 10. 2014 20:02

No já měl předtím z práce Pretigio 4322, to byla neskutečná sračka, ale tenhle zatím fakt super. Za ty prachy...
To Neo myslím bude co se týče gps v pohodě. Měl jsem chvíli Ace3 a šlapal dobře.
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pátek13 16. 10. 2014 20:39

Samsung moc nemusím nechám si ho jako poslední možnost i když může být OK(ještě jen modrý, ofiko distribuce)
Prestigio 5505, já se tada taky divím má Mediatek a všeobecně se tvrdí že co se týče GPS,
není nejvhodnější, ale navypadá špatně.
Zatím se tedy spíše musím, vzhledem k vašim zkušenostem přikĺonit k G630.
Pátek13
Junior

Odeslat příspěvekod Nery 16. 10. 2014 20:47

ten 5505 reaguje teda na gps bleskurychle, má 8 gb pamět, podporu OTG, a ty předinstalované kraviny jdou odinstalovat..
Nery
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ramses33 16. 10. 2014 21:06

G 630 je super . Má spoustu vychytávek.
http://consumer.huawei.com/cz/mobile-ph ... u20-cz.htm
ramses33
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Nery 17. 10. 2014 14:02

Tak jsem na L90 nahrál GPS locker a přesnost je rázem o něco lepší.
Nery
Mírně pokročilý

Další stránka