ahoj všem spřízněným blackberryistům,
mám dva dny 8900, snad nebude vadit, že píšu do tohoto tématu, ale ty stroječky jsou si dost podobné. Předesílám, že jsem podobný přístroj nikdy neměl a tak srovnávám jen s tím málem ze standardní mobilní scény, co jsem zatím poznal. Doufám, že má trápení pramení z neznalosti a najdu zde pomoc

1. největším zklamáním je pro mne fakt, že pokud bb připojím k počítači a spustím desktop manager, tak se mi nikdo nedovolá - na bb mám ikonku dvou přístrojů, bb komunikuje s PC, ale navenek jsem nedostupný
2. očekával jsem, jako např. u Nokia PC Suite, že budu moct smskovat (a spravovat sms) přes PC, je to přeci jen ještě o něco pohodlnější. Ale nic takového jsem v základu nenašel. A taky jsem čekal přes PC plnou správu kontaktů - a nic jsem nenašel.
2. přijde-li mi sms, objeví se mi nahoře ikonka, ale k obsahu zprávy se musím proklikat, tj. bb > ikona SMS a MMS. A pokud se chci podívat na nějaké starší zprávy, tak bb > ikona SMSa MMS > Zobrazit složku > Doručené zprávy SMS... tohle mi přijde příšerně zanořené na to, že je jsou sms jednou z hlavních funkcí - asi to tedy dělám úplně špatně, že? Žeby přidat např. ikonu na hlavní obrazovku? Na to jsem taky zatím nepřišel jak...
3. obecně jsem od té aplikace, dodávané na CD, čekal víc, zřejmě musím najít a zvyknout si na funkce a možnosti, ale v tuhle chvíli jsem si jen zaktualizoval firmware (nyní v4.6.1.133) a víc nic... nějak se mi i nepozdává správa souborů, je to přes tu aplikaci takové nekomfortní. K čemu všemu tedy tu aplikaci používáte? Jen ke stahování souborů, instalaci aplikací a zálohování?
No a na závěr přeci jen chvála - pro mne je bb obrovská změna k lepšímu, používám BIS (T-Mobile), tři maily... (zatím nám akorát nějak nechce bb komunikovat s kalendářem v Exchange (výchozí nastaven dobře), ale to se poddá). Mobilita je každopádně úžasná.
Pomalu přicházím na chuť gps, wifi... a tuším, že mne čeká ještě spousta příjemností.
Díky za trpělivost s lamou i za odpovědi.