N95 - problem pri vytoceni cisla v klasickom formate

O různých operačních systémech (Sailfish, KaiOS, Symbian a další)

Moderátor: Moderátoři MobilMania.cz

Odeslat příspěvekod inetMark 8. 5. 2009 19:15

Mam problem s vytocenim cisla v klasickom formate. Ak teda natukam 0901123123, tak mi vypise za 2-3 sekundy disconnected. Ak vsak napisem +421901123123 tak mi to ide. Nie som v pohranicnej oblasti a skusal som uz aj menit operatora fixne na Orange. Mam aj nokiu 6120c, ktora ma tento isty OS a tento problem s nou nemam.

Nestretol sa s tym uz niekto? Dakujem.
Naposledy upravil inetMark dne 9. 5. 2009 11:40, celkově upraveno 1
Každý program je jeden veľký IF.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 8. 5. 2009 20:53

Proč ta nula na začátku :shock: Pokud vím je to u vás stejný jako u nás a už dávno se nepoužívá desetimístný ale devíti místný číslo. Takže by si měl volat na 901123123 a nebo +421901123123 a se sekcí symbian tohle moc společnýho nemá :idea:
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inetMark 8. 5. 2009 22:08

Neviem ako u vas, ale u nas maju mobilne cisla tvar 0901/123-123 a je to to iste ako +421901/123-123.
Opakujem ak volam na cislo 0901/123-123 z mojho druheho mobilu alebo z akehokolvek ineho, tak to funguje. Na N95 Black co som dostal teraz v praci to funguje len v tvare +421... . Skusal som to aj bez tej nuly, nejde to.
Nie je tam nejake nastavenie alebo nieco? Na HTC TyTN II ktore mam sa dal nastavit format cisloa ako ho ma zobrazovat, ale s takymto peoblemom ako mam na tejto nokii som sa este nestretol.

PS: Do sekcie symbian som to dal preto, pretoze ten problem sa mi vyskytuje jedine na tomto symbian telefone.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod ilbient 8. 5. 2009 22:30

no netusim preco to prave tebe robi, tiez mam n95 a skusal som vytacat cislo presne ako ty hovoris ale tak mne to ide bez problemov. Nenainstaloval si don v poslednom case nejake aplikacie, ktore by mohli do toho pobabrat? ja som dnes musel urobit reset trojhmatom, lebo uz telefon bol tak dobabrany z tych vsetkych aplikacii (nechceli zapnut mapy, vypadavalo wifi vkuse, zasekoval sa ... no proste hruza). Teraz mam ho nastaveny ako keby vysiel z fabriky a spokojnost obrovska.

Resultat: skus odinstalovat vsetok nepotrebny software a ak ani to nepomoze, zalohuj si kontaky a spravy cez Pc suite, sprav reset trojhmatom, nahraj si zalohovane udaje a vyuzivaj telefon naplno
Alcatel OT Easy db -> Ericsson T20s -> Nokia 3310 -> SE T68i -> Sagem My-x7 -> Nokia 6280 -> Nokia N70 + 2 GB MMC DV -> Nokia N95 + 8GB SDHC -> Nokia N900
ilbient
Junior

Odeslat příspěvekod šulda 9. 5. 2009 00:14

Tak to se omlouvám a koukám jak péro z gauče. Měl sem za to že je to ve státech EU od jistý doby běžný jen těch devět cifer :hm
šulda
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inetMark 9. 5. 2009 08:09

Telefon je pracovny a prisiel mi rovno z Orange do roboty. Prisiel v stredu. Rozbalil som krabicu, dal tam simku a baterku a zapol telefon.
Chcel som sa prevonit na moj druhy mobil, nech viem svoje cislo. Lenze to neslo. Tak som si vravel simka urcite nie je este aktivna. Tak som to nechal tak a pracoval dalej. Doma som sa na to pozrel a nakoniec som nenasiel nikde postup na aktivaciu (ktory som ani nikdy v minulosti nemusel robit). Tak si vravim, toto je divne. Nasiel som si svoje cislo v papieroch a prezvonil sa. A ono to islo. Potom som dal spetne volanie a z N95 a to uz islo tiez.
Tak som si vravel no super, uz je to aktivne. Neskor som skusal znova vytocit cislo a neslo. Nakoniec som zistil, ze ak ho zadam v tvare +421 (taky bol aj pri spetnom volani), tak to funguje.
Tak som si vravel, ci to nebude nastavenim. Lenze nikde som take nastavenie zatial nenasiel.

A robi mi to obrovsky problem, pretoze telefon som uz synchronizoval aj s exchange serverom a mam tam vsetky kontakty, lenze vsetko v tvare 0901123123. Hocikomu zavolam, tak to nejde a vypise po chvilke disconected. Mam aj n6120 a HTC TyTN II, ktore synchronizujem s tym istym exchange serverom a ziaden problem nemam. Teda problem urcite nie je v tvare cisla, ale problem je niekde v nokii.

Ono sa to zda ako banalnost, ale proste bez toho je to takmer nepouzitelne. Idem skusim reset a dam vediet, ale podla mna nepomoze. Neslo to od zaciatku.

EDIT: Nejde to ani po cistim HR. call button+*+3 + zapnut telefon a cakat. Zadal som znova datum, cas, vybral stat. Video natocene ihned po HR.
http://rapidshare.com/files/230861513/20090509_001_.mp4

Chcel som dat teraz aj update firmware, ale pise ze mam najnovsi 30.0.018
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod inetMark 9. 5. 2009 11:52

Kamarat mi prave poradil skusit inu simku. Skusil som simku z n6120 a funguje tov N95 ok. A sim z N95 robi to iste aj v n6120. Problem je teda v simke a do tohoto threadu to definitivne nepatri.
V com by vsak mohol byt problem so simkou netusim.

Ak mozem, poprosim moda o presun do prislusnej sekcie.
inetMark
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 10. 5. 2009 13:33

inetMark, neries v com je problem ked uz to vies - teda v karte.
Chod do Orange a povedz im aky mas problem, bud tie truby maju na tu kartu zle nastavenia alebo je samotna karta na <>. Rozhodne kto s tym nieco moze spravit je Orange.
my name is mond, Redmond.
redmond
Pokročilý

Odeslat příspěvekod inetMark 10. 5. 2009 14:32

Je to pracovny telefon a preto sa este popytam kolegov. Moze sa jednat mozno aj o nejaku 'sluzbu' :)
inetMark
Junior