Tak se právě rozhoduji jestli by to BlackBerry stálo za to, a měl bych pár dotazů, které by mi to rozhodování určitě usnadnily. Možná tady už nějaké padly, ale vážně si tu diskusi teď nepamatuji celou, tak se omlouvám pokud budu něco opakovat.. a taky vím že většina se dá vygooglit, ale občas jsou na netu tak rozporuplný odpovědi, že se radši zaptám tady a přímo

Zajímá mě hlavně právě model BB 9000..
1. Je k dispozici SKYPE klient, který funguje i přez 3G, nejen přez WiFi jako u iPhonu?
2. Chápu dobře že PIN je něco jako instant messenger, ale jen pro BlackBerry? S jinými přístroji se nespojí?
3. Jak je to s výdrží baterie? Tady jsem našel snad nejvíc protichůdných názorů..
4. Dají se na to v česku stahovat Aplikace? Někde jsem čet že u O2 je s tím nějakej problém (někdo si na to stěžoval ve fóru), ale moc sem nepochopil v čem

5. jak funguje řazení SMS? Klasicky, nebo jako na iPhonu (=podobně jako třeba na ICQ) ? Ten systém co používá právě iPhone je mi velice sympatickej.. pokud to nejde, existuje na to nějaká aplikace?
6. Otázka na tělo pro majitele BB - koupili by jste si ho teď po těch zkušenostech znovu?

Díky moc za každou odpověď.. BB je pro mě velice sympatické zařízení, a popravdě.. shaním zařízení, které mi do co největší míry nahradí notebook/netbook, ať už na práci s e-maily, tak na prohlížení webu, na komunikaci MSN/ICQ, push-maily beru jako velkou výhodu.. a BB 9000 vypadá velice zajímavě..