jVlaky - jízdní řády v Javě

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod hekrhy 15. 9. 2008 15:47

trošku se tady pochlubím :-))

vytvořil jsem aplikaci do mobilu, která určitě přijde vhod všem co někdy cestujou vlakem - umí vyhledávat vlakové spojení a procházet jízdní řády...a to všechno bez nutnosti připojovat se někam na internet a platit za to:-)

odkaz ke stažení a návod na http://hekrhy.ic.cz/?page_id=15

jinak stránky jsem rozběhal dneska a aplikace je spíše ještě testovací verze, takže případné chybičky přijdou ještě vychytat...jestli někdo nějakou objevil, ať se klidně ozve

testoval jsem to zatím jen na svém SE W810i, nevím jak to dopadne na jiných telefonech (hlavně jiných značek než SE), jde hlavně o paměťovou náročnost a jestli se to vůbec bude hýbat...ono cca 1MB dat s jízdními řády je pro mobil docela dost :-)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod stukie 15. 9. 2008 17:01

Tak sem to rozchodil na N6234 a bez problémů funguje :)
a pro začátek velice slušný
co mi prozatím nejvíc vadilo je to, že při vyhledávání stanic nejde umazat špatně napsaný písmeno.
stukie
Junior

Odeslat příspěvekod hekrhy 15. 9. 2008 17:19

no u mě to mazání funguje a v emulátoru od nokie taky, ale zkusím pohledat na netu a poladit, ono každý typ mobilu může mít rozvržení klávesnice trochu jinak, takže je to možné... :oops:

//edit: kdyžtak mazání šipkou vlevo by doufám mělo fungovat vždycky :-)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 9. 2008 17:42

Chtěl jsem to vyzkoušet na Nokii 6681, ale tam dojde při vykreslování mapy ČR a její železniční sítě (po zadání odkud kam chci jet) k zaplnění RAMky a následnému restartu, takže bohužel...
jannnn
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hekrhy 15. 9. 2008 18:42

dík za info, škoda že to spadne...
plánuju přidat do nastavení možnost to vykreslování mapy vypnout, tím se to malinko urychlí a ubere to nároky na paměť
a taky zkusím ještě někde nějakou paměť pošetřit, i když už teď to využívá doslova každý bit...ale tak zatím jde o první ostrou verzi, potřebuje ještě vychytat :-)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod stukie 16. 9. 2008 10:36

jo už jsem to našel. Nemažou to kontextový klávesy, ale na ovládacím kříži doleva :) super
ještě by bylo super kdyby to nabízelo tak dvě tři spojení, místo jen jednoho :)
stukie
Junior

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 16. 9. 2008 11:15

Vyzkoušeno na N95 a E65. Funguje.
Jen mám připomínky: proč nejde napsat například písmeno ř? Když podržím šipku směrem dolů, označení se posune jen o zastávku níže a dál ne.
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod hekrhy 16. 9. 2008 11:26

stukie: to bude asi dost problém...více vyhledaných spojení totiž potřebuje více výkonu a více paměti...a mobil nemá ani jedno :-) taky už jsem o tom dříve uvažoval, ale asi se to hned tak nepovede...

seterwohipikule: písmena s háčky a čárkami jsem vypustil, protože nevím jestli je zvládnou napsat všechny mobily...při zadávání názvu se prostě diakritika nerozlišuje
a co se týká podržení šipky a posouvání o více jak jednu pozici - tohle jsem těsně před vydáním ostré verze deaktivoval - bál jsem se totiž problémů s odezvou na pomalejších mobilech :-)) ale není problém zase to zapnout, jen asi tu prodlevu po stisknutí a držení šipky udělám větší...
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod Miruska27 16. 9. 2008 11:52

Funguje to i na Nokii 6300 :tleskani
Miruska27
Junior

Odeslat příspěvekod michal250 18. 9. 2008 15:57

A v jakém programu jste to prosím vytvořil?Děkuji.
michal250
Junior

Odeslat příspěvekod hekrhy 18. 9. 2008 20:50

v NetBeans (http://www.netbeans.org/features/javame/index.html)
+data jsem sbíral pomocí Delphi a MySQL databáze :-)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod fremy 18. 9. 2008 21:33

do N6300 se mi to nevleze, kvůli blbýmu omezení apliakcí pod 1MB. máte nápad, nebo menší verzi?
fremy
Junior

Odeslat příspěvekod hekrhy 18. 9. 2008 21:51

starší verze měla něco přes 700 kB (je na http://hekrhy.ic.cz/jvlaky/080916/jvlaky.zip )
dodělal jsem nějaké optimalizace kvůli rychlosti a velikost se dostala na 1MB...koukám že jsem tím nadělal víc škody jak užitku :-[
někdy zítra to asi předělám zpět...je to sice o 10% rychlejší, ale k čemu to je, když to pak na některých mobilech nejede... :-)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod nitram47 18. 9. 2008 22:16

na SE w580i a aj k700i plne funkcne aj s obrazenim mapy. (ten 1MB subor) 8-D program v pohode, azda pri prechode "zpet" a tuknuti na klavesu, by sa hodilo, keby sa nazov stanice zacal pisat od zaciatku, ale niekomu by to nemuselo vyhovovat, neviem. inak super pocin :tleskani
hard to the core

⇛Nie je umenie smiať sa keď sa ti chce plakať, ale vypiť keď sa ti chce grcať.
nitram47
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hekrhy 19. 9. 2008 11:45

tak už je hotová nová verze, 800 kB, takže snad nebude problém s jejím spuštěním :-))
http://hekrhy.ic.cz/?page_id=81

nitram47: mě zase přijde pohodlnější, když si to ten název pamatuje i po stisku Zpět...když chci třeba změnit něco v nastavení, nebo výchozí stanici, nemusím to pak hledat a vypisovat znova...záleží asi na vkusu :-)
hekrhy
Junior

Další stránka