Otevření Zobrazení fotky neukáže její název

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Da Gony 7. 9. 2024 17:24

Proč když v lineageOS otevřu obrázek v prohlížeči souborů (*),tak mě poblilo horko, ta aplikace (jestli se tomu tak dá (technicky) říkat, když to má ikonu prohlížeče souborů, stejné id aplikace prohlížeče souborů, android.documentsui.kváká to jako prohlížeč souborů, tak to asi bude prohlížeč souborů,
... neukáže ani za vole název souboru !!!

Jde mi vo uplně triviální věc, že hledám v složce fotku a chci vědět, který to je zač soubor, jenže výpis souborů nijak nenaznačí poslední ukázaný soubor, tak si mám pamatovat jestli sjem otevřel IMG:9828 nebo IMG:9882 nebo dalších 7 !!!

(ale za to to pořád jak středula v odborech ukazuje vole "Galerie"), což je mi ale uplně informace ,se kterou si můžu.spláchnout.

To jako programátoři nemysleli na to, že zobrazit název souboru je klíčová vlastnost?

A nabídka tří teček má vole jenom mrzkou položku Tisk. Ty vole to programoval někdo z devadesátek????

Natož info z EXIF aby to ukázalo. To vole si ani nepřestavuju, že by to mohlo umět.

Proč to neukáže Informace jako ta Galerie, aspoň?? Která pro změnu neumí zase jiný důležitý věci. Prostě nemohli naprogramovat jednu aplikaci na fotky a obrázky, která by uměla dvě skupiny důležitých funkcí, místo toho to jsou dva zmetky.

A ke vší smůle, ten prohlížeč souborů nemá takovou tu ikonku X v kolečku, kdy jen zvětší fotku vpřekryvném okně. Což je super funkce, která ale bohužel byla zapovězená jen pro nějaké modální dialogy výběru souborů v částech aplikací.

* Ano , prohlížeč souborů používám překvapivě, když hledám podle názvů souborů nebo jsou pro mě ty názvy důležité nebo potřebuju je přesouvat mezi složkami nebo dokonce mezi (pseudo)vzdálenými filesystémy)... Prostě stará poctivá souborařina. Natož přejmenovat, tohle chtít po té "slavné galerii" je utopické....
Da Gony
Junior