Také řeším synchronizaci mezi Nokií E60, google kalendářem a Thunderbirdem/Lighting.
Používám přes rok webovou službu
http://www.scheduleworld.com/ Ta obsahuje v sobě kalendář, úkoly, poznámky, kontakty, email, im, ...
Před časem se stala placená (25 USD/rok). S mobilem se to baví pomocí SyncML kdy jsem do mobilu jen přihodil utilitku Swim, která tu SyncML synchronizaci automaticky pouští každou hodinu, kdy to jde buď přes wifi nebo 3G/GPRS. Umí to i nějak přes modrozub lokálně, nikdy jsem nezkoušel.
Pro scheduleworld existuje plugin do Tnunderbirdu/Lightingu, používám z toho synchronizaci kalendáře a úkolů (asi jdou i kontakty). Taktéž to umí synchronizovat s Googlem. Ke štěstí mi jen chybí, aby v TB byla podpora pro poznámky.

Umí to víc kalendářů, podporuje to i tunu dalších aplikací.
Jediná nespokojenost je v tom, že když je aktivní ovboustranná synchronizace mobil-google, tak to občas duplikovalo události v google kalendáři, které měly roční periodicitu.
Jeví se to jako one-man projekt. Jak jsem pochopil, tak to má vystavěno kolem jádra od Funambolu, který si dost vylepšil.
Scheduleworld se mi jeví univerzálněji, než Goosync, ten je zaměřen dost jednostranně jen na spojení mobil-google. SW umí fungovat sám od sebe bez použití google. Google je jen další cíl/zdroj synchronizace.