Blackberry - co od toho čekat?

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod Arrow79 21. 3. 2009 11:33

Jasne, to je vyborne. Ked si zoberiem, ze u nas na SK stoji 10MB "data plan" 299SK bez DPH, tak je to velmi velky rozdiel.

Akurat som skusal programy, ktore mam:
Web browser - BIS
ICQ a iny instant messenger od BB - BIS
BB Mapy - Direct TCP (internetove APN) - nechapem preco cez BIS nie
Google Maps - Direct TCP (internetove APN)
Viigo (RSS citacka atd) - Direct TCP (internetove APN) - je moznost nastavit aj BIS-B ale nejak to nefunguje
Facebook - Direct TCP (internetove APN) - mal by ist cez BIS (mam uniknutu verziu 1.5, ktora este nebola oficialna, tak neviem)
iSkoot for Skype - Direct TCP (internetove APN) tiez by mal ist aj cez BIS ale pise, ze nemam potrebnu service book s nastavenim :)

Osobne, by som sa este spytal chalanov od vas v teme o BB 9000, ako to maju s BISkom. Predsalen nejake male rozdiely u operatorov su.
iPhone 4 32GB White (iOS: 5) - Orange
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod Juaquin 22. 3. 2009 09:19

Dekuji za informace. Kazdopadne jeste napisu do T-Mobilu pro presne info. Vcera jsem se dozvedel, ze na BB maji primo urcenou postovni schranku, kam se daji posilat dotazy. Jeste by to chtelo vychytat BB Mapy, aby take sli pres BIS a uz by to pro me skoro opravdu nemelo chybu. Jeste jednou diky
Juaquin
Junior

Odeslat příspěvekod ims 25. 3. 2009 22:05

Chcel by som sa opytat, ci Blackberry pocita prenesene data jednotlive pre kazde apn a taktiez ci ma nejake rozumne pocitadlo prevolanych minut. Dakujem
ims
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arrow79 25. 3. 2009 22:58

Pocitadlo dat v BB nieje, pociadlo hovorov je nasledovne:
- Posledny hovor
- Hovory celkom (tieto su odchadzajuce)

to je v zaklade vsetko. Pre kazdy kontakt, ktory sa nachadza v poslednych volanych je k dispozicii historia, ktora nam ukazuje cas a trvanie vsetkych hovorov s uvedenym kontaktom.
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod zumanityy 16. 4. 2009 19:19

ahoj som novacik v pouzivani blackberry a neviem ani ako a koupila som si bolda..som s nim spokojna no neviem ho naplno vyuzivat...hlavne by som chcela zistit ako mozme pouzivat mapy ktore v nom mam...a ako si mozem nainstalovat a pouzivat icq, skype a podobne...z prispevkov som si vsimla, ze vacsina veci ide cez bis...no moj operator ho zatial neponuka a ani neviem ako je to potom z roamingom..chcela by som telefon vyzuivat v usa..ale nemam ziadny predplateny priogram..takze hlavne co mozno najviac aplikacii vyzuivat cez wifi...
dakujem za vsetky rady
zumanityy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jege 22. 4. 2009 07:29

Arrow79: Takze krome BB sluzeb a ICQ vsechno ostatni vetsinou jede pres APN Internet? To neni moc potesujici, platit krome BIS jeste nejake dalsi internetove pripojeni. Zajima me hlavne Iskoot, protoze Skype hodne pouzivam na chatovani a nouzove se z nej da i zavolat.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior

Odeslat příspěvekod osza32843 22. 4. 2009 18:42

cawte . . uvažum o kúpe BB 8900 . .ja som si tiež pororne prečital obsah fóra, ale ešte stále neviem ako vlastne je , či tam fungujú tie BB maps a GPS či je v pohode . . . . ICQ a skype mi pôjde ked si dokupim do toho orange mobilný internet ?? ake dalse výhogy este ma BB?? bol by som rád keby ste mi o tom popisali pár vecí, či sa to oplatí kupovat oproti ostatným telefónom . . vyberal som medzi Nokia e71 a BB 8900, ale BB sa mi zdá bit lepšie .. diki dopredu za odpovede
osza32843
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arrow79 24. 4. 2009 21:13

BB Maps nefunguju na slovensku. Operator to blokuje. Da sa to obist...

osza osobne, nic proti, ale na tvojom mieste by som bral E71. Sam by som BB asi nepouzival, pokial by som nemal aspon BIS.. bez toho to vobec nema zmysel kupovat..

jege, iskoot mi siel na Bolde aj cez BIS, ale trvalo mu to dlhsie ako cez APN internet. V maji ma byt oficialny klient pre Skype, cize ten pojde urcite len cez BIS ;)
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod osza32843 26. 4. 2009 11:33

a v Orange pod akým menom funguje to BIS, lebo ja som to tam nenašiel, nasiel som iba také že " dátové paušály a BB " https://www.orange.sk/eshop/pausaly.htm ... 1=INTERNET . . toto neni tá funkcia BIS? lebo bi som ten BB chcel naplno využivat a aj ICQ a Skype....
osza32843
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arrow79 27. 4. 2009 17:46

osza: Tu mas link na orange:
http://www.orange.sk/web/prefirmu/inter ... _html.html
Ta cena je strasna.. je to LEN 10MB dat, co je vlastne aspon pri mojom pouzivani za par dni prec. Preto je idealne k tomu mat aj OW, aspon Klasik. Tych 60MB dokopy je vcelku postacujucich.
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod osza32843 27. 4. 2009 19:48

no to hej, je to strasne predražené !! a čo stoji BIS, lebo tam je cena iba na ten skusobny mesiac . . .asi tok spravim tak ako to mas ty, ten OW klassik a BIS . . . hásam mi to staci na maily, ICQ a Skype, prípadne GPS, lebo internet v mobile budem skor využivat cez wifinu . . . díki za rady !!
osza32843
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arrow79 27. 4. 2009 20:50

No BIS stoji 350SK s DPH mesacne.. :(
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod osza32843 27. 4. 2009 22:29

huh, je to tiež predražené. . . no nevadi, čo sa dá robiť, tak si asi dám BIS + OW Klassik. ake máš skúsenosti s ICQ?? cez toto BIS a OW Klassik mi to pôjde v poho? a Skype? na original BB stránkach je písané, že A-GPS, čo to obsahuje potrebuje internet pripojenie na zistenie polohy satelitov. fungujeto vôbec na Slovensku? a s toto OW mu na to stačí? teraz som tak trochu zmetený, lebo všade o tom píšu iné veci. chcem sa uistit pred kúpou BB 8900, či sa to vlastne oplatí . . .
osza32843
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arrow79 28. 4. 2009 09:59

No ja osobne mam BIS + OW Klasik a staci mi to. ICQ Ti pojde bez problemov, kludne na pozadi a vsetko je v pohode. Na skype momentalne zadarmo len klient iSkoot, v maji by mal byt dostupny aj oficialny klient Skype od BB. A-GPS znamena to, ze mobil si stiahne nejake udaje z netu, aby sa vedel skor pripojit na satelity. Funguje to.
Arrow79
Junior

Odeslat příspěvekod osza32843 28. 4. 2009 11:28

práve toto som chcel vediet.... ĎAKUJEM !! veľa si mi pomohol . . . už sa neviem dočkať kedy mi z Orange dojde BB8900 ;-)
osza32843
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka