BlackBerry 9000

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod ga100n 27. 2. 2009 11:46

Na svém BB Bold mám ted FW 4.6.0.237. Hleden na google :)
BB 8100 - BB 9000 - BB 9550 - BB 9700 + PlayBook
ga100n
Junior

Odeslat příspěvekod pepo85 27. 2. 2009 11:51

Samozrejme, toto sa da jednoducho nastvait pri zmene temy Bolda. Najhorsie je, ze drviva vacsina z nich je platenych, ale je dostupny free software na ich zmenu, kde si mozes vytvorit temu podla svojich vlastnych predstav, tzn. mozes dat na plochu jednak polozky najblizsich udalosti z kalendara, taktuet posledne spravy alebo pripomienky. Rovnako je tam moznost zmenit ikony (napriklad na iPhonacke, Nokiacke, stylu Windows a pod.).

Takze ano, da sa to zmenit, zvolenim vhodnej temy.

K tomu Bluetooth v Bolde: co sa tyka vonkajsej komunikacie, inej ako prenosu suborov alebo zalohovania, tak Bluetooth je naozaj v tomto smere zaostalejsi, ako spominal aj Arrow, respektive jeho vyrobna ochrana je zrejme stavana na to, aby bol mozny cez "vonkajsie vplyvy" co najmensi zasah (napr. haknutie cez bluetooth a pod. Na druhej strane sa ale s Boldom celkom dobre hackuju ostatne telefony, co je zaujimave a celkom zabavne :D
Co sa tyka prijimania suborov, vyzaduje predosle potvrdenie cez moznosti v polozke media, tzn. nedaju sa takto rijimat cele zlozky. Na to ale velmi dobre sluzi Desktop manager...
Ericsson g628 :: Siemens c35 :: Nokia 3410 :: Nokia 6320 :: SE T68i+CommuniCam T330 :: SE T610 :: SE T630 :: SE K800i :: BB Bold
Asus F5R-L+ Lacie MD 160GB :: Palm m505
Nikon D80 + Nikkor AF VR 70-300, Sigma DG 28-70 f2.8 a Sigma DG 28-300
pepo85
Junior

Odeslat příspěvekod mkappa 27. 2. 2009 12:07

2 Pepo85: Moc díky, to je dobrá zpráva! Tyhle informace viditelné v telefonu na první pohled už by mi asi fakt chyběly. Z příspěvků jsem pochopil, že jsi tady - co se BB týče - něco jako starý pes :-) Určitě mi tedy můžeš doporučit jeden nebo dva SW-shopy, které by pro BB nabízely zajímavé aplikace (placené i free) a které by hlavně byly slušné (ve smyslu ne-podvodnické). Díky
BlackBerry Bold 9700 (OS 5.0.0.423)
mkappa
Junior

Odeslat příspěvekod pepo85 27. 2. 2009 12:17

Hehe, niet zac, moc stary pes nie som, len spokojny uzivatel a zhodou okolnosti som na tieto temy pozeral v poslednej dobe :D Myslim, ze kludne by ti to iste povedali aj arrow alebo jike, ja som tiez mnohokrat cerpal od nich (klobuk dole chlapci)

V kazdom pripade naj shopiky su crackberry.com a geekberry.com, a ak vies anglicky, su tam aj celkom dobre fora (hlavne na crackberry)

Ten softik na vyrobu tem najdes pod tymto linkom:
http://www.plazmic.com/en/download/index.shtml

V tomto softiku pracuju aj vyvojari tych tem, ktore najdes v predaji na portaloch, ja som sa k nemu zatial dostal len zdialky, ale v najblizsej dobe budem mat volno, tak dam vediet, ako je to s nim blizsie. Viac najdes v SZ
Ericsson g628 :: Siemens c35 :: Nokia 3410 :: Nokia 6320 :: SE T68i+CommuniCam T330 :: SE T610 :: SE T630 :: SE K800i :: BB Bold
pepo85
Junior

Odeslat příspěvekod m3power.sk 27. 2. 2009 13:32

Arrow79 píše:m3power skusal som to len s kablom, cez BT mi nejak nefungoval Bold ako modem, nemal som moc casu sa s tym zabavat, kedze to nepotrebujem :) Ale cez kabel bez problemov.

BT mi funguje normalne, aj pre telefony, aj pre PC (pre DM su podporovane len nativne ovladace od Microsoftu, cize napr. z Widcommom to nepojde. Inak, celkovo je Desktop Manager a BT na prd.. skoro jedine co sa s tym da robit je zalohovat. Cize pouzivam kabel.

Joe Hallo: No wifi je bez problemov, daj si vyhladat siet, pridat ako profil (bude pytat pristupove heslo do siete) a malo by Ti to fungovat. Na prvych OS mal Bold problem s dostanim IP adresy od DHCP servra, tieto to uz maju akotak lepsie. Stale ale pouzivam pevne IP adresy pre Wifi

cez aku aplikaciu si sa pripajal cez net? nejaky postup ako pripojit bolda k notebooku a pripojit notebook na net...
[img]http://www.peppo.sk/power.gif[/img]
m3power.sk
Junior

Odeslat příspěvekod Arrow79 28. 2. 2009 11:50

m3power:

Ako pouzit BlackBerry ako modem:

Potrebujeme:
- zariadenie BlackBerry
- nainstalovany software BlackBerry Desktop Manager
- kabel, resp. BT (BT musi mat ovladace od Microsoftu, ine ovladace nefunguju (widcomm napriklad)

Problemom trosku je to, ze ak chceme pouzit Blackberry ako modem pre PC, resp. book, musi byt spusteny software BlackBerry Desktop Manager. Sice bez spustenia BDM modem figuruje v Spravcovi zariadeni, ale nefunguje. Modem figuruje ako "Standardny modem".

V spravcovi zariadeni > Modemy doplnime vo vlastnostiach Standardneho modemu na karte Spresnenie inicializacny prikaz. Konkretne pre Orange to je:
AT+CGDCONT=1,"IP","INTERNET"

Vytvorime klasicke dial up pripojenie cez modem, cislo *99***1# pre Orange World, pre Orange Internet *99#. (zalezi od programu, ktory je na SIMke aktivny)

Toto su nastavenia pre Orange, neviem ako maju APN, resp. cisla ini operatori.

BTW OS .237 ma jeden bug, ktory ma trosku stve. Telefon pri pisani stale meni slova na tie, ktore ma ulozene v "Automaticky text". Cize ak chcem napisat: "Poslem im", napise mi "Poslem I´m" :) Takze som cely slovnik vymazal a je klud :)
iPhone 4 32GB White (iOS: 5) - Orange
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod m3power.sk 1. 3. 2009 03:00

arrow79 - diky za paradne vysvetlenie, podla toho navodu to funguje na 100% spravne, ale na toto by som asi sam neprisiel. fakt diky moc.

tu chybu s tym dopisovanim som si vsimol aj ja...

mozem dalsie otazky ? ,mam BB 9000 od orange... ako mam updatovat firmware?

mam v4.6.0.162

co tam mam dat ako a odkial??
[img]http://www.peppo.sk/power.gif[/img]
m3power.sk
Junior

Odeslat příspěvekod Arrow79 1. 3. 2009 13:16

m3power na .162 by sa to malo dat vypnut, staci v kontrole pravopisu odskrtnut nahradzanie slov pri pisani. Pri .237 to ale stale prepisuje. No, FW posledny oficialny pre orange je .221, stiahnut sa da napriklad tu:
https://www.blackberry.com/Downloads/co ... E5955F5B49
Robi sa to potom tak, ze ten OS co stiahnes, nainstalujes do PC, nespustas Desktop Manager, ale urobis to nasledovne:
1. Otvor C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader
2. Vymaz subor vendor.xml (resp, len mu zmen nazov, ak si ho chces zachovat)
3. Spusti Loader.exe a postupuj podla dalsich pokynov

Loader.exe urobi aj zalohu, aj obnovu. Odporucam pred tym updatom nastavit defaultnu temu v telefone, raz mi zblba 8320 ked som nemal nastavenu defaultnu temu. Nenabehla :)

Ak chces posledny beta OS, tak ten je .237 a da sa najst na download napriklad tu:
http://crackberry.com/leaked-os-4-6-0-2 ... berry-bold
Update je rovnaky ako som pisal.

Plus samozrejme, ak mas nainstalovanych viac verzii BB OS v PC, je potrebne nechat len ten, co chces updateovat. Ostatne odinstalovat.

Edit: Tak uz mame aj betu .241 :D Nejak sa roztrhlo vrece... rozmyslam, ci ho skusat, ci nie..
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod Arrow79 1. 3. 2009 17:37

Mno, tak .241 je v Bolde, ale robil som to trochu inym sposobom (zaloha, > wipe zariadenia, vymazanie kompletnych dat > obnova), takze som prisiel o vsetky nainstalovane aplikacie atd atd. :lol: Takze ideme nanovo :) Myslel som, ze v zalohe su aj programy, ktore som uz nainstalovane mal, ale asi niesu.. neviem..
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod pepo85 1. 3. 2009 17:56

Hehe, tak to potesi... Daj vediet, ako to vyzera :)
pepo85
Junior

Odeslat příspěvekod Arrow79 1. 3. 2009 19:26

Kebyze mam napisat ako to vyzera, tak asi dostanem ban..

Akurat instalujem naspat vsetky aplikacie.. nemam Internet Browser (battery pull by mal vyriesit).

Kua, nabuduce urobim klasicky upgrade... :-/ :-/ >:-( :grr: :grr:
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod jike 1. 3. 2009 20:48

taky jsem provedl upgrade, baterii jsem nabil na plno, tak uvidíme jestli se něco zlepší
jike
Junior

Odeslat příspěvekod Arrow79 1. 3. 2009 21:21

Uz mam hotovo, neviem ale ktore programy mi chybaju, lebo si nepamatam vsetko co som mal, nevadi. Baterku nabijem na plno tiez, od zajtra testujeme zas :) BlackBerry ma jednoznacne najviac novych verzii OS :) Ked si spomeniem, ako casto vydava nove verzie SE alebo Nokia, tak je to :lol:
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod pepo85 1. 3. 2009 22:01

Ved to, ze ja mam teraz 216, co je asi mesiac stara. a vyzeram asi ako uplny zaostalec... Ocakavam pozitivne spravy a upgradujem ;)
pepo85
Junior

Odeslat příspěvekod Arrow79 1. 3. 2009 22:30

No, 216 nebola zla, ale oproti 237 a 241 je urcite pomalsia, ma nestabilne wifi (241 je trosku horsia s wifi ako 237). Baterka je taktiez lepsia pri novsich OS. Osobne by som siel do 237 na tvojom mieste. Ten build je fakt brutalne vydareny. 241 poriadne otestujem a napisem potom viac .)

Btw posledny pre Orange, oficialny a nie beta je .221, da sa stiahnut na blackberry strankach.

Folie co? Dosli uz?

.241: bug s automatickym menenim slov pri pisani je vyrieseny, cize :tleskani
Arrow79
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka