LG L90-GPS

Diskuze o telefonech LG

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 19. 10. 2014 16:52

Přidám zkušenost. Telefon mám od srpna, byl jsem s ním i na dovolené na horách a tam jsem byl zklamán maximálně. Chtěl jsem lovit kešky, ale docela dost jsem pohořel. Sedím na vrcholu hory(!!!) a mám puštěné Mapy.cz a chytám fix bez netu a trvalo to asi tak minutu. Když jsem pustil i AGPS, tak mi to ukazovalo úplný nesmysl asi 3 km ode mě. Byl jsem rád, když mi to aspoň trochu ukazovalo a 5 ulovených kešek mě stálo neskutečné nervy. No a navigace autem je totální propadák. Zkoušel jsem jakousi tu FreeNavitagor (přesně už nevím, smazal jsem fakt po 20 km), dost vysoké hodnocení na Google Play a další totální fiasko. Ukazovalo mi to, že jezdím v poli, i když jsem měl fix na 6-7 satelitů. Pak jsem zkusil Sygic a ta mě sice držela na cestě, ale totálně neregistrovala, když jsem odbočil jinak. Přešel jsem z Lumie, kde fungovala Here navigace asi tak na 100000000000000000 procent líp oproti L90 a považuju to za TOP navigaci v mobilu. Potřebovat od mobilu na prvním místě navigaci, koupím si leda Nokii s Windows Phone. Podle mě do LG L90 GPS ani dávat nemuseli. Stejně se nedá rozumně používat.
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Junior

Odeslat příspěvekod Pátek13 19. 10. 2014 17:40

Dík za názory.
To je mrzuté, pro mě je právě navigace na prvním místě, tak asi L90 vyřadíme.
S Windows Phone nemám vůbec žádnou zkušenost a proto o tomto systému zatím neuvažuji.
Pátek13
Junior

Odeslat příspěvekod hojko 20. 10. 2014 12:37

ramses33: Ty pises, ze GPS a Glonass su nezlucitelne systemy. Ale ked si pozries porovnanie GPS zariadeni, konkretne napriklad cyklopocitace, napr. Garmin Edge 510, tak ten je vdaka Glonassu neskutocne presny. Tu je trebars test Edge 510 v terene, je to priblizne v polovici clanku: http://www.sportreport.sk/index.php/ako ... in-edge510
hojko
Junior

Odeslat příspěvekod roy1 20. 10. 2014 13:59

To OndrejNecas: Tvrdit o navigaci, která neumožňuje zadat průjezdní body do trasy a ani v případě objížďky namá možnost zadat blokování následujících xkm v trase a pořád tě tahá do uzavřeného úseku, že je top, vyžaduje značnou dávku odvahy nebo naivity. Zjevně nevíš co jak funguje, neboť bys nemohl tvrdit, že a-GPS ti udalo polohu 3km jinde než jsi byl, a-GPS má pouze vliv na fix, neboť dodává telefonu info od tom, kde se nachází družice. ne zeměpisné souřadnice, podle popisu tipuju, že poloha byla určena spíš podle sítě. Pokud se ale GPS opravdu chová jak popisuješ, proč si telefon nereklamoval?
roy1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hojko 20. 10. 2014 14:59

roy1: Tiez si myslim, ze mu polohu dalo len podla bts mobilnej siete a stale nemalo chyteny signal z gps.
hojko
Junior

Odeslat příspěvekod Frosty23 20. 10. 2014 16:59

Ahoj lidi. Včera jsem si obědnal LG G2mini a zitra by snad mohlo dorazit.
vidím tady diskuzi o GPS u LG a jelikož je navigace jedna s kličovych věcí ktere bych na tomto Tel chtěl provozovat. (auto,kolo,trek.geocaching)
chtěl jsem se zeptat co vse bych k tomu mel do mobilu nainstalovat a jak postupovat abych to behem tech 14dnu mohl poradne vyzkouset?
Frosty23
Junior

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 20. 10. 2014 17:23

Frosty23: pokud je pro tebe GPS klíčová záležitost, tak abys nebyl zklamaný. U G2 mini je GPS oproti jiným značkám hodně slabá.
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod Frosty23 20. 10. 2014 21:03

no prave z toho mam trochu strach :(
ale tak uvidime,vzal sem ho prez imternet z mobilsmart.cz
takže mam 14dnu na poradne vyzkouseni.
prave že mam vlakno vedle o vyberu mobilu kde jsem se chtel poradit a tam mi doporucovali G2 mini jako slusny tel ktery ma i Glonass
Naposledy upravil Frosty23 dne 20. 10. 2014 22:07, celkově upraveno 1
Frosty23
Junior

Odeslat příspěvekod D.Francis 20. 10. 2014 21:16

Jinde píšeš, že jsi ho vzal z mobilsmart a tady z mobilstar.cz :-D
D.Francis
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Frosty23 20. 10. 2014 22:06

jo mas pravdu,to byl překlep :-D
mobilsmart.cz
Frosty23
Junior

Odeslat příspěvekod Ascaso 25. 10. 2014 21:56

mám l90 a s navi žádný problémy, teda pravda, používám asistovanou, pač potřebuju mít pořád zapnutý data...
srovnatelný s prestigiem, nesrovnatelny s thl, kde to byl nesmysl vedle nesmyslu
Ascaso
Junior

Odeslat příspěvekod OndrejNecas 26. 10. 2014 14:27

to roy1: Zaškrtl jsem "Vysoká přesnost" takže by mělo fungovat jak signál z GPS tak z mobilní sítě, ale ukázalo mi to jen úplný nesmysl a L90 jako turistický pomocník mě zklamal. Jinak nebudu reklamovat telefon s vadou, kterou nemá jen můj kus, ale týká se celé série. Podle mě navíc bude problém jen SW. Špatné ovladače, špatná konfigurace. Takže si počkám na nějakou aktualizaci. Četl jsem, že L90 má dostat během příštího roku Android 5. Takže až na polofunkční GPS je to perfektní mobil a lepší bys do 5 tisíc nesehnal.

Jinak jsem teď nainstaloval navigaci Be-on-road a vypadá, že si s L90 docela rozumí a nebude ukazovat nesmysly. U předchozích, např. Sygic mi vadilo, že když jsem vybočil z vypočítáné trasy, tak si toho všiml za docela dost dlouho a pak ještě dlouho přepočítával trasu. Když ujedeš víc než 500 metrů a navigace pořád nebyla schopna ukázat, kde jsi a kam máš jet, tak to bylo pěkně nanic. U Lumie s Here navigací to bylo do 10 sekund vše přepočítáno a bez problému.
Byl jsem nikde, znám nic
OndrejNecas
Junior

Odeslat příspěvekod hojko 29. 10. 2014 12:20

OndrejNecas: Sygic s HTC to spravil za par sekund, tam problem nebol. Problem by som videl v slabom GPS prave u LG, takze od toho zavisi aj to dlhe prepocitavanie.
hojko
Junior

Předchozí stránka